Rialto Open Air|Το πρόγραμμα του θερινού σινεμά Drive – In

 • Tο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο κάτω από τον γενικό τίτλο Rialto Open Air αρχίζει στις 17 Ιουνίου με προβολές, προσφέροντας μάλιστα μια καινούρια εμπειρία θέασης, αυτή του Drive-Ιn. Οι φετινες προβολές περιλαμβάνουν σύγχρονες βραβευμένες ταινίες Κυπρίων δημιουργών καθώς και Ευρωπαικές ταινίες που έχουν διακριθεί για την πρωτοτυπία, την τρυφερότητα αλλά και το χιούμορ τους.

  Οι προβολές θα επεκταθούν φέτος  σε ολόκληρο τον χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ, στον οποίο τα τελευταία χρόνια το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνει το θερινό του σινεμά. Στον χώρο θα  τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφάλειας και υγείας, με ελεγχόμενη είσοδο του κοινού.

  Για την ασφαλή διοργάνωση του φετινού θερινού σινεμά,  το κοινό προτρέπεται να εξασφαλίζει εκ των προτέρων τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά www.rialto.com, είτε  από το ταμείο του θεάτρου 77777745. Θα διατίθενται   εισιτήρια για  θέσεις  και  αυτοκίνητα. 

  Για σκοπούς ελέγχου και ομαλότερης πρόσβασης η εξασφάλιση εισιτηρίων για αυτοκίνητα θα γίνεται μόνο μέχρι και 24 ώρες πριν από  κάθε προβολή.

  Το εισιτήριο εισόδου ανέρχεται σε  € 8 ανά άτομο και € 16 ανά αυτοκίνητο. Όλοι οι θεατες προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα στις προβολές, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδο τους. Για την ομαλή διοργάνωση, θα επιτρέπεται η είσοδος σε αυτοκίνητα μέχρι τις 20:45.

  Στο χώρο προβολών θα λειτουργεί ταμείο  για μικρό αριθμό εισιτηρίων θέσεων μέχρι τις 20:50.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

  17 Ιουνίου 21:00

  Δεν θα συμπεθεριάσουμε ποτέ

  Ιταλία, 2017, 100’

  Δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν άφθονο χρόνο μαζί όταν τα παιδιά τους ερωτεύονται. Μια εξαιρετική κωμωδία, απολαυστικά αστεία και τρομερά επίκαιρη.

  Σκηνοθεσία: Riccardo Milani

  Πρωταγωνιστούν: Antonio Albanese, Sonia  Bergamasco, Claudio Amendola,  Paola Cortellesi

  19 Ιουνίου 21:00

  Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ

  Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα, 2018, 93’ 

  Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Η κωμωδία έχει κερδίσει το κοινό διεθνώς και έχει αποσπάσει το μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Tribeca.

  Σενάριο, σκηνοθεσία: Μάριος Πιπερίδης

  Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Βουσδούκος, Φατίχ  Αλ, Βίκυ Παπαδοπούλου, Όσκιουρ Καραντενίζ

  24 Ιουνίου 21:00

  Ραντεβού στο Belle Epoque

  Γαλλία, 2019, 115’ 

  Ο Βικτόρ και η Μαριάν είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι κουρασμένο από τον χρόνο: εκείνος έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του κι εκείνη τον αντιμετωπίζει με περιφρόνηση. Μια κωμωδία με πολλά δραματικά και τρυφερά στοιχεία.

  Σκηνοθεσία: Nicolas Bedos

  Πρωταγωνιστούν: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant

  26 Ιουνίου 21:00

  Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη 

  Ελλάδα, Κύπρος, 2019, 88’ 

  Μια οικογένεια που κατοικεί στα σύνορα της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς. Μια ιστορία που συνδυάζει στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας και αγωνίας, «πασπαλισμένης» με δόσεις χιούμορ. Η βραβευμένη με 5 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία προβάλλεται σε παγκύπρια πρεμιέρα.

  Σενάριο, σκηνοθεσία: Σταύρος Παμπαλλής

  Πρωταγωνιστούν:  Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δάφνη Αλεξάντερ, Ακύλλας Καραζήσης, Νιόβη Χαραλάμπους

  1 Ιουλίου 21:00

  Και Μετά Χορέψαμε 12+

  Γεωργία, Σουηδία, 2019, 105′

  Μια κοινωνική, δραματική ταινία για έναν νεαρό χορευτή που όταν γνωρίζει τον γοητευτικό Irakli, νοιώθει πρωτόγνωρα συναισθήματα και έρχεται αντιμέτωπος με τη συντηρητική κοινωνία της χώρας τους. Η πολυβραβευμένη ταινία προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

  Σκηνοθεσία: Levan Akin 

  Πρωταγωνιστούν: Levan Gelbakhiani, Ana Javakishvili, Bachi Valishvili

  10 Ιουλίου  21:00

  Η Ολοκαίνουργια… Καινή Διαθήκη!

  Βέλγιο, Γαλλία, 2015, 112′

  Ο… Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλλες ως ένας μίζερος, μικρόψυχος και αυταρχικός τύπος. Η μικρή κόρη του δεν τον αντέχει και «κατεβαίνει» στους ανθρώπους, προσφέροντάς τους έναν καινούργιο τρόπο ζωής και μια ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη. H σάτιρα με σουρεαλιστικό, μαύρο χιούμορ κέρδισε πολλά βραβεία και υπήρξε υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

  Σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael

  Πρωταγωνιστούν: Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve

   

  17 Ιουλίου 21:00

  Μικρά Λευκά Φακελάκια 

  Κύπρος, 2018, 93’

  Ο Μισιελής, ένας μικροαπατεώνας, χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να αποπληρώσει το χρέος που έχει δημιουργήσει στα χαρτιά. Παρουσιάζεται ως διοργανωτής γάμων με σκοπό να κλέψει τα φακελάκια από τον γάμο μίας πλούσιας οικογένειας. Στην πορεία, όμως, θα έρθει πιο κοντά στους πελάτες του απ’ ότι υπολόγιζε.

  Σενάριο, σκηνοθεσία: Σωτήρης Χρίστου

  Πρωταγωνιστούν: Χριστόδουλος Μαρτάς, Αντώνης Κατσαρής, Πολυξένη Σάββα, Πόπη Αβραάμ, Κωνσταντίνος Λύρας Θεόδωρος Μιχαηλίδης, Μαρίνος Χατζηβασιλείου, Μάριος Μεττής, Βαλεντίνος Κόκκινος

  Τετάρτη 29 Ιουλίου 21:00

  Οι Αόρατες  12+

  Γαλλία, 2018, 102’

  Με απόφαση του Δήμου, ένα κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών πρόκειται να κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να τις επανεντάξουν, με κάθε τρόπο, στην κοινωνία. Μια κωμωδία που συνδυάζει το καυστικό κοινωνικό σχόλιο με το γέλιο, στην οποία η διανομή ρόλων περιλαμβάνει πρώην άστεγες μη επαγγελματίες ηθοποιούς.

  Σκηνοθεσία: Louis-Julien Petit

  Πρωταγωνιστούν: Audrey Lamy, Corinne Masiero, Noemie Lvosky, Deborah Lukumuena Adolpha Van Meerhaeghe, Sarah Suco, Brigitte Sy, Pablo Pauly

  Όλες οι προβολές θα γίνονται στους αυθεντικούς διαλόγους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

  17, 19, 24, 26 Ιουνίου & 1, 10, 17, 29 Ιουλίου

  @ Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)

  Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

  Εισιτήρια: € 8 θέση / 16 (αυτοκίνητο)

  E-ticket: www.rialto.com.cy

  #φυσική#όχικοινωνικήαπόσταση

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Θερινές Προβολές στο Σπίτι της Συνεργασίας

  Τρεις ταινίες από Νορβηγία και Κύπρο προβάλλει στις 19, 20 και 21 Ιουνίου το ...

  Η Ντόλι Πάρτον θα διαβάζει βιβλία σε παιδιά στη νέα σειρά “Goodnight with Dolly”

  Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι, ηθοποιός, συγγραφέας, δισκογραφική παραγωγός και επιχειρηματίας Ντόλι Πάρτον ξεκινά ...

  Το Κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη στην Καστελιώτισσα

  Μια συναυλία στην αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία δίνει στις 3 Νοεμβρίου το Κουαρτέτο Χάρης ...

  «Θεία Κωμωδία», θεατρική εμπειρία

  Τη μνημειώδη «οραματική αυτοβιογραφία» του Δάντη «Θεία Κωμωδία» παρουσιάζει σε μία μόνο παράσταση η ...

  Σνόουντεν (Snowden, 2016)

  Διάρκεια: 134 λεπτά Είδος Ταινίας: Βιογραφική, πολιτικό θρίλερ Σκηνοθεσία: Όλιβερ Στόουν Με τους: Τζόσεφ ...

  Διάλεξη του Λευτέρη Τάπα για τη «Χώρα των Σκιών»

  Μία διάλεξη με τίτλο «Στη χώρα των σκιών» θα δώσει ο εικαστικός Λευτέρης Τάπας. ...

  X