Κτίρια που έχει σχεδιάζει ο θρυλικός Αμερικανός αρχιτέκτονας, Φρανκ Λόιντ Ράιτ άνοιξαν για εικονικές περιηγήσεις κατά τη διάρκεια των μέτρων πανδημίας και κοινωνικής απομάκρυνσης.

Στο project – #WrightVirtualVisits – έχουν συμπεριληφθεί αριστουργήματα αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των ΗΠΑ όπως τα Fallingwater House, Hollyhock House και Taliesin West. Οι περιηγήσεις άρχισαν στις 2 Απριλίου και θα συνεχιστούν για έξι εβδομάδες στο πλαίσιο του project για το οποίο συνεργάστηκαν ο οργανισμός συντήρησης των κτιρίων του αρχιτέκτονα, Frank Lloyd Wright Building Conservancy, το Ίδρυμα Φρανκ Λόιντ Ράιτ – Frank Lloyd Wright Foundation και το Ίδρυμα Αποκατάστασης του Ναού της Ενότητας, Unity Temple Restoration Foundation.

«Είναι ακριβώς η στιγμή, όταν τόσοι πολλοί είμαστε κλεισμένοι μέσα, που έχουμε την ανάγκη να ζήσουμε την ομορφιά και την έμπνευση… Τα έργα του Ράιτ φέρνουν τους ανθρώπους μαζί σε αρμονία με τον φυσικό κόσμο, υπενθυμίζοντας ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, ακόμα και όταν είμαστε χωριστά» τονίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού συντήρησης των κτιρίων του Αμερικανού αρχιτέκτονα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

To ρεπερτόριο του ΘΟΚ για το 2012/13

Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και οι στόχοι του για τη ...

We Are One: Ένα διεθνές διαδικτυακό φεστιβάλ κινηματογράφου

Σε συνεργασία με μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ όπως των Καννών, του Τορόντο, του Βερολίνου και ...

Οργή Σαμαρά για τον δανεισμό γλυπτού του Παρθενώνα

Για πρώτη φορά απ’ όταν μεταφέρθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, ένα από τα μάρμαρα του ...

Απεβίωσε ο Κάρλος Φουέντες

Ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της εποχής μας, ο Κάρλος Φουέντες, απεβίωσε την Τρίτη ...

Νέες εικόνες από την Αμφίπολη

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά για την αποκάλυψη του ταφικού μνημείου στην ...

Μια ματιά σε εκθέσεις του Χριστόδουλου Παναγιώτου

Ο Χριστόδουλος Παναγιώτου, ο οποίος ανακοινώθηκε σήμερα πως θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην επόμενη ...

X