Tο μακροβιότερο ιαπωνικό anime Sazae-san διακόπτεται λόγω της πανδημίας

Το τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει τη σειρά animation από το 1969, την μακροβιότερη στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα στραφεί από την επόμενη εβδομάδα στις επαναλήψεις επεισοδίων καθώς η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε διακοπή της παραγωγής.

Το Sazae-san, μια σειρά anime που προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ και μεταδίδεται από το 1969, δεν θα έχει νέα επεισόδια στο εγγύς μέλλον. Από αυτήν την Κυριακή, το Fuji TV θα αρχίσει να προβάλει επαναλήψεις επεισοδίων που προβλήθηκαν πριν από δύο χρόνια.

Βασισμένο σε μια σειρά manga του Machiko Hasegawa, το Sazae-san είναι μία από τις πιο μακροχρόνιες τηλεοπτικές εκπομπές στην ιστορία, με περισσότερα από 2.500 επεισόδια, καθένα από τα οποία αποτελείται από τρεις ξεχωριστές ιστορίες. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη Γιαπωνέζα Sazae-san, την οικογένειά της και τις διάφορες φάσεις της ζωής. Με τόσα πολλά επεισόδια, η σειρά έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει πολλά παραδοσιακά έθιμα και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη σύγχρονη Ιαπωνία, αν και είναι αξιοσημείωτο το ότι δεν παρουσιάζει την πρόοδο στην τεχνολογία.

 

Η σειρά Sazae-san θεωρείται μία πάντα παρούσα πτυχή του ιαπωνικού πολιτισμού που έχει παγώσει στον χρόνο, οπότε για πολλούς η διακοπή της παραγωγής της θα αιφνιδιάσει, όπως καμία άλλη τηλεοπτική εκπομπή.  Εκπρόσωπος της σειράς του Fuji TV δήλωσε στο Reuters ότι είναι η πρώτη φορά που ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έπρεπε να καταφύγει σε επαναλήψεις από το 1975, όταν η Ιαπωνία αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις της κρίσης πετρελαίου.

Η σειρά Sazae-san, φυσικά, δεν είναι η μόνη εβδομαδιαία ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή που διαταράσσεται λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η δημοφιλής δραματική σειρά του Fuji TV και και του Netflix Terrace House, για παράδειγμα, σταμάτησε για έναν μήνα.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το Ριάλτο γιορτάζει τα 20χρονα του

Δύο δεκαετίες ζωής -με την καινούρια του μορφή- γιορτάζει φέτος το Θέατρο Ριάλτο, το ...

Η «9η Ιουλίου» ακούστηκε στο Ηρώδειο

Παρά την έντονη βροχή που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 ...

11o Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού από 18 Ιουλίου

Το 11ο καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού site specific της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού, Χορευτών και ...

Τα δύο στέμματα σε πορτρέτο της Αικατερίνης Κορνάρο

Το αρχικό στέμμα σε ελαιογραφία που απεικονίζει την Αικατερίνη Κορνάρο (1454-1510) αποκαλύφτηκε κατά τη ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 43η

Γράφει ο Διομήδης Κουφτερός / Ηθοποιός Εβδομάδες αυτοπεριορισμού μου μέχρι σήμερα: 6+ Μέρες: 45 ...

Λογοτεχνικοί περίπατοι για μαθητές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 ο πρώτος λογοτεχνικός περίπατος από ...

X