Reconnect Performance Festival

Ανοικτή πρόσκληση σε μια καλλιτεχνική διαδικτυακή συνάντηση
 • Τρείς κολλεκτίβες καλλιτεχνών από το Ιράν οι Ομάδα Ctrl + Z, Ομάδα Θεάτρου Bohemi και το Πρακτορείο Θεάτρου NH, καλεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε ένα φεστιβάλ επανασύνδεσης μέσω διαδικτύου

  ” Ίσως σε ολόκληρη την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, δεν βιώσαμε ποτέ μια τέτοια πανδημία που να στερεί στους ανθρώπους από μία από τις πρώτες ανάγκες τους: την σύνδεση.

  Για να ανταποκριθούμε σ ἀυτή την ανάγκη που περιορίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊός , αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ ζωντανών ψηφιακών παραστάσεων.

  Ένα διαδικτυακό φεστιβάλ για όλους τους καλλιτέχνες για να προκαλέσουν τη δημιουργικότητά τους, να συναντηθούν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για να επανασυνδεθούν, να δικτυωθούν και να φέρουν χαρά στους εαυτούς τους και το κοινό τους.

  Το Φεστιβάλ είναι μια μη κερδοσκοπική εθελοντική δραστηριότητα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας εναλλακτικός χώρος για καλλιτέχνες. Έτσι, κάθε άτομο ή ομάδα που θα ήθελε και μπορεί να συμμετάσχει στην εκτελεστική ομάδα είναι ευπρόσδεκτο. Το σημαντικότερο είναι ότι καλούμε τους καλλιτέχνες να μας στείλουν τις δημιουργικές τους ιδέες για αυτό το φεστιβάλ.

  Ίσως, εάν αυτό το φεστιβάλ επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια, θα λέγαμε σε όλους ότι τον Μάρτιο του 2020, όταν τα θέατρα έκλεισαν, όταν οι κάτοικοι είχαν κολλήσει στα σπίτια τους μια ομάδα καλλιτεχνών συναντήθηκε μέσω του Διαδικτύου και έτσι το φεστιβάλ ξεκίνησε.

  Ελπίζουμε όλοι μαζί, με ενωμένες δυνάμεις, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα προς το καλό της κοινωνίας, των τεχνών και των ανθρώπινων σχέσεων.”

   

  • Οι περφόρμανς θα πρέπει να είναι σχεδιασμένες για μετάδοση live μέσω instagram, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά αυτού του μέσου
  • Κάθε περφόρμανς μπορεί να γίνει από έναν ή περισσότερους ερμηνευτές (στον ίδιο χώρο ή σε διαφορετικούς χώρους μέσω ενός κοινού διαδικτυακού live feed – βεβαίως με τα δεδομένα της παρούσας κατάστασης, δεν συνιστάται η παρουσία πολλών καλλιτεχνών σε ένα χώρο. )
  • Το χρονικό όριο για κάθε περφόρμανς είναι μεταξύ 2-15 λεπτά

  Αιτήσεις δεκτές μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020

  Η αίτηση

  Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του φεστιβάλ στο fb

   

   

   

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  «Ο Φοίβος Σταυρίδης φύλαγε ό,τι οι άλλοι πετούσαν»

  Συνέντευξη στον Γιώργο Χριστοδουλίδη | Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων Για την  πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που ...

  Θέατρο Διόνυσος | Οι ράγες πίσω μου

  «Οι ράγες πίσω μου» είναι η επόμενη παραγωγή του Θεάτρου Διόνυσος για τη θεατρική ...

  Walls_Separate Worlds: θεατρική ανάγνωση στη νεκρή ζώνη

  Είκοσι ένα θεατρικά τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά στο κοινό θα αποτελέσουν το ...

  Pafos Aphrodite Festival με «Μάκβεθ» και αυτοκριτική

  Στη δυσκολία του Δήμου Πάφου να εδραιώσει τον θεσμό του Pafos Aphrodite Festival, στο ...

  Δωρεά από την Ύπατη Αρμοστεία Ινδίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

  Η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας δώρισε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αριθμό βιβλίων με θέμα τον ...

  Τέσσερα νέα γλυπτά σε σημαντικά σημεία της Αγίας Νάπας

  Νέα όψη απέκτησαν τέσσερα καίρια σημεία της Αγίας Νάπας μετά από την τοποθέτηση ισάριθμων ...

  X