Με το σλόγκαν «Ανοίγουμε την αυλαία στο ψηφιακό μας κανάλι», το Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε την έναρξη μιας σειράς από «πρεμιέρες» και όχι μόνο, στο διαδικτυακό του κανάλι στο YouTube.

«Στην τόσο δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, το Θέατρο Ριάλτο μοιράζεται μαζί σας στιγμές και εκδηλώσεις μέσα από το ψηφιακό του κανάλι», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έγινε στην επίσημη σελίδα του λεμεσιανού θεάτρου στο facebook. «Η διαδικτυακή μας συνάντηση στοχεύει στη γεφύρωση της απουσίας, της έλλειψης φυσικής συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής».


Καθημερινά το Θέατρο Ριάλτο αναρτά βίντεο από παραστάσεις που είχαν ανέβει στη σκηνή του θεάτρου τα προηγούμενα χρόνια: μεταξύ άλλων παρουσιάζονται χορογραφικές δουλειές δημιουργών από τις πολλές εκδόσεις της Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού, συναυλίες σχημάτων από το Cyprus Jazz & World Music Showcase κ.ά. Πρόκειται για παραγωγές που δίνουν μια σαφή εικόνα της σύγχρονης κυπριακής δημιουργίας, στην οποία δεν υπήρχε εύκολη διαδικτυακή πρόσβαση προηγουμένως.

Το ψηφιακό κανάλι του Ριάλτο θα εμπλουτίζεται συνεχώς, «με σεβασμό στα πνευματικά και συγγενή δικαιώματα των δημιουργών, ευελπιστώντας ότι σύντομα το θέατρό μας θα σηκώσει και πάλι αυλαία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΕΙΚΟΝΑ: Στιγμιότυπο από το χορογραφικό έργο «Ορος», της ομάδας Ασώματες Δυνάμεις, σε χορογραφία της Μάχης Δημητριάδου Λίνταλ. Tο έργο θα έχει τη διαδικτυακή του πρεμιέρα στο κανάλι του Ριάλτο στο YouTube στις 17 Απριλίου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εργαστήρι για παιδιά από τον Εύρο Ευρυβιάδη

Ο εικαστικός Εύρος Ευρυβιάδης φιλοξενείται στο Εργαστήρι Έκτορος 18-20, το Σάββατο 19/10/2013 στις 10:00. ...

Μια βραδιά για τον Γιώργο Νταλάρα στη Λευκωσία

Σε μια ξεχωριστή βραδιά στη Λευκωσία από την οποία δεν έλειπαν ούτε η Ιστορία, ...

Artists’ Bazaar 2013 στο Λεβέντειο Μουσείο

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται φέτος το Artists’ Bazaar στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας. ...

ΤΑΚΙΜ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ | «Ελληνική απόλαυσις!..»

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού υποδέχεται τους ΤΑΚΙΜ και την παράσταση ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική απόλαυσις» ...

«Παύση» στους κυπριακούς κινηματογράφους τον Οκτώβριο

Η πολυβραβευμένη δραματική ταινία της Τώνιας Μισιαλή με τίτλο «Παύση» φτάνει στους κυπριακούς κινηματογράφους ...

Ένα πιάνο-Τέσσερις Πιανίστες

Τέσσερις καταξιωμένες πιανίστες, η Νατάλια Λεζέντοβα, η Νίνα Ιωαννίδου, η Γκαλίνα Δήμοβα και η Ιβελίνα ...

X