Η 5η του Μπετόβεν από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου

Τετάρτη με... 5η του Μπετόβεν από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου
Συνεχίζονται κάθε Τετάρτη οι διαδικτυακές μεταδόσεις συναυλιών από το αρχείο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.
Την Τετάρτη 20 Μαΐου θα μεταδοθεί η συναυλία που έδωσε η ΣΟΝΚ με την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα στην ιστορία.
Αυτή θα είναι και η τελευταία συναυλία που θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο μαέστρος Γιώργος Κουντούρης.
«Από τη ημέρα που τέθηκαν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποφάσισε να μετατρέψει όλες τις δραστηριότητές της διαδικτυακά και συγκεκριμένα κινήθηκε σε δύο κατευθύνσεις, κάνοντας και τα μαθήματα των μελών της και τις συναυλίες της μέσω διαδικτύου», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουντούρη, «όλες οι μέχρι τώρα διαδικτυακές μας συναυλίες αγκαλιάστηκαν με πολλή θέρμη από τους πολίτες και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τρεις χιλιάδες πολίτες τις παρακολούθησαν από τις οθόνες τους για περισσότερα από 30 λεπτά που είναι ο τριπλάσιος αριθμός από τον συναυλιακό χώρο που καταλαμβάνουν οι θεατές όταν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων πραγματοποιεί συμβατικές συναυλίες».

«Πολίτες οι οποίοι δεν γνώριζαν το εύρος της δουλειάς που γίνεται εδώ, επειδή σε συνθήκες καραντίνας όντως είχαν άπλετο χρόνο βρισκόμενοι στα σπίτια τους, ακόμη και από περιέργεια άρχιζαν να ακούνε τη διαδικτυακή μας συναυλία με αποτέλεσμα τελικά να δένονται, να την ακολουθούν και να αναμένουν την επόμενη και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα», σημείωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

Κατέστησε, ωστόσο σαφές, ότι «δεν θέλουμε να αντικατασταθεί η συναυλιακή εμπειρία από τη διαδικτυακή εμπειρία είναι όμως η δεύτερη ένα εργαλείο για να κερδίσουμε και τη νεολαία και γενικά καινούργιο κοινό».

Η 5η Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα κλασικής μουσικής και μία από τις συχνότερα εκτελεσμένες συμφωνίες.
Την Ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Κουντούρης.
+ Τετάρτη 20 Μαΐου στις 19:00 στη σελίδα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου στο facebook.
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ρεσιτάλ για κλαρινέτο και πιάνο στο The Shoe Factory

O Γιώργος Γεωργίου στο κλαρινέτο και η Gergana Georgieva στο πιάνο παρουσιάζουν μια συναυλία ...

Συναυλία για τον Θάνο Μικρούτσικο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο πραγματοποιείται τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής ...

«Η Τέχνη στις Κοινότητες»|Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2019

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά, θέτει ...

Freedom Candlemaker: ζωντανές εμφανίσεις στην Κύπρο

Σε δύο συναυλίες στην Κύπρο θα παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, Beaming Light, ...

Gadjo Dilo στο Θέατρο Ριάλτο

Οι Gadjo Dilo εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή πριν 10 χρόνια παρουσιάζοντας το δικό ...

Πρώτη παγκύπρια συναυλία στη νοηματική γλώσσα

«Από πέρσι συζητούσαμε με τον Δήμο Εγκωμης τη διοργάνωση μιας συναυλίας. Τόσα χρόνια, εδώ, ...

X