ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 57η

 • Γράφει η Κοραλή Δημητριάδη/ Ποιήτρια, ηθοποιός

  Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, βρισκόμαστε σε lockdown για αρκετές εβδομάδες. Τον Μάρτιο έκλεισαν τα σύνορα για μετακινήσεις εκτός της χώρας, και αμέσως μετά από αυτό σταμάτησαν τα ταξίδια εντός μεταξύ των επαρχιών. Όλοι οι Αυστραλοί που επιστρέφουν στη χώρα μεταφέρονται σε ειδικά ξενοδοχεία για δύο εβδομάδες και δεν τους επιτρέπεται να φύγουν.

  Το lockdown κατέληξε σταδιακά. Λίγο πριν συμβεί, η γιαγιά μου πέθανε, στα μέσα Μαρτίου, στην Κύπρο. Είχα δει τον μπαμπά μου και τον αγκάλιασα, αλλά αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα μπορούσα να τον αγκαλιάσω.

  Κάθε πολιτεία στην Αυστραλία καθόρισε διαφορετικά μέτρα. Στη Βικτώρια επιτρέπεται να βγούμε μόνο για άσκηση και για ψώνια. Όταν ήρθε το Ορθόδοξο Πάσχα, λυπήθηκα που δεν είδα την οικογένειά μου, παρόλο που δεν είμαι θρήσκα. Ο μόνος τρόπος που μπορούσα να νιώσω κοντά τους ήταν να βάψω τα κόκκινα αυγά και να ετοιμάσω σουβλά. Αυτές οι τελετουργίες με έκαναν να σκεφτώ την επόμενη φορά που θα μπορούμε να βρεθούμε ξανά σε ένα μεγάλο οικογενειακό γεύμα, με τις αδελφές μου και τους γονείς μου και όλα τα παιδιά μας. Είναι ενδιαφέρον το πώς αντιλαμβανόμαστε ένα απλό Πασχαλινό γεύμα ως κάτι που μας προκαλεί άγχος και πώς το θεωρούμε δεδομένο. Αυτό ενέπνευσε το ποίημα.

  ;

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 22η

  Γράφει η Κατερίνα Κυριάκου    Ημέρα Δευτέρα 30 Μαρτίου ώρα 5 και 30κάτι Κάθομαι ...

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 54η

  Γράφει ο Κωνσταντίνος Σ. Κωνσταντίνου / Φωτογράφος, εικαστικός
 Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΕΛ (“La invención ...

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 26η

  Γράφει ο Νικόλας Κυριάκου/ Νομικός   Σκέψεις που κάνω στη διάρκεια της καραντίνας: 1 ...

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 43η

  Γράφει ο Διομήδης Κουφτερός / Ηθοποιός Εβδομάδες αυτοπεριορισμού μου μέχρι σήμερα: 6+ Μέρες: 45 ...

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 58η

  Γράφει ο Κώστας Μαννούρης /Συγγραφέας   misfortune cookies Πώς είμαι; Δεν το πιστεύω ότι ...

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 51η

  Γράφει ο Μιχάλης Καλοπαίδης/Σκηνοθέτης Αειφόρος δημιουργικότητα εν καιρώ καραντίνας Παρασκευή, 24 Απριλίου. 5.30 το ...

  X