Μουσικό «ευχαριστώ» στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Μια συναυλία για το ιατρικό προσωπικό του ΓΝΛ «για τον επαγγελματισμό και το πείσμα τους να ξεπεραστεί ο σκόπελος της φετινής πανδημίας»

Μια συναυλία από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Προμηθέας», που συνιστούν μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, πραγματοποιείται την Κυριακή για το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η συναυλία αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας, της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, που ενώνουν δυνάμεις για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους αλλά και όλων των πολιτών προς τους «ήρωες της πρώτης γραμμής», τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, «για την αυτοθυσία τους, τον επαγγελματισμό και το πείσμα τους να ξεπεραστεί ο σκόπελος της φετινής πανδημίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.

Χρώματα της άνοιξης

Η συναυλία θα λάβει χώρα στον κήπο πίσω από το νοσοκομείο, δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, αποκλειστικά για τα μέλη του ιατρικού προσωπικού του ΓΝΛ αλλά και τους ασθενείς του νοσοκομείου. Σε συνεργασία με τη διεύθυνση του νοσοκομείου έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξαγωγή της συναυλίας, η οποία έχει τίτλο «Χρώματα της άνοιξης».

Στο πλαίσιό της οι μουσικοί Νίκος Πίττας και Ηρακλής Μιτέλλας στο βιολί, Νικόλας Παπαγεωργίου στη βιόλα και Μιράντα Παπανεοκλέους στο βιολοντσέλο θα εκτελέσουν συνθέσεις των Βιβάλντι, Μότσαρτ, Σοστακόβιτς, Σόλωνα Μιχαηλίδη, Μ. Ντε Φαλά, Ντβόρακ και Πιατσόλα, «αναδεικνύοντας κουλτούρες και ακούσματα ενός μεγάλου φάσματος συνθετών της κλασικής μουσικής». Ανάμεσα στα έργα περιλαμβάνονται και οι «Χαρταετοί» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη μουσική για το θεατρικό έργο «Η γειτονιά των αγγέλων».

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Κώστας Χατζής τραγουδά για καλό σκοπό

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Magic Always Happens  διοργανώνει συναυλία με τον γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη ...

Αυθεντικός Καραβάτζιο σε σοφίτα σπιτιού

Μια οροφή που έσταζε οδήγησε μια οικογένεια στη Γαλλία στην ανακάλυψη ενός πίνακα που αποδίδεται ...

Το νέο μουσικό εγχείρημα της δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου

Την επιστροφή τους στη σκηνή για ακόμη φορά ετοιμάζουν τα μέλη της δικοινοτικής Ορχήστρας ...

FESTIVAL FANS|Η Χριστίνα δεν χάνει Φέγγαρο

Ίσως η no.1 φαν του φεστιβάλ, η Χριστίνα Σαββίδου εξηγεί τι κάνει τον Φέγγαρο ...

Υπαίθριες συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

Δύο υπαίθριες συναυλίες με τίτλο «Η ορχήστρα είναι η πόλη» θα δώσει η Συμφωνική ...

Καταχειροκροτήθηκε η κυπριακή όπερα του Πόλυ Χαραλάμπους

Στο Ιερό της Αφροδίτης στα Κούκλια, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, δόθηκε η πρεμιέρα της ...

X