«Oliveland»: έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Σάββα

«Συνδυάζοντας την εικόνα -συνήθως- μιας κεντρικής φιγούρας σε σχέση με το τοπίο, τα πρόσφατα έργα μου διερευνούν ιδέες για τον τόπο, τον πολιτισμό και την ταυτότητα»

Η Γκαλερί Γκλόρια παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Σάββα με τίτλο «Oliveland», από την Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο δρ Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου.

Εξερευνώντας την ανθρώπινη φύση και συνθήκες ζωής

«Συνδυάζοντας την εικόνα -συνήθως- μιας κεντρικής φιγούρας σε σχέση με το τοπίο, τα πρόσφατα έργα μου διερευνούν ιδέες για τον τόπο, τον πολιτισμό και την ταυτότητα» εξηγεί η ζωγράφος. «Οι εικόνες προέρχονται ή συνδέονται με τον τόπο που μεγάλωσα σε σχέση με τον χώρο της δημιουργίας τους – το Λονδίνο. Συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία από τους δύο αυτούς τόπους, τους επαναπροσδιορίζω σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Στα έργα μου, το κυρίως θέμα είναι αποσυνδεδεμένο από το φόντο, αφού τοποθετημένο πάνω σε αυτό, σχεδόν ως ένα κολάζ, τονίζεται το φυσικό χάσμα μεταξύ του αντικειμένου και του συγκεκριμένου περιβάλλοντος.

Ορισμένα από τα έργα απεικονίζουν ελληνιστικά γλυπτά τα οποία επί του παρόντος βρίσκονται σε ένα καινούργιο περιβάλλον (μουσείο) και έχουν διαφορετική χρήση, από εκείνο στο οποίο έγιναν ή προορίζονταν κατά την δημιουργία τους. Έχουν χαθεί και εκτοπιστεί από το αρχικό τους τοπίο και χώρο, επομένως χρησιμοποιούνται ως σύμβολα και μετατρέπονται σχεδόν σαν αυτοπροσωπογραφίες.»

Η Μαίρη Σάββα αποφοίτησε με άριστα από το University of Hertfordshire όπου σπούδασε Καλές Τέχνες. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Slade School of Fine Art του University College London όπου έλαβε πτυχίο Master of Fine Art in Painting. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο, και στο Cheongju της Νότιας Κορέας, ενώ πραγματοποίησε και ατομική έκθεση στη Λεμεσό.

+ Εγκαίνια την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 19:30 στην γκαλερί Γκλόρια, στη Λευκωσία [Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία]. Η έκθεση θα παραμείνει στην γκαλερί Γκλόρια μέχρι τις 3 Απριλίου 2020. Πληροφορίες τηλ. 22762605.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διεθνές συμπόσιο για την Αρχαία Κύπρο από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου σε συνεργασία με την Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου ...

Έκθεση έργων τέχνης και βιβλίων βασισμένα στην Αρμενική κληρονομιά

Το Βιβλιοπωλείο Moufflon προσκαλεί το κοινό σε πώληση έργων τέχνης και νέων/σπάνιων βιβλίων σε ...

Πώς θα ξεκινήσει ο Φεβρουάριος;

Συγκενρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις της 1ης Φεβρουαρίου σε ένα ποστ, για να ξεκινήσεις το ...

Artists’ Bazaar 2013 στο Λεβέντειο Μουσείο

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται φέτος το Artists’ Bazaar στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας. ...

«Ινδικά χοιρίδια» από το Θέατρο Σκάλα

Τη σύγχρονη πικρή κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Σεμπαστιέν Τιερύ «Ινδικά Χοιρίδια» παρουσιάζει ...

Cost of Living από τη θεατρική ομάδα «παράσιτα»

Η θεατρική ομάδα «παράσιτα» ανεβάζει για τη σεζόν 2019-20 το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο ...

X