Με το σλόγκαν «Ανοίγουμε την αυλαία στο ψηφιακό μας κανάλι», το Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε την έναρξη μιας σειράς από «πρεμιέρες» και όχι μόνο, στο διαδικτυακό του κανάλι στο YouTube.

«Στην τόσο δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, το Θέατρο Ριάλτο μοιράζεται μαζί σας στιγμές και εκδηλώσεις μέσα από το ψηφιακό του κανάλι», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έγινε στην επίσημη σελίδα του λεμεσιανού θεάτρου στο facebook. «Η διαδικτυακή μας συνάντηση στοχεύει στη γεφύρωση της απουσίας, της έλλειψης φυσικής συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής».


Καθημερινά το Θέατρο Ριάλτο αναρτά βίντεο από παραστάσεις που είχαν ανέβει στη σκηνή του θεάτρου τα προηγούμενα χρόνια: μεταξύ άλλων παρουσιάζονται χορογραφικές δουλειές δημιουργών από τις πολλές εκδόσεις της Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού, συναυλίες σχημάτων από το Cyprus Jazz & World Music Showcase κ.ά. Πρόκειται για παραγωγές που δίνουν μια σαφή εικόνα της σύγχρονης κυπριακής δημιουργίας, στην οποία δεν υπήρχε εύκολη διαδικτυακή πρόσβαση προηγουμένως.

Το ψηφιακό κανάλι του Ριάλτο θα εμπλουτίζεται συνεχώς, «με σεβασμό στα πνευματικά και συγγενή δικαιώματα των δημιουργών, ευελπιστώντας ότι σύντομα το θέατρό μας θα σηκώσει και πάλι αυλαία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΕΙΚΟΝΑ: Στιγμιότυπο από το χορογραφικό έργο «Ορος», της ομάδας Ασώματες Δυνάμεις, σε χορογραφία της Μάχης Δημητριάδου Λίνταλ. Tο έργο θα έχει τη διαδικτυακή του πρεμιέρα στο κανάλι του Ριάλτο στο YouTube στις 17 Απριλίου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση φωτογραφίας: Nicosia on instant film

Το κατάστημα φωτογραφίας «Τρία Πουλάκια Κάθονταν» φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση του φωτογράφου Brian ...

Έργα του Θεόδοτου και της Μαρίας Κάνθου σε μια έκθεση

Εκθεση με ζωγραφικά έργα του Θεόδοτου Κάνθου και της κόρης του, Μαρίας, μουσική από ...

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου

Γιορτινό αέρα θα έχει η επόμενη συναυλία της δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου  η ...

‘Εκθεση της Chiaki Kamikawa

Η ατομική έκθεση της εικαστικού Chiaki Kamikawa από την Ιαπωνία με τον τίτλο «We ...

Ελεάνα Αλεξάνδρου: «Το ‘Spirit’ είναι μία δημοκρατική κατάσταση»

Αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο που προέκυψε λόγω πανδημίας, η χορογράφος Ελεάνα Αλεξάνδρου δημιούργησε μία ...

«Ο θείος Γιάννης» μιλά κυπριακά

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η πρεμιέρα του έργου «Ο θείος Γιάννης», που ανεβαίνει από το ...

X