Η 5η του Μπετόβεν από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου

Τετάρτη με... 5η του Μπετόβεν από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου
Συνεχίζονται κάθε Τετάρτη οι διαδικτυακές μεταδόσεις συναυλιών από το αρχείο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.
Την Τετάρτη 20 Μαΐου θα μεταδοθεί η συναυλία που έδωσε η ΣΟΝΚ με την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα στην ιστορία.
Αυτή θα είναι και η τελευταία συναυλία που θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο μαέστρος Γιώργος Κουντούρης.
«Από τη ημέρα που τέθηκαν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποφάσισε να μετατρέψει όλες τις δραστηριότητές της διαδικτυακά και συγκεκριμένα κινήθηκε σε δύο κατευθύνσεις, κάνοντας και τα μαθήματα των μελών της και τις συναυλίες της μέσω διαδικτύου», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουντούρη, «όλες οι μέχρι τώρα διαδικτυακές μας συναυλίες αγκαλιάστηκαν με πολλή θέρμη από τους πολίτες και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τρεις χιλιάδες πολίτες τις παρακολούθησαν από τις οθόνες τους για περισσότερα από 30 λεπτά που είναι ο τριπλάσιος αριθμός από τον συναυλιακό χώρο που καταλαμβάνουν οι θεατές όταν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων πραγματοποιεί συμβατικές συναυλίες».

«Πολίτες οι οποίοι δεν γνώριζαν το εύρος της δουλειάς που γίνεται εδώ, επειδή σε συνθήκες καραντίνας όντως είχαν άπλετο χρόνο βρισκόμενοι στα σπίτια τους, ακόμη και από περιέργεια άρχιζαν να ακούνε τη διαδικτυακή μας συναυλία με αποτέλεσμα τελικά να δένονται, να την ακολουθούν και να αναμένουν την επόμενη και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα», σημείωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

Κατέστησε, ωστόσο σαφές, ότι «δεν θέλουμε να αντικατασταθεί η συναυλιακή εμπειρία από τη διαδικτυακή εμπειρία είναι όμως η δεύτερη ένα εργαλείο για να κερδίσουμε και τη νεολαία και γενικά καινούργιο κοινό».

Η 5η Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα κλασικής μουσικής και μία από τις συχνότερα εκτελεσμένες συμφωνίες.
Την Ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Κουντούρης.
+ Τετάρτη 20 Μαΐου στις 19:00 στη σελίδα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου στο facebook.
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το Avopolis έγραψε για τη συναυλία του Trio Tekke στην Αθήνα

Με μια κριτική για την οποία θα πρέπει να νιώθουν πολύ ευχαριστημένοι επιστρέφουν οι ...

Σηκώνει αυλαία το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών

Ψηφιακή κουλτούρα και ταξίδια στον χωροχρόνο, ρομποτικές εγκαταστάσεις, αλλά και έργα «ζωντανής ζωγραφικής» του ...

Πέθανε ο frontman των The Prodigy

Πέθανε ο θρυλικός frontman των The Prodigy, Keith Flint, σε ηλικία 49 ετών. Ο Flint βρέθηκε νεκρός στο ...

Επίσημο βίντεο κλιπ για το «Βουνό» του Τεμπέλη Δράκου

Ένα νέο βίντεο από τον δίσκο «Ο Τεμπέλης Δράκος» ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 14 ...

Alexi Lambros David:Ο Νεοϋρκέζος-Λευκωσιάτης μουσικός της τζαζ στον Φέγγαρο

Συνέντευξη στη Μερόπη Μωυσέως Ο Alexi David επιστρέφει στην Κύπρο ύστερα από έξι χρόνια ...

«Εικόνες της Μουσικής» του Κώστα Κακογιάννη στην Αθήνα

Με δύο sold-out παραστάσεις στις 12 και 13 Φεβρουαρίου, ο Κύπριος συνθέτης Κώστας Κακογιάννης ...

X