«Μένω σπίτι – μένω με τέχνη» από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι - Μένω με Τέχνη» απευθύνεται σε όσους παραμένουν στα σπίτια τους με συμπτώματα του κορωνοϊού ή για προληπτικούς λόγους

Αν υπήρχε βραβείο ευελιξίας, θα το παραλάμβανε ομόφωνα η Λεβέντειος Πινακοθήκη: η γνωστή πινακοθήκη στο κέντρο της Λευκωσίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Μένω Σπίτι – Μένω με Τέχνη» που απευθύνεται σε όσους παραμένουν στα σπίτια τους με συμπτώματα του κορωνοϊού ή για προληπτικούς λόγους.

Η Λεβέντειος εγκαινιάζει διαδικτυακά τη νέα της δράση, παραμένοντας σε συνεχή επαφή με το κοινό. Συγκεκριμένα, στην σελίδα της πινακοθήκης στο facebook θα αναρτά βίντεο εικονικών επισκέψεων, μέσα από θεματικές που σχετίζονται με τις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης ενώ μέσα από ξεχωριστές αναρτήσεις θα προσφέρει πρόσβαση σε διεθνή καλλιτεχνικά θέματα. «Στο πνεύμα αυτό, προσκαλούμε και άλλα μουσεία να στηρίξουν και να ακολουθήσουν το πρόγραμμα προβάλλοντας δικά τους αντικείμενα και ειδήσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Λεβέντειου Πινακοθήκης.

Στο μεταξύ, η Λεβέντειος Πινακοθήκη στο παρόν στάδιο παραμένει ανοιχτή για το κοινό, έχοντας ωστόσο αναστείλει κάθε παράλληλη δραστηριότητα (εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαλέξεις, ξεναγήσεις).

«Ενημερωνόμαστε συνεχώς από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τις εξελίξεις για τον νέο κορωνοϊό COVID-19 στη χώρα μας και διεθνώς και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, αναβάλλεται για τον Μάιο η προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου έκθεση τέχνης και δημοπρασίας Life, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Φωτογραφία: ©Λεβέντειος Πινακοθήκη

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Απρίλιος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Ένα πλούσιο πρόγραμμα ετοίμασε για τον μήνα Απρίλιο το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, με ...

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cyprus Film Days

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Κινηματογραφικές Μέρες 2015 σηκώνει αυλαία στις 17 Απριλίου ...

Nostalgia By the Sea

Αυτό το Σάββατο 11 του Αυγούστου, τα θρυλικά ‘Nostalgia Parties’ αναδιαρθρώνουν την έννοια της ...

Χλόη Βότση: «Ο πατέρας μου στεναχωριόταν πολύ γι’ αυτά τα έργα»

«Ο πατέρας μου μας είχε πει πολλές φορές για αυτά τα έργα» αναφέρει η ...

Σχεδόν 10 εκατ. δολάρια πωλήθηκε το «Show me the Monet» του Banksy

Σχεδόν 10 εκατ. δολάρια πωλήθηκε το έργο του Banksy «Show me the Monet» έπειτα ...

Κλοπή έργων τέχνης από οικία στη Λεμεσό

Οκτώ έργα τέχνης -ανάμεσά τους και Κυπρίων καλλιτεχνών- κλάπηκαν από οικία στην περιοχή Αγίας ...

X