Με τη συμμετοχή 57 σχολείων από όλη την Κύπρο, με παραστάσεις από το σύγχρονο θέατρο μέχρι το αρχαίο δράμα, ξεκινούν σήμερα οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου. Πρόκειται για έναν θεσμό ετών 31, που συνδιοργανώνουν ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Aθλητισμού και Νεολαίας με σκοπό η θεατρική τέχνη να μπει στις ζωές των εφήβων με τον αμεσότερο δυνατό τρόπο.

Όλες οι παραστάσεις παρακολουθούνται από τριμελείς επιτροπές ειδικών σε όλες τις επαρχίες, που αποφασίζουν στο τέλος για τις καλύτερες παραγωγές: τρεις από γυμνάσια και μέχρι τρεις από λύκεια με έργα σύγχρονου θεάτρου ανά περιφέρεια και ένα αρχαίο δράμα παγκύπρια.

Την αφίσα των 31ων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου σχεδίασε ο Γιώργος Τσαγγάρης.

Οι φετινοί Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου σηκώνουν αυλαία σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαρτίου. Ο ΘΟΚ καλεί το κοινό να στηρίξει «τις δημιουργικές προσπάθειες των παιδιών και των καθηγητών τους, απολαμβάνοντας τις θεατρικές παραστάσεις, από ευρύτατο ρεπερτόριο δόκιμων έργων ή και συγγραφικές δημιουργίες των ίδιων των ομάδων».

+ Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα παραστάσεων, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του ΘΟΚ στο διαδίκτυο: www.thoc.org.cy και στο τηλ. 22861320-1 (τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Καίτη Κωνσταντίνου: «Ο θεατής του σήμερα χρειάζεται αλήθεια»

Η νέα παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στάθηκε η αφορμή για τη δεύτερη επίσκεψη ...

«Ο Χάσης» στην ΕΘΑΛ

Σε συνεργασία με το Φανταστικό Θέατρο ανεβαίνει η παραγωγή της ΕΘΑΛ «Ο Χάσης», η ...

Πρεμιέρα για τα “Ψηλά Βουνά” στο Θέατρο Δέντρο

 Ανεβάζει αυλαία το Σάββατο 27 Ιανουαρίου το έργο “Τα Ψηλά Βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου, στο ...

H Γιολάντα Χριστοδούλου είναι η «Κυρία Μαργαρίτα»

Ο Αλέξης Βασιλείου σκηνοθετεί και η Γιολάντα Χριστοδούλου ερμηνεύει τον ρόλο της Κυρίας Μαργαρίτας, ...

Πέρσες: «Σημείο αναφοράς στην ιστορία της Επιδαύρου»

Η περσινή καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ, με το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία ...

«Art» στο Σατιρικό Θέατρο

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει τη «λευκή» κωμωδία «Art», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αθηνάς Ξενίδου, για ...

X