Together/Apart: Going New Places|Διαδικτυακή έκθεση σύγχρονης τέχνης

Οι παρούσες συνθήκες καραντίνας και κοινωνικής απόστασης έχουν δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε, περιορισμένοι στα φυσικά όρια του προσωπικού μας χώρου. Η σκηνογράφος Μαρίνα Χατζηλούκα και το Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο προσκαλούν τους Κύπριους καλλιτέχνες Χουν Αδάμογλου, Μιχάλη Χαραλάμπους, Δήμητρα Καλλίτση, Παναγιώτη Μηνά, Αλέξανδρο Πισσούριο, Μάλα Σιαμπτάνη και Νάταλι Γιαξή, να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση “Together/Apart: Going New Places”, με έργα, τα οποία ανταποκρίνονται στην παρούσα κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η έκθεση διερευνά καταστάσεις όπως «σύμπνοια», «αποξένωση», «απόσταση», «δημόσιος και ιδιωτικός χώρος», καθώς και καινούργιες ερμηνείες που πιθανόν έχουν ενδυθεί αυτές οι έννοιες την τελευταία περίοδο. Οι επτά καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν, χρησιμοποιώντας ποικιλία σύγχρονων εικαστικών μέσων και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

H διαδικτυακή έκθεση θα είναι διαθέσιμη μεταξύ 8 Μαΐου – 30 Ιουνίου, 2020, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: www.culturalchc.co.uk/togetherapart

Την έκθεση συμπληρώνουν δύο παράλληλες δράσεις: μια διαδικτυακή συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για το πάντα επίκαιρο ζήτημα της κινητικότητας των τεχνών, και μια διαδικτυακή συζήτηση ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από τον χώρο των τεχνών για τις παρούσες δραστικές αλλαγές στον δημόσιο χώρο και τις επιπτώσεις της κοινωνικής απόστασης στη δημόσια τέχνη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πότε και πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις παράλληλες δράσεις θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της έκθεσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

+ Together/Apart: Going New Places / Επιμελήτρια: Μαρίνα Χατζηλούκα / 8 Μαΐου – 30 Ιουνίου, 2020

www.culturalchc.co.uk/togetherapart

Συντονιστής: Μάριος Ψαράς 

Η διαδικτυακή έκθεση διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιχορηγείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες – ΥΠΠΑΝ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος | πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου

Επιμένοντας στην ανάδειξη Κυπρίων συγγραφέων μέσα από την τέχνη του θεάτρου, η θεατρική ομάδα ...

Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Κινέζο Μο Yan

Το είχε πει ο Ιάπωνας συγγραφέας Κενζαμπούρο Όε: «Αν έπρεπε να διαλέξω έναν συγγραφέα ...

3ο Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Εγκαταστάσεων ΕΦΕ | Ανοικτό κάλεσμα

“Δοχείο & Περιεχόμενο’’ ” Το ποτήρι θεωρεί ότι είναι δοχείο για το νερό αλλά ...

Τo MoMA βγάζει στο σφυρί ένα σπάνιο σκίτσο του Πικάσο

Ένα σπάνιο σκίτσο του Πικάσο με τίτλο “Joueuse de flute et nu couche” (1932), ...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του εργαστηρίου Emergence

Ένα ενδιαφέρον εργαστήρι σχετικά με τη συλλογική μνήμη μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και τη δημιουργική ...

Το TEDx Nicosia σε εικόνες

Ο Παύλος Βρυωνίδης καλύπτει φωτογραφικά την διοργάνωση TEDx που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ...

X