A week at the village: ένα ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019

Η εμπειρία του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος 2019 μέσα σε 13 λεπτά

Ένα ντοκιμαντέρ για το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019 «ανέβηκε» σήμερα στο κανάλι της Louvana Records στο YouTube.

Το ντοκιμαντέρ δημιούργησε ο Πάρις Χριστοφή της Zedem Media και σ΄αυτό καταγράφεται η εμπειρία του Μουσικού Χωριού μέσα από πλάνα από τα εργαστήρια, τις νυχτερινές συναυλίες και τα jam sessions, καθώς και μικρές συνεντεύξεις με εισηγητές των εργαστηρίων.

Η περσινή διοργάνωση ήταν η έκτη στη σειρά και φιλοξένησε εννιά (9) εργαστήρια μουσικής, ένα εργαστήρι θεάτρου, ένα εργαστήρι ραδιοφωνικής παραγωγής και ένα artist residency. Επίσης, το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2019 συνεργάστηκε με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SuCarMuS (Sustainable Careers in the Music Sector), στο πλαίσιο του οποίου επιλεγμένοι αναδυόμενοι επαγγελματίες του μουσικού χώρου από διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κατέφθασαν στο χωριό Κάτω Δρυς για να διεξάγουν συναντήσεις και mentoring sessions σε θεματικές όπως η διοργάνωση μουσικών φεστιβάλ, η προώθηση συναυλιών, live bookings, σαν μέρος του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος.

Στο ντοκιμαντέρ μπορούμε να δούμε επίσης μέρος των τελικών παρουσιάσεων του κάθε εργαστηρίου, καθώς και των συναυλιών στην πλατεία του χωριού Κάτω Δρυς, οι οποίες ήταν δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό. Ακόμα, η κάμερα του Χριστοφή παρουσιάζει την προοπτική τόσο των θεατών όσο και των συμμετεχόντων κατά τα βραδινά jam sessions, τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή του Fengaros Music Village. Αυτή η εμπειρία δεν παρέχει στους σπουδαστές μόνο την ευκαιρία να παίξουν ζωντανά με έμπειρους μουσικούς και να αυτοσχεδιάσουν, αλλά και να γνωρίσουν άλλους μουσικούς και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες, καθώς και να πειραματιστούν με νέες τεχνικές που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στα εργαστήρια.

Το 2019 στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος συμμετείχαν στα εργαστήρια σπουδαστές από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Ουγγαρία, ηλικίας από 16 έως 49 ετών. Τα εργαστήρια εισηγήθηκαν οι Ευγένιος Βούλγαρης (GR), Ελένη Ηρακλέους (DE), Άντης Σκορδής, Γιάννης Διονυσίου (CY), Οδυσσέας Τουμάζου (CY), Μιχάλης Καπηλίδης (GR), Σόφη Φετοκάκη (UK), Μάριος Τακούσιης (CY), Δημήτρης Φυρίος & Στέλιος Κτόρας (CY), Λευτέρης Μουμτζής (CY), Αθηνά Κάσιου (CY), Κώστας Μακρυγιαννάκης (GR).

H Louvana Records δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το Fengaros Music Village 2019 χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών της: τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, το DeeJay 93.5 και το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού Κάτω Δρυς.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου: Η μουσική ενώνει

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Είκοσι επαγγελματίες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μουσικοί ανεβαίνουν στη σκηνή του ...

Ταμείο για την ενίσχυση μουσικών που επλήγησαν από την έκρηξη στη Βηρυτό

Ο Λιβανέζος μουσικός, παραγωγός και ιδρυτής της εταιρείας Tunefork Recording Studios ξεκίνησε το Ταμείο ...

Arcadian Child: Επανακυκλοφορεί σε βινύλιο και cd το Afterglow

Οι Κύπριοι psych rockers Arcadian Child επανακυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Afterglow, με την ...

Τοιχογραφία στη Βαρσοβία βοηθά τον κόσμο να αναπνέει καλύτερα

Μια καινούργια τοιχογραφία στη Βαρσοβία βοηθά τον κόσμο να αναπνέει λίγο καλύτερα επειδή χρησιμοποιήθηκε ...

Ηχογραφήσεις με την Eleni Era για τη σειρά eleven63 sessions

Η Λουβάνα Δίσκοι παρουσιάζει τη νέα της σειρά από ζωντανά ηχογραφημένα βίντεο με τίτλο ...

Παζαράκι Βιβλίου στο Moufflon

Το βιβλιοπωλείο Moufflon, διοργανώνει το 14ο Παζαράκι Βιβλίου, από τις 2 μέχρι τις 4 ...

X