Έκθεση «1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος – Ελλάδα»|Ανοίγει ξανά από 1η-30 Ιουνίου

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για γνωστές και άγνωστες πτυχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου 
 • Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να την επισκεφθούν τώρα μπορούν, καθώς η έκθεση ανοίγει και πάλι τις πόρτες της για το κοινό, για τελευταία φορά, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.  

  Κάθε πρόσωπο και μια ιστορία. Κάθε εικόνα και ένας μεγάλος αγώνας. Χιλιάδες κόσμου έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την επίσκεψή τους στην έκθεση «1940 Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος – Ελλάδα» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου. 

  Η έκθεση αποτελεί ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που «ψηλαφεί» τις ματωμένες πτυχές της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και παρουσιάζει το μεγαλείο της ψυχής όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την επιβίωση και την αξιοπρέπεια. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζεται και το φωτογραφικό project του Δημήτρη Βαττή, «Οι Ξεχασμένοι ενός Πολέμου», που αποτίει φόρο τιμής στους Κύπριους βετεράνους που αγωνίστηκαν κατά του Ναζισμού.

  Διαδικτυακές παράπλευρές δράσεις

  Στο πλαίσιο των παράπλευρων δράσεων της έκθεσης θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο δύο διαδικτυακές διαλέξεις της Δρος Αναστασίας Γιάγκου με τίτλο: «Η βρετανική πολιτική στην Κύπρο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» και «Η Συμβολή του Επισκόπου Πάφου, Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, Λεοντίου στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Οι διαλέξεις θα είναι διαθέσιμες στο κοινό στη σειρά ηχητικών διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο «Μίλα μου ιστορικά». Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

  H έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας και του British High Commission στη Λευκωσία. 

  Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Κατερίνα Λουί Νικήτα, Διευθύντρια BPR Cultural Management, και τα κείμενα υπογράφουν ο δρ Πέτρος Παπαπολυβίου, Ιστορικός, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Στέλιος Κυμιωνής, Ιστορικός.

  Λόγω της πανδημίας λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία της υγείας του κοινού, τηρουμένων των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας.

  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 10:00 – 19:00

  Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

  Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία

  Για πληροφορίες: 22 128157

  www.boccf.org

   

   

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Παρουσίαση του «Fashion Portfolio» στις 29 Νοεμβρίου

  Σαράντα πέντε Κύπριοι σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ συναντιούνται στις σελίδες του «Fashion Portfolio», μιας ...

  Οι νικητές των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου

  Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαρτίου η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου ...

  Τα βραβεία του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

  Ανατροπές ρόλων, φύλων, θεσμών και ηθικών κανόνων, νέες κοινωνικές σχέσεις και πολιτισμικά σύμβολα που ...

  Οδηγός επιβίωσης | Φέγγαρος 2018

  ΦΑΕ Στο φεστιβάλ θα βρεις το καλύτερο street food σε πολύ καλές τιμές! Burgers ...

  20ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου

  Με μια συναυλία στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τα ίδια τα όργανα, ξεκινά την ...

  Ο Νοέμβριος στο Ριάλτο

  Μουσική, θέατρο, κινηματογράφος και χορός συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Θεάτρου Ριάλτο και για ...

  X