Ενενήντα έξι νεοϋορκέζοι φωτογράφοι διαθέτουν εκτυπώσεις φωτογραφιών τους για να στηρίξουν ένα από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης που έχουν δεχθεί μεγάλο αριθμό ασθενών με COVID-19. Τα αντίγραφα διατίθενται προς 150 δολάρια το ένα και το 95% των εσόδων θα δοθεί στο Elmhurst Hospital στο Queens για να αγοραστούν μηχανικοί αναπνευστήρες, μάσκες, γυαλιά για υγειονομικούς και άλλα απολύτως απαραίτητα υλικά.

Στην πρωτοβουλία –«Pictures for Elmhurst» που διαρκεί έως τις 20 Απριλίου- συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, γνωστοί φωτογράφοι όπως οι Jack Pierson, Tyler Mitchell, Peter Sutherland και Farah Al Qasimi. Έμπνευση για την πρωτοβουλία ήταν η αντίστοιχη στο βαρύτατα πληττόμενο Μπέργκαμο της Ιταλίας και η οποία απέφερε το εκπληκτικό ποσό των 727.600 ευρώ στο Pope Giovanni XXIII Hospital.

©Brianna Capozzi

Το νοσοκομείο Elmhurst, στην καρδιά του Queens, ανήκει στο λεγόμενο «δίχτυ υγειονομικής ασφάλειας», εξυπηρετώντας κυρίως ασθενείς χαμηλών εισοδημάτων, που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας. Έχει διαθέσει το 95% της δυναμικότητάς του σε ασθενείς με COVID-19.

Μια από αυτούς που εγκαινίασαν την πρωτοβουλία «Pictures for Elmhurst» ήταν η ιταλικής καταγωγής Samantha Casolari, η οποία τηλεφώνησε σε φίλους ομοτέχνους της να συμμετάσχουν. Λέει ότι, προς το παρόν, η «ανταπόκριση ήταν συνταρακτική»: μέσα στις πρώτες τέσσερις ώρες είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 90.000 δολαρίων.

©Shaniqwa Jarvis

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου τον Οκτώβριο

Η ένατη έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC) σηκώνει αυλαία στις ...

«Πέτρα, Φορέας Ιστορίας και Πολιτισμού» στην Κλήρου

To Σάββατο 11/10/14 διοργανώνεται στην κοινότητα Κλήρου η εκδήλωση «Πέτρα, φορέας Ιστορίας και Πολιτισμού» ...

«Mobile Photo Awards 2017» στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6

Η παγκόσμια πρώτη παρουσίαση των νικητριών φωτογραφιών του διαγωνισμού mobile photography, «The 6th Annual ...

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του φετινού ISFFC

Για ακόμη μία χρονιά, το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, επιφυλάσσει μεγάλες ...

Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια: Ζητείται αυτονομία

Συνέντευξη στην Αργυρώ Αγγελίδη | Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων Φωτογραφία: ©2015Ελένη Παπαδοπούλου | Παράθυρο Η ...

Πορτρέτα και Φιγούρες στην γκαλερί Opus39

Η Γκαλερί Opus 39 στη Λευκωσία παρουσιάζει έργα έξι καταξιωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι διαπραγματεύονται ...

X