SHORT EXPORT|Διαδικτυακές προβολές ταινιών μικρού μήκους από τη Γερμανία

Tο Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, σε συνεργασία με το AG Kurzfilm, φέρνει το φετινό πρόγραμμα Short Export κατευθείαν στο σπίτι σας. Στις 8 και 10 Μαΐου 2020 στις 8μ.μ. το παγκόσμιο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το επίσημο πρόγραμμα Short Export 2020  – μια επιλογή από έξι πρόσφατες εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους από τη Γερμανία – διαδικτυακά και χωρίς κόστος. 

Για 15η χρονιά, το πρόγραμμα SHORT EXPORT – MADE IN GERMANY ταξιδεύει τον κόσμο με μια επιλογή γερμανικών ταινιών μικρού μήκους. Και φέτος, το 2020, το συνεχιζόμενο γερμανο-γαλλικό πρότζεκτ συνεργασίας ανάμεσα στους ΑG Kurzfilm – Bundesverband Deutscher Kurzfilm, Festival International du Court Métrage de Clermont-Ferrand, German Films, Goethe-Institut Lyon και KurzFilmAgentur Hamburg παρουσιάζει ένα εξέχον πρόγραμμα με ταινίες μικρού μήκους. Αυτή τη χρονιά, η προβολή των ταινιών πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Το SHORT EXPORT 2020 παρουσιάζει έξι πρόσφατες ταινίες που επιλέγηκαν ανάμεσα σε σχεδόν 600 γερμανικές υποβολές στο Φεστιβάλ Clermont-Ferrand, οι οποίες αντικατοπτρίζουν την ποικιλία στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους στη Γερμανία από άποψη καλλιτεχνική, αισθητική και περιεχομένου. Με χιουμοριστικό και ασυνήθιστο τρόπο γίνεται αναφορά στην πατρίδα, την αυτο-βελτιστοποίηση, τις δυνατές γυναίκες και τους αδύναμους άντρες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ascona

Julius Dommer Γερμανία 2019 Ντοκυμαντέρ 15‘ Γερμανικοί διαλόγοι

Ένας τόπος, όπου ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε, ο οποίος δεν έχει αλλάξει από τη δεκαετία του 1950 αλλά ακόμα εξακολουθεί να υπάρχει. Ένα μίνι γήπεδο γκολφ χρησιμοποιείται ως αναλογία για την ανάλυση της κοινωνίας.

Uzi / Узы (Δεσμοί)

Dina Velikovskaya Γερμανία, Ρωσία 2019 Κινούμενα Σχέδια 7‘ Χωρίς διάλογο

Μια νεαρή γυναίκα εγκαταλείπει το σπίτι της για να ανακαλύψει τον κόσμο. Η σύνδεση ανάμεσα στους γονείς και την κόρη είναι τόσο δυνατή, ώστε στο τέλος αυτή η σχέση καταντά επικίνδυνη.

The Proband

Hannes Schilling Γερμανία 2019 Μυθοπλασία 30‘ Γερμανικοί διαλόγοι

Ο άνεργος Ντομινίκ συμμετέχει σε ιατρικά πειράματα που γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει το όνειρο που έχει με τη φίλη του για ένα σπίτι στη φύση. Ξεκινά μια πάλη για χρήματα και περηφάνια, καθώς το σώμα του Ντομινίκ σιγά σιγά φτάνει στα όριά του.

Facelift

Jan Riesenbeck, Dennis Stein-Schomburg Γερμανία 2019 Πειραματική μυθοπλασία 7‘ Αγγλικοί διαλόγοι

Ο πιο πετυχημένος influencer όλων το εποχών; Το ίδιο το υποσυνείδητο! Ένας άντρας μας παρασύρει στην σουρεαλιστική  φιλοσοφία του, καθώς το κεφάλι του αναπτύσσει μια δική του ζωή.

The ink doesn’t dry (Το μελάνι δεν στεγνώνει)

Felix Herrmann Γερμανία 2019 Πειραματική μυθοπλασία 15‘ Γερμανικοί / Αγγλικοί διαλόγοι

Δύο φίλες – νεαρές, γερμανίδες μουσουλμάνες – συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα. Πηγαίνουν μαζί για κολύμπι, παρακολουθούν τον πολιτισμό, την εκκλησία, τις γνωριμίες, τις σχέσεις και η μια την άλλη. Η μια γνωρίζει κάποιον, η άλλη γνωρίζει τον εαυτό της.

Hot Dog

Marleen Valien, Alma Buddecke Γερμανία 2019 Μυθοπλασία 8‘ Αγγλικοί διαλόγοι

Η Χάννα έχει μια σχέση αγάπης και μίσους με τον κόλπο της. Αφηγείται τη σεξουαλικότητά της και πώς αυτή άλλαξε με τον καιρό. Όπως τότε που ανακάλυψε την λειτουργία δόνησης στο χειριστήριο του PlayStation της.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: https://vimeo.com/404914158

ΚΩΔΙΚΟΣ: Για τον κωδικό επικοινωνήστε με το kultur-nikosia@goethe.de

ΜΕΡΑ&ΩΡΑ: 8 & 10 Μαΐου 2020 στις 20:00

ΓΛΩΣΣΑ: Γερμανικοί και Αγγλικοί διαλόγοι. Γερμανικοί, Αγγλικοί και Γαλλικοί υπότιτλοι.

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: +357 22 674606, kultur-nikosia@goethe.de, www.goethe.de/kypros

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον

Μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, οι Φίλοι της Γης επανέρχονται με ένα Φεστιβάλ ...

Η Ατζέντα του Σ/Κ

Είμαστε κιόλας στα μέσα του τελευταίου μήνα της Άνοιξης, κι ακόμη ένα σαββατοκύριακο έρχεται ...

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2017

Στις 12 Ιουλίου ξεκινά ο αγαπημένος Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στον θερινό κινηματογράφο «Κωνστάντια», στη ...

Εφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Λούλα Αναγνωστάκη

Στις τρεις το πρωί της Κυριακής είπε «καληνύχτα». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της σημαντικής θεατρικής ...

Ανακαλύφθηκε το πρώτο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Στη Ρώμη βρέθηκαν ο ειδικός στον Ντα Βίντσι, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Ερνέστο Σολάρι και η γραφολόγος Ιβάνα ...

Η Λευκωσία πέρα από φραγμούς

Μια ανθολογία σύγχρονης γραφής -η πρώτη στο είδος της- για την πόλη της Λευκωσίας ...

X