Νέο τραγούδι από τους “Ανεμούριο”

Το ροκ/ραπ συγκρότημα Ανεμούριο κυκλοφόρησε το δεύτερο του τραγούδι με τίτλο “Φαντάσματα”

” Ερκούμαστεν που τα έγκατα, της φάρας μας τα έσχατα, ανθρώποι που εμείναν Ανθρώποι μεσ’τα Τέρατα… Φαντάσματα μιας άλλης εποχής, που τότε που’ταν βαρετός ο λόγος της τιμής…”

 

“Το νέο μας τραγούδι είναι κάλεσμα στα φαντάσματα των τζιαιρών μας.
Τους ανθρώπους που παραμένουν ζωντανοί μέσα που την αγάπη τους τζιαι τις αξίες τους. Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να πιστεύκουν στους απλούς ανθρώπους, που γίνονται ένα με την ψυσιήν τζιαι την φωνή τους. Οι ανθρώποι που μπορούν να νιώσουν τον πόνο τζιαι την αγωνία του άλλου. Όσοι ακόμα αντιδρούν στο άδικο τζιαι το ψέμα. Όσοι μπορούν να λαλούν την αλήθκεια ξέροντας το κόστος. Πλάσματα που υπάρχουν για ένα σκοπό που έσιει τον ανθρώπο ως αξία του. Μιλά για όσους μπορούν ακόμα να νιώσουν.

Είναι όσοι φαντάζουν “Φαντάσματα” στα μάθκια του ατομικισμού τζιαι της αλλοτρίωσης, ζώντας με αξίες τζαι ιδανικά λες τζαι ζούν ακόμα στο εχτές, πάντα “Αδέσμευτοι τζαι άπιστοι σε κόμματα τζαι ράσα”… Όσοι δεν έχουν γινεί ένα με το ανθρωποφάγο τζι’ απρόσωπο της εποχής. Όσοι ακόμα έχουν νούν τζαι ψυσιήν τζαι χρησιμοποιούν τα σε αρμονία, ανεξάρτητα με το τι προστάζει η εποχή της επιφάνειας τζαι των εντυπώσεων…”

Η ιδέα για το τραγούδι ξεκίνησε αρχικά, σαν ένας μουσικός πειραματισμός ραπ σε ρυθμούς funk με hard-rock ηχόχρωμα. Ο στίχος γράφτηκε στο ρυθμό της κιθάρας μέσα σε μια ώρα. Όμως ο πειραματισμός έπρεπε να περιμένει την κατάλληλη ώρα για να γίνει τραγούδι. Έτσι το 2018 άρχισε να ζωντανεύει αφού βρήκε τα ζωτικά του όργανα, την μορφή αλλά και το συνολικό του σχήμα. Tον παλμό από το μπάσο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου, το νεύρο και την δύναμη στο ρυθμό του Στέφανου Πολύμνιου, και τον ηλεκτρισμό της κιθάρας του Ζε(Παναγιώτης Ζέζος). Φυσικά το τραγούδι έψαχνε την γυναικειά φωνή του την οποία βρήκε στην Φρειδερίκη Τομπάζου, με την μελωδία της να συναντά την ραψωδία στο ραπ του Julio.

“Ταμένες στον βωμό της σκέψης μόνο
Ψυσιές που εν γεμώνουν που τον πόνον τζιαι τον χρόνο
Ψυσιές που εν γεμώνουν αν δεν έβρουν τζείν’ το κάτι
Αγάπη, μόνο σε όσους νιώθουν την αγάπη! ”

Οι Ανεμούριο είναι:

Φρειδερίκη Τομπάζου – Φωνητικά
Παναγιώτης Ζέζος – Κιθάρες
Πέτρος Παπακωνσταντίνου – Μπάσα
Στέφανος Πολυμνίου – Τύμπανα
Juλio Κομπολόι – Ραπ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Χουλιαράς

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουλίου ο ζωγράφος, πεζογράφος και ...

Ακυρώνονται εκδηλώσεις

Πολλές από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της ημέρας έχουν ακυρωθεί λόγω των τραγικών γεγονότων που ...

To μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου από την Ιζαμπέλ Ιπέρ

Η βραβευμένη Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ έγραψε το Μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, ...

Απεβίωσε η Γαλλίδα σκηνοθέτρια Μαρσελίν Λοριντάν-Ιβένς

Η γαλλίδα σκηνοθέτρια, ηθοποιός και συγγραφέας Μαρσελίν Λοριντάν-Ιβένς, επιζήσασα του Άουσβιτς-Μπίρκεναου κατά τη διάρκεια ...

Φρέντι και Έλτον: μουσικοί «μύθοι» στο σινεμά

Οι ζωές δύο μεγάλων μορφών της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας -αν και πολύ διαφορετικών μεταξύ ...

Εκδοση βιβλίου για τη λαϊκή ποίηση της Κύπρου από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν την έκδοση του βιβλίου με ...

X