Reconnect Performance Festival

Ανοικτή πρόσκληση σε μια καλλιτεχνική διαδικτυακή συνάντηση
 • Τρείς κολλεκτίβες καλλιτεχνών από το Ιράν οι Ομάδα Ctrl + Z, Ομάδα Θεάτρου Bohemi και το Πρακτορείο Θεάτρου NH, καλεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε ένα φεστιβάλ επανασύνδεσης μέσω διαδικτύου

  ” Ίσως σε ολόκληρη την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, δεν βιώσαμε ποτέ μια τέτοια πανδημία που να στερεί στους ανθρώπους από μία από τις πρώτες ανάγκες τους: την σύνδεση.

  Για να ανταποκριθούμε σ ἀυτή την ανάγκη που περιορίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊός , αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ ζωντανών ψηφιακών παραστάσεων.

  Ένα διαδικτυακό φεστιβάλ για όλους τους καλλιτέχνες για να προκαλέσουν τη δημιουργικότητά τους, να συναντηθούν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για να επανασυνδεθούν, να δικτυωθούν και να φέρουν χαρά στους εαυτούς τους και το κοινό τους.

  Το Φεστιβάλ είναι μια μη κερδοσκοπική εθελοντική δραστηριότητα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας εναλλακτικός χώρος για καλλιτέχνες. Έτσι, κάθε άτομο ή ομάδα που θα ήθελε και μπορεί να συμμετάσχει στην εκτελεστική ομάδα είναι ευπρόσδεκτο. Το σημαντικότερο είναι ότι καλούμε τους καλλιτέχνες να μας στείλουν τις δημιουργικές τους ιδέες για αυτό το φεστιβάλ.

  Ίσως, εάν αυτό το φεστιβάλ επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια, θα λέγαμε σε όλους ότι τον Μάρτιο του 2020, όταν τα θέατρα έκλεισαν, όταν οι κάτοικοι είχαν κολλήσει στα σπίτια τους μια ομάδα καλλιτεχνών συναντήθηκε μέσω του Διαδικτύου και έτσι το φεστιβάλ ξεκίνησε.

  Ελπίζουμε όλοι μαζί, με ενωμένες δυνάμεις, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα προς το καλό της κοινωνίας, των τεχνών και των ανθρώπινων σχέσεων.”

   

  • Οι περφόρμανς θα πρέπει να είναι σχεδιασμένες για μετάδοση live μέσω instagram, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά αυτού του μέσου
  • Κάθε περφόρμανς μπορεί να γίνει από έναν ή περισσότερους ερμηνευτές (στον ίδιο χώρο ή σε διαφορετικούς χώρους μέσω ενός κοινού διαδικτυακού live feed – βεβαίως με τα δεδομένα της παρούσας κατάστασης, δεν συνιστάται η παρουσία πολλών καλλιτεχνών σε ένα χώρο. )
  • Το χρονικό όριο για κάθε περφόρμανς είναι μεταξύ 2-15 λεπτά

  Αιτήσεις δεκτές μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020

  Η αίτηση

  Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του φεστιβάλ στο fb

   

   

   

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Το βραβείο Σιμόν ντε Μπωβουάρ για το 2017 στην Ασλί Ερντογάν

  H Τουρκάλα συγγραφέας, ακτιβίστρια Ασλί Ερντογάν είναι η προσωπικότητα που θα τιμηθεί με το ...

  Εικόνες από την παράσταση «170 τετραγωνικά (Moonwalk) » στη Νέα Σκηνή

  «Τι να μού’ λεγες; Τι… να… την αλήθεια ρε να μού ‘λεγες. Την αλήθεια. ...

  Απεβίωσε ο συναισθηματικός «Τόνι Σοπράνο», Τζέιμς Γκαντολφίνι

  Στα 51 του χρόνια και πιθανώς από καρδιακή προσβολή απεβίωσε ο ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι, ...

  «Τα χίλια πλοία» της ΣΕΖΟΝ Γυναίκες στο Βρετανικό Μουσείο

  Στο Βρετανικό Μουσείο, στο Λονδίνο, ταξιδεύει η παραγωγή της ΣΕΖΟΝ Γυναίκες «Χίλια Πλοία» που ...

  Διεθνής διάκριση για το ντοκιμαντέρ «Ιχνή», για τους αγνοούμενους

  Τη διάκριση της ειδικής μνείας για ντοκιμαντέρ απέσπασε στο 12ο London Greek Film Festival ...

  Αρχή με… σινεμά για το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής

  Με μια συναυλία στη διάρκεια της οποίας θα επενδυθεί μουσική σε ταινίες του βωβού ...

  X