Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, το ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ, επιστρέφει φέτος σαν διημερίδα, μεταξύ 28 και 29 Αυγούστου στο υπαίθριο κοινοτικό πάρκο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «προσκαλούμε νέους καλλιτέχνες, με διαφορετικές ιστορίες και ανοιχτό μυαλό, να μας συστηθούν. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα ιδανικό και ωφέλιμο περιβάλλον, όπου επαγγελματίες της τέχνης και μη θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνυπάρξουν για λίγο, και ενδεχομένως να επικοινωνήσουν δημιουργικά».

Καλούνται επαγγελματικές θεατρικές ομάδες και άλλοι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, όπως υποβάλουν τις προτάσεις τους τηρώντας τα ακόλουθα:

– Μέγιστη διάρκεια 80 λεπτά.

– Λόγω της τεχνικής ιδιαιτερότητας του χώρου είναι προτιμότερο οι προτάσεις να μη συμπεριλαμβάνουν σκηνικά. Σε περίπτωση που θα υπάρχουν σκηνικά, η κάθε ομάδα φέρει την ευθύνη για τη μεταφορά τους στο χώρο.

– Θα υπάρχει η ευχέρεια βασικού θεατρικού φωτισμού και ήχου και ο χειρισμός θα γίνεται από δικό μας τεχνικό.

– Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προτείνουν θεάματα στο ύφος μιας θερινής – παραλιακής ημερίδας.

-Επιπρόσθετα, καλούνται ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν προτάσεις για παράλληλες δράσεις όπως: Ανοιχτές συζητήσεις και άλλες εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές δράσεις.

Για κάθε πρόταση που θα επιλεγεί να συμμετάσχει, δίνεται χρηματική αμοιβή σε κάθε αναγκαίο και ενεργό συντελεστή, όπως επίσης και την δωρεάν είσοδο των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ.

Η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 3 Ιουλίου 2020, ώρα 12:00μ.μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση antiskinofestival@gmail.com

Η κάθε πρόταση είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνει:

– Προφίλ αιτητή

– Περιγραφή / περίληψη πρότασης

– Συντελεστές και τα βιογραφικά τους

– Βασικές τεχνικές απαιτήσεις

-Οι προτάσεις μπορεί να είναι πρωτοεμφανιζόμενες ή ακόμα και θεάματα που έχουν ήδη παρουσιαστεί αλλού.

-Όλες οι προτάσεις θα λάβουν ηλεκτρονική απάντηση μέχρι τις 18 Ιουλίου 2020.

-Για κάθε αποδεκτή πρόταση θα γίνει συμφωνία για ώρες προβών και παραστάσεων όπως και οικονομικές και τεχνικές διευθετήσεις.

Μέτρα προστασίας

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ομαλή διεξαγωγή της διημερίδας, κάτω από αυτές τις διαφορετικές συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:

-Θα υπάρχουν κανονισμοί, και οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων για τους θεατές θα τηρούνται. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ο αριθμός των παρευρισκόμενων, δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τους 150 άρα κατ’ επέκταση, τα εισιτήρια που θα διατεθούν θα είναι σε περιορισμένο αριθμό.

-Οι κοινόχρηστοι χώροι θα απολυμαίνονται συστηματικά από την ομάδα μας, όπως και ο εξοπλισμός που θα παρέχεται για την εξέλιξη των δράσεων.

-Σεβόμαστε τους περιορισμούς και θα γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές στο χώρο, για την ασφαλή και ομαλή εξέλιξη της συνάντησής μας.

-Φαγητό, δεν θα μας επιτραπεί να παρέχουμε φέτος, όμως το χωριό του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, θα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας.

-Δεν θα διατίθενται μαξιλαράκια, βάση των κανονισμών, έτσι θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα να σας υποδεχόμασταν με την καρέκλα σας.

-Δυστυχώς φέτος θα απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες: 99-574678.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Nicosia Beer Fest 2018: το πρόγραμμα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 δημοσιογραφική διάσκεψη για το Φεστιβάλ Μπίρας που θα ...

«Το κορίτσι που επιμένει» στη Σκηνή 018

Η αγάπη μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα  το λένε και τα παραμύθια η αγάπη ...

Agora Project: Από την κοινότητα για την κοινότητα

Το 2017 ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε την επιτυχία της εξασφάλισης 15 εκατομμυρίων ευρώ για ...

«Η κυρά της θάλασσας» στον ΘΟΚ

Δεν έχετε παρατηρήσει πως οι άνθρωποι που ζουν κοντά στη θάλασσα ξεχωρίζουν; Είναι σαν ...

«Θεία Κωμωδία», θεατρική εμπειρία

Τη μνημειώδη «οραματική αυτοβιογραφία» του Δάντη «Θεία Κωμωδία» παρουσιάζει σε μία μόνο παράσταση η ...

Αυτό είναι το ρεπερτόριο του ΘΟΚ για τη σεζόν 2019-2020

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοίνωσε το ρεπερτόριο του για τη χειμερινή σεζόν 2019-2020. Στην ...

X