Ενενήντα έξι νεοϋορκέζοι φωτογράφοι διαθέτουν εκτυπώσεις φωτογραφιών τους για να στηρίξουν ένα από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης που έχουν δεχθεί μεγάλο αριθμό ασθενών με COVID-19. Τα αντίγραφα διατίθενται προς 150 δολάρια το ένα και το 95% των εσόδων θα δοθεί στο Elmhurst Hospital στο Queens για να αγοραστούν μηχανικοί αναπνευστήρες, μάσκες, γυαλιά για υγειονομικούς και άλλα απολύτως απαραίτητα υλικά.

Στην πρωτοβουλία –«Pictures for Elmhurst» που διαρκεί έως τις 20 Απριλίου- συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, γνωστοί φωτογράφοι όπως οι Jack Pierson, Tyler Mitchell, Peter Sutherland και Farah Al Qasimi. Έμπνευση για την πρωτοβουλία ήταν η αντίστοιχη στο βαρύτατα πληττόμενο Μπέργκαμο της Ιταλίας και η οποία απέφερε το εκπληκτικό ποσό των 727.600 ευρώ στο Pope Giovanni XXIII Hospital.

©Brianna Capozzi

Το νοσοκομείο Elmhurst, στην καρδιά του Queens, ανήκει στο λεγόμενο «δίχτυ υγειονομικής ασφάλειας», εξυπηρετώντας κυρίως ασθενείς χαμηλών εισοδημάτων, που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας. Έχει διαθέσει το 95% της δυναμικότητάς του σε ασθενείς με COVID-19.

Μια από αυτούς που εγκαινίασαν την πρωτοβουλία «Pictures for Elmhurst» ήταν η ιταλικής καταγωγής Samantha Casolari, η οποία τηλεφώνησε σε φίλους ομοτέχνους της να συμμετάσχουν. Λέει ότι, προς το παρόν, η «ανταπόκριση ήταν συνταρακτική»: μέσα στις πρώτες τέσσερις ώρες είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 90.000 δολαρίων.

©Shaniqwa Jarvis

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

H «Αγάπη» κέρδισε στις Κάννες

Τρία χρόνια μετά την βράβευσή του για τη «Λευκή Κορδέλα», ο Μίχαελ Χάνεκε έγινε ...

Γιώργος Γαβριήλ: Συζητώντας τα όρια της τέχνης

Ο Γιώργος Γαβριήλ, ο εικαστικός και γυμνασιάρχης ο οποίος βρέθηκε στο προσκήνιο τις τελευταίες ...

Επιπλέον παραστάσεις για την «Αόρατη Όψη»

Δύο επιπλέον παραστάσεις με το βραβευμένο έργο «Αόρατη Όψη» ανακοίνωσε η θεατρική ομάδα Alpha Square. H πρώτη ...

Απεβίωσε ο Πανίκος Σχοινής

Απεβίωσε χθες βράδυ μετά από μακρά ασθένεια ο Πανίκος Σχοινής, ένας από τους δημιουργούς ...

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αγορά» στην Κύπρο

Τέσσερις προβολές, μια σε κάθε πόλη της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου θα πραγματοποιηθούν ...

“CoroNation” από τον Αι Γουέι Γουέι

Από τις πρώτες μέρες της καραντίνας, ο καλλιτέχνης σκηνοθετούσε από απόσταση, με μια ομάδα ...

X