Ανοίγουν ξανά τα Μουσεία Χαρακτικής σε Λευκωσία και Πλατανίστεια

Επανεκκίνηση με όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προφύλαξης λόγω κορωνοϊού

Στις 2 και 3 Ιουνίου θα δεχθούν ξανά το κοινό τους τα Μουσεία Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία και στα Πλατανίστεια αντίστοιχα. Η 1η Ιουνίου είναι η επίσημη ημερομηνία για το άνοιγμα των μουσείων στη χώρα μας και τα δύο μουσεία ανακοίνωσαν την περασμένη βδομάδα την επαναλειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην οδό Αμμοχώστου, θα ξεκινήσει την επαναλειτουργία του την Τρίτη 2 Ιουνίου.

Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 3 Ιουνίου η επαναλειτουργία του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «και τα δύο μουσεία θα τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας για τον κορωνοϊό σύμφωνα με τα ενδεικνυόμενα μέτρα του Υπουργείου Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια παρουσιάζεται η ετήσια συλλογή με τίτλο «Γιατί η χαρακτική», ενώ συνεχίζεται και η έκθεση «Χαρακτική και Χρώμα» (ώρες λειτουργίας Τετάρτη-Κυριακή 10:00-13:00, 15:00-17:00). Στη Λευκωσία συνεχίζεται η έκθεση «Από τον Ντιρέρ στον Κάνθο» σε επιμέλεια της Ελένης Ρεμπ Τσαγγάρη, με την οποία εγκαινιάστηκε το μουσείο τον περασμένο Δεκέμβριο (ώρες λειτουργίας Τρίτη-Κυριακή 10:00-16:00).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νέα παράσταση για το «Επάγγελμα Πόρνη» από το Θέατρο ΑντίΛογος

Το Θέατρο ΑντίΛογος, μετά το σερί των sold out παραστάσεων για την παραγωγή «Επάγγελμα ...

Το Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί» πάει Πάφο

Το Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί» ταξιδεύει στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική», στην Πάφο, από ...

Ελεύθερα στο Διαδίκτυο, αριστουργήματα από μουσεία του Παρισιού

Εκατό χιλιάδες ψηφιακές αναπαραγωγές αριστουργημάτων τέχνης ελεύθερες στο Διαδίκτυο. Δωρεάν και χωρίς περιορισμούς. Αυτό ...

Βελγική Τέχνη στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Αφιερωμένη στους πρωτεργάτες του Βελγικού Ιμπρεσιονισμού και στα κινήματα που ακολούθησαν μετά από αυτούς, ...

Τα Παράσιτα στο Πάνθεον

Από τις 8 μέχρι 17 Νοεμβρίου θα προβληθεί στο Θέατρο Πάνθεον στη Λευκωσία η ...

“One Face” στην Παλιά Λευκωσία

Ο Ιταλοβέλγος καλλιτέχνης Sibomana βρέθηκε στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι και ζωγράφισε το πρόσωπο ...

X