«Oliveland»: έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Σάββα

«Συνδυάζοντας την εικόνα -συνήθως- μιας κεντρικής φιγούρας σε σχέση με το τοπίο, τα πρόσφατα έργα μου διερευνούν ιδέες για τον τόπο, τον πολιτισμό και την ταυτότητα»

Η Γκαλερί Γκλόρια παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Σάββα με τίτλο «Oliveland», από την Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο δρ Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου.

Εξερευνώντας την ανθρώπινη φύση και συνθήκες ζωής

«Συνδυάζοντας την εικόνα -συνήθως- μιας κεντρικής φιγούρας σε σχέση με το τοπίο, τα πρόσφατα έργα μου διερευνούν ιδέες για τον τόπο, τον πολιτισμό και την ταυτότητα» εξηγεί η ζωγράφος. «Οι εικόνες προέρχονται ή συνδέονται με τον τόπο που μεγάλωσα σε σχέση με τον χώρο της δημιουργίας τους – το Λονδίνο. Συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία από τους δύο αυτούς τόπους, τους επαναπροσδιορίζω σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Στα έργα μου, το κυρίως θέμα είναι αποσυνδεδεμένο από το φόντο, αφού τοποθετημένο πάνω σε αυτό, σχεδόν ως ένα κολάζ, τονίζεται το φυσικό χάσμα μεταξύ του αντικειμένου και του συγκεκριμένου περιβάλλοντος.

Ορισμένα από τα έργα απεικονίζουν ελληνιστικά γλυπτά τα οποία επί του παρόντος βρίσκονται σε ένα καινούργιο περιβάλλον (μουσείο) και έχουν διαφορετική χρήση, από εκείνο στο οποίο έγιναν ή προορίζονταν κατά την δημιουργία τους. Έχουν χαθεί και εκτοπιστεί από το αρχικό τους τοπίο και χώρο, επομένως χρησιμοποιούνται ως σύμβολα και μετατρέπονται σχεδόν σαν αυτοπροσωπογραφίες.»

Η Μαίρη Σάββα αποφοίτησε με άριστα από το University of Hertfordshire όπου σπούδασε Καλές Τέχνες. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Slade School of Fine Art του University College London όπου έλαβε πτυχίο Master of Fine Art in Painting. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο, και στο Cheongju της Νότιας Κορέας, ενώ πραγματοποίησε και ατομική έκθεση στη Λεμεσό.

+ Εγκαίνια την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 19:30 στην γκαλερί Γκλόρια, στη Λευκωσία [Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία]. Η έκθεση θα παραμείνει στην γκαλερί Γκλόρια μέχρι τις 3 Απριλίου 2020. Πληροφορίες τηλ. 22762605.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Sweeney Todd στο Θέατρο Ένα

Ο δαιμονικός κουρέας της Φλιτ Στριτ φτάνει στο Θέατρο Ένα στις 15 Φεβρουάριου, καθώς ...

Έκθεση ζωγραφικής του Πίνδαρου Μιχαηλίδη

Η γκαλερί Γκλόρια φιλοξενεί τη νέα ζωγραφική δουλειά του Πίνδαρου Μιχαηλίδη, από τις 10 ...

Pop Up 2013 | Το πάρτι έναρξης

Η δραστήρια ομάδα Afro Banana Republic, αποτελούμενη από πολλούς ταλαντούχους νέους προερχόμενους από διάφορα ...

The Afro Banana Republic is back!

Οι μπουλντόζες «έστρωσαν» το dance floor και όλα μοιάζουν έτοιμα για το 12ωρο πάρτι ...

«Σ’ αγαπάω, αλλά…» στο Θέατρο Λατσιών

Τέσσερις γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί παρουσιάζουν για τρεις παραστάσεις την κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και ...

Μια παρέμβαση, πολλαπλές αναγνώσεις

Τα χαράματα της 3ης Απριλίου, οι -παρατηρητικοί- περαστικοί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου μπορούσαν να ...

X