Ζωγραφίζοντας με το MoMA

 • Καθώς οι οδηγίες για αυτοπεριορισμό επιβάλλονται περαιτέρω σε ολόκληρο τον κόσμο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MoMA) στη Νέα Υόρκη και η καλλιτέχνης Louise Lawler που εδρεύει στο Μπρούκλιν έχουν συνεργαστεί για να δημιουργήσουν μια άσκηση δημιουργικότητας που ανακουφίζει από το στρες σε μια μορφή 12 ασπρόμαυρων εικονογραφήσεων για ζωγραφική οι οποίες βασίζονται στις φωτογραφίες της καλλιτέχνη με σκηνές από μουσεία και άλλες αίθουσες τέχνης που είναι σήμερα κλειστές.

  Οι εικονογραφήσεις ζωγραφικής, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον εικονογράφο παιδικών βιβλίων Jon Buller, μπορεί κανείς να κατεβάσει από τον ιστότοπο του μουσείου και να εκτυπώσει δωρεάν.Αναφέρονται σε έργα καλλιτεχνών όπως τους Jeff Koons και Takashi Murakami και On Kawara. Ορισμένες από τις φωτογραφίες που έγιναν σχέδια συμπεριλήφθηκαν σε έκθεση της Lawler το 2017 στο MoMA.

  Η πρωτοβουλία προέρχεται από το ενδιαφέρον της για τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να φτάσει στους θεατές πέρα από το μουσείο και το σύστημα των γκαλερί και μπορεί να συμβάλλει παιχνιδιωδώς στην προσωπική δημιουργική μεταμόρφωση. Το μουσείο ενθαρρύνει τους χρήστες να αναδείξουν τα χρωματιστά τους σχέδια στα κοινωνικά μέσα με το hashtag #DrawingwithMoMA.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Τιμητική εκδήλωση για τον ζωγράφο και ποιητή Συμεών Βολτσκόβ

  Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Μελέτης «Symeon Volchkov Arthouse» διοργανώνουν την παρουσίαση του ...

  «Μικροί θησαυροί» στην γκαλερί Opus 39

  Μια έκθεση με τίτλο «Μικροί Θησαυροί» παρουσιάζει η γκαλερί Opus 39 στη Λευκωσία, από ...

  Πέθανε στα 47 του ο Robert Miles

  Στην ηλικία των 47 ετών έφυγε την Τετάρτη 10 Μαϊου από τη ζωή ο ...

  Κ. Ρήγος: «Έτοιμοι να δεχτούμε την κριτική»

  O Κωνσταντίνος Ρήγος γράφει για την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά στην Κύπρο με το ...

  Ρικάρντο Μούτι: Υπάρχει ανάγκη για μια νέα πνευματική επανάσταση

    Τον περασμένο Μάρτη, ο Ρικάρντο Μούτι έκανε την προσωπική του επανάσταση: εν μέσω ...

  9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού /1-8 Αυγούστου 2014

  Ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα τοποθετεί το  Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, για τα καλά στο ...

  X