“COOKING LOVE in corona era” από την ΜΚΟ RUNONART

Η MKO RUNONART ανακοινώνει το συλλογικό πρότζεκτ “Cooking Love in corona era” 
Το φαγητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής, πολιτιστικής ζωής μας εδώ και αιώνες. Σπουδαία έργα τέχνης έχουν δημιουργηθεί με θέμα το φαγητό είτε για να ασκήσουν κριτική είτε για να μαρτυρήσουν τον πλούτο, την προσωπική επιτυχία και το πνεύμα ευρωστίας της εποχής που τα παρήγαγε.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε μπορεί η μαγειρική και το φαγητό να μεταφέρει μηνύματα αγάπης και συνύπαρξης;
Είναι το φαγητό κινητήριος δύναμη της κοινωνικής ζωής και ως μέσο καλλιτεχνικής πρακτικής εμποτισμένης με μία προσωπική, εικαστική ή όχι γλώσσα, μπορεί να επανενεργοποιήσει τον πιο «τρυφερό» μας εαυτό και να παράξει ένα νέο πλέγμα σχέσεων;
Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιλεγμένους οπτικούς καλλιτέχνες και φίλους της τέχνης οι οποίοι αγαπάνε το φαγητό και την μαγειρική και νοιώθουν την ανάγκη να δημιουργήσουν ένα ή περισσότερα πιάτα «αγάπης» τα οποία θα φωτογραφίσουν για να ενταχθούν σε ένα μοναδικό συλλογικό διαδικτυακό περιοδικό.
Από την αφήγηση της προσωπικής σφαίρας σε αυτήν της συλλογικής, οι παραγόμενες εικόνες θα σχολιάζουν έμμεσα ή άμεσα ζητήματα όπως έρωτας, αγάπη, προσφορά δημιουργώντας νέα πλέγματα σχέσεων διαδικτυακών ή άλλων, υπονομεύοντας την foodporn και fashion celebrity αισθητική, με χιούμορ, ειρωνεία, πρόκληση ή έκπληξη.
Όλα τα πιάτα αγάπης είναι μέρος ενός ημερολογίου στα social media, Instagram και Facebook της ΜΚΟ RUNONART με τον τίτλο COOKING LOVE -in corona era- και στην συνέχεια ενός ηλεκτρονικού και αργότερα έντυπου συλλεκτικού περιοδικού.
Το project θα ισχύει μέχρι το τέλος της περιόδου περιοριστικών μέτρων.
Concept-editor: Έφη Σπύρου
Image editor: Μαρία Σιόρμπα
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες και φίλους της τέχνης που συμμετέχουν είναι:
Παντελής Χανδρής, Σταμάτης Σχιζάκης, Νίκος Παπαδόπουλος, Ράνια Μπέλλου, Χρίστος Δεληδήμος, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Μιλένα Παναγιώτοβα, Μαρία Σιόρμπα, Αντρέας Μαρουλής, Μαρία Τριλλίδου, Έρη Δημητριάδη και πολλοί άλλοι μυστικοί αγαπημένοι.

https://www.instagram.com/cooking_love_in_corona_era/
https://www.facebook.com/events/1105951429803890/
……………………………………………..
Η ΜΚΟ RUNONART, ιδρύθηκε από την Έφη Σπύρου και ως καλλιτεχνική πρωτοβουλία έχει σκοπό να υποστηρίξει την παραγωγή του σύγχρονου ελληνοκυπριακού καλλιτεχνικού έργου, να προάγει τις διεπιστημονικές και διασυνοριακές συνεργασίες και να προωθεί με καινοτόμους τρόπους το Ελληνοκυπριακό καλλιτεχνικό έργο σε νέα ακροατήρια παγκοσμίως, προσκαλώντας τα να συμμετέχουν ενεργά στην συνδιαμόρφωση ενός διαφορετικού δημιουργικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.
https://www.facebook.com/runonart/
https://www.instagram.com/run_on_art/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έφυγε από τη ζωή ο Lou Reed

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο Λου Ριντ, εμβληματική φυσιογνωμία της ροκ και σημείο ...

Memento Mori | πρώτη ατομική έκθεση για τον Στέφανο Κουρατζή

Στις 29 Μαΐου εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Κουρατζή, ο οποίος για τέσσερα χρόνια ...

Ανοίγει μετά από 30 χρόνια ο όροφος της Στοάς Αττάλου

Ανοικτός για το κοινό έπειτα από 30 χρόνια είναι από την Τετάρτη 17 Ιουλίου ...

Πόντος: «Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος»

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το ζήτημα του Πόντου δεν απασχόλησε τόσο πολύ τη διεθνή ...

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες από την κυπριακή μουσική σκηνή

Μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της αλληλεγγύης προς τους Σύριους πρόσφυγες έδωσαν στις 29 ...

Οκτώ συνθέτες, οκτώ ποιητές, οκτώ πόλεις

Οκτώ πόλεις ενώνονται νοερά μέσα από τη μουσική και την ποίηση στις 8 Απριλίου, ...

X