ΘΟΚ: Ξανά χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή

Στην προσωρινή λύση της αγοράς υπηρεσιών με ανάθεση κατέφυγε ο ΘΟΚ, καθώς δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενώ το συμβόλαιο του Σάββα Κυριακίδη έληξε στις 30 Απριλίου

Ξανά χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή ενδέχεται να μείνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, όχι μόνο εξαιτίας… κορωνοϊού.

Τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον ΘΟΚ κρατούσε ο Σάββας Κυριακίδης από το 2017 μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, οπότε το συμβόλαιο του έληξε. Καθώς όλες οι θέσεις στο Δημόσιο παραμένουν «παγωμένες» μετά την οικονομική κρίση, τον Δεκέμβριο του 2019 το δ.σ. του οργανισμού αιτήθηκε ξεπάγωμα ώστε να προκηρυχθεί έγκαιρα η θέση καλλιτεχνικού διευθυντή, πριν τη λήξη του συμβολαίου του κ. Κυριακίδη. Τα γεγονότα πρόλαβε ο κορωνοϊός που… κράτησε σε στασιμότητα τη Δημόσια Υπηρεσία.

Έτσι, ο ΘΟΚ ενδέχεται να «ταλαιπωρηθεί» εκ νέου από Σεπτέμβρη. Κι αυτό γιατί λόγω κορωνοϊού παρέμεινε στάσιμο το θέμα του ξεπαγώματος της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του οργανισμού ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε προκήρυξη της θέσης.

Αγορά υπηρεσιών με ανάθεση

Για να καλύψει ένα ολιγόμηνο κενό από τη λήξη του συμβολαίου του κ. Κυριακίδη και μέχρι την προκήρυξη της θέσης, το δ.σ. προχώρησε με αγορά υπηρεσιών με ανάθεση στον ίδιο τον κ. Κυριακίδη, ώστε ο οργανισμός να μην μείνει ακέφαλος σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το θέατρο.

Μιλώντας στον «Π», η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΘΟΚ, Αντιγόνη Αθηαινίτη ανέφερε ότι για το θέμα θα υπάρχει εξέλιξη τις επόμενες μέρες αφού έχουν μεν μπλοκαριστεί τα ξεπαγώματα θέσεων, ωστόσο θα εξαιρεθούν όσα είχαν προεγκριθεί. «Ευελπιστώ ότι είμαστε μέσα στις εξαιρέσεις», δήλωσε η κ. Αθηαινίτη.

Υπενθυμίζεται ότι προτού αναλάβει ο κ. Κυριακίδης, το 2017, η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΘΟΚ παρέμενε κενή για τρία χρόνια και πέντε μήνες, με τις ευθύνες να αναλαμβάνει το δ.σ. και δη ο πρόεδρος ο οποίος δρούσε και ως εκτελεστικός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Σάββας Κυριακίδης, τέως καλλιτεχνικός διευθυντής, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται στον οργανισμό με αγορά υπηρεσιών. Φωτογραφία ©Ελένη Παπαδοπούλου / 2017

  • Μερόπη Μωυσέως

    Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλύπτει το πολιτιστικό ρεπορτάζ στο Παράθυρο της εφημερίδας Πολίτης από το 2005. Ζει στη Λευκωσία | meropi.m@politis-news.com

You May Also Like

«Στίχοι στους τοίχους» στις Αποθήκες ΘΟΚ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και «το σαλόνι των ξένων» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ...

Το κυπριακό περιστατικό του Δρα Κόρτσακ

Του Βαγγέλη Γέττου Αν το απόγευμα της 19.1.2020 βρισκόμουν απλώς σε μια πρεμιέρα ενός ...

«Ο Θεός έχει Χιούμορ» από την θεατρική ομάδα Pagliaccio

Η καλλιτεχνική ομάδα Pagliaccio παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο Θεός έχει Χιούμορ», του ομώνυμου ...

Στην Ιωάννα Κολλιοπούλου το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου είναι η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη για την ...

Καίτη Κωνσταντίνου: «Ο θεατής του σήμερα χρειάζεται αλήθεια»

Η νέα παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στάθηκε η αφορμή για τη δεύτερη επίσκεψη ...

Σ Ε Ζ Ο Ν Γυναίκες: η συνέχεια

Στα τέλη Απριλίου ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της Σ Ε Ζ Ο Ν Γυναίκες ...

X