Μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο του «Μένουμε σπίτι» για την προστασία μας από την πανδημία θέτει σε εφαρμογή η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας, καλώντας διάφορους μουσικούς να προβάλουν το έργο τους μέσα από βίντεο που αναρτώνται σε απευθείας μετάδοση από τη σελίδα της Συμφωνικής στο Facebook.

Τη δική του νότα σε αυτή τη δράση θα δώσει την Κυριακή 19 Απριλίου στις 21:00 και ο Κύπριος τραγουδοποιός Δημήτρης Μεσημέρης. Ο ίδιος μιλώντας στο «Π» γι’ αυτή τη συνεργασία αναφέρει ότι «Η συγκεκριμένη συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ), εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΣΟΝΕ και του μαέστρου της Ευάγγελου Αραμπατζή, να προβάλλει μουσικούς και καλλιτέχνες οι οποίοι βρίσκονται στα σπίτια τους λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε σήμερα.»

Το ρεπερτόριο της διαδικτυακής συναυλίας όπως ανέφερε ο τραγουδιστής «περιλαμβάνει τραγούδια από φίλους που μου τα έχουν ζητήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τραγούδια από την σειρά του ‘Εγκλεισμού, μετά μουσικής’ αλλά και τραγούδια που θα ζητηθούν επιτόπου.»

«Πολλοί καλλιτέχνες, αν όχι όλοι, χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να φτάσουν κοντά στο κοινό και στους φίλους. Η μουσική είναι τέχνη και η τέχνη είναι ανάγκη για τον κάθε καλλιτέχνη. Επίσης, ο κόσμος μέσα σε όλη αυτή τη συναισθηματική κούραση, έχει ανάγκη από ψυχαγωγία», αναφέρει ο Δημήτρης Μεσημέρης μιλώντας για τις διαδικτυακές δράσεις των καλλιτεχνών εν καιρώ καραντίνας.

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ

    Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του κλάδου Ιστορία-Αρχαιολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου και του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψηφιακά Μέσα και Δημοσιογραφία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

You May Also Like

1η συναυλία Ορχήστρας Εγχόρδων Δήμου Στροβόλου

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου ανακοινώνουν την πρώτη συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων Δήμου ...

Ομιλία και συναυλία για την 50ή επέτειο της προσελήνωσης

O αστροφυσικός της NASA Θανάσης Οικονόμου μιλά για το φεγγάρι και η Έλενα Αναγιωτού ...

Νέο τραγούδι από τους “Ανεμούριο”

Το ροκ/ραπ συγκρότημα Ανεμούριο κυκλοφόρησε το δεύτερο του τραγούδι με τίτλο “Φαντάσματα” ” Ερκούμαστεν ...

Αντίο στον βασιλιά -και τη βασίλισσα- της ροκ ‘ν’ ρολ

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε το Σάββατο, 9 Μαΐου, από τη ζωή ο Λιτλ ...

Sleepin Pillow Live στη Λευκωσία

Οι Lost Dogs productions και Undersound παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο και για μία ...

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχής στο 6ο Cyprus Jazz & World Music Showcase

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό 6ο Cyprus Jazz & World ...

X