Παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον

Αφού δεν μπορούμε να πάμε εμείς, τα βιβλία που θέλουμε μάς βρίσκουν στο σπίτι χάρη στην κινητοποίηση των βιβλιοπωλείων

Παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον προσφέρουν βιβλιοπωλεία σε Λευκωσία και Λεμεσό, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να διατηρήσουν επαφή με το αναγνωστικό κοινό που είναι περιορισμένο στο σπίτι, σε συμμόρφωση με τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Εκτός από τα ενημερωτικά μηνύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας που παίρνουμε στα κινητά μας, με τηλεφωνικό μήνυμα ή στα social media ενημερώνουν για τις υπηρεσίες τους και τα βιβλιοπωλεία.

Το βιβλιοπωλείο Rivergate έχει μεγάλη ποικιλία κυρίως από βιβλία για παιδιά. Κάπως έτσι ξεκίνησε η κατ’ οίκον παράδοση, για να εξυπηρετήσει γονείς που βρίσκονται στο σπίτι με τα παιδιά τους. Εκτός από αυτό, η διευθύντρια του Rivergate, Αίγλη Τούμπα, προτείνει καθημερινά στη σελίδα του βιβλιοπωλείου στο facebook σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες στο σπίτι με τα παιδιά, παραθέτοντας επίσης συνδέσμους σε βίντεο συγγραφέων που αφηγούνται παραμύθια αλλά και συνδέσμους απ’ όπου μπορούμε να «κατεβάσουμε» δωρεάν βιβλία.

Παράδοση κατ’ οίκον ξεκίνησε την Τετάρτη και το Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου, «πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις περί υγείας», όπως αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή του. Η παράδοση γίνεται την επόμενη εργάσιμη μέρα της παραγγελίας, τα απογεύματα ενώ η αποστολή αφορά τους δήμους Αγίου Δομετίου, Αγλαντζιάς, Έγκωμης, Λακατάμειας, Λευκωσίας και Στροβόλου. Για τους υπόλοιπους δήμους και πόλεις, συνεχίζεται η αποστολή μέσω Akis Express.

Η παράδοση γίνεται σε συμμόρφωση με τους κανόνες υγείας που εφαρμόζονται αυτό το διάστημα με σκοπό τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού

Την Πέμπτη ξεκίνησε την παράδοση κατ’ οίκον, μόνο για την πόλη της Λεμεσού, και το βιβλιοπωλείο Κυριάκου που βρίσκεται στην παραλιακή πόλη. Το εν λόγω βιβλιοπωλείο διαθέτει μεγάλη συλλογή από αγγλόφωνη λογοτεχνία.

Τέλος, το βιβλιοπωλείο Πάργα ενημέρωσε χθες τους πελάτες του ότι μπορούν να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά με δωρεάν παράδοση για βιβλία ή χαρτικά υλικά αξίας άνω των 30 ευρώ.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Connect: H ετήσια έκθεση του Art and Design Society

Στον ισόγειο χώρο εκδηλώσεων της εφημερίδας Πολίτης, στην παλιά Λευκωσία, θα φιλοξενηθεί η ετήσια ...

Θέατρο Ένα: Αναβάλλονται όλες οι παραστάσεις

Τo Θέατρο Ένα ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναβάλλονται όλες ...

Η ζωή της Αντέλ | «Φρικτή εμπειρία τα γυρίσματα»

Τέρμα τα φιλιά της Αντέλ Εξαρχόπουλος και της Λέα Σεϊντού στον Αμπντελατίφ Κεσίς. Σε ...

Προς την τελική ευθεία το Φεστιβάλ Βενετίας

Γράφει ο Ιάκωβος Γωγάκης Τρείς μέρες πριν την επίσημη λήξη του 68ου Φεστιβάλ Βενετίας, ...

Διάλεξη για το «Μουσείο του Μέλλοντος»

Υπήρξε διευθυντής της Τate Modern του Λονδίνου, του Haus der Kunst του Μονάχου και ...

Αποτελέσματα διαγωνισμού για την τοποθέτηση έργων τέχνης στο νέο κτίριο του ΘΟΚ

Ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουνίου 2020 με την υποβολή 45 εικαστικών προτάσεων η διαδικασία προκήρυξης ...

X