Έργα του Δημήτρη Μίχλη στην Γκαλερί Γκλόρια

Έργα του Δημήτρη Μίχλη από τη συλλογή της Γκαλερί Γκλόρια περιλαμβάνει αναδρομική έκθεση για τον καλλιτέχνη, που έφυγε από τη ζωή το 2019

Με μια αναδρομική έκθεση του Δημήτρη Μίχλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περσινό Φεβρουάριο, επανεκκινεί την εικαστική της δραστηριότητα στη μετα-κορωνοϊό εποχή η γκαλερί Γκλόρια.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου και περιλαμβάνει έργα από τη συλλογή της «Γκλόρια», προερχόμενα από διάφορες εκθέσεις και κύκλους δουλειάς του ζωγράφου.

Ο Δημήτρης Μίχλης γεννήθηκε στην Άχνα Αμμοχώστου και σπούδασε στο Saint Martin’s School of Art του Λονδίνου, με καθηγητές γνωστούς ζωγράφους όπως ο Πολωνός Joseph Herman. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάστηκε στο «Εργαστήρι Τέχνης» στη Λεμεσό με τον αδελφό του, γλύπτη Πάμπο Μίχλη και άλλους καλλιτέχνες. Παρουσίασε το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έζησε στην Τόχνη μέχρι τον θάνατό του, στις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Ο ίδιος είπε για το έργο του: «Η δημιουργικότητα είναι μια προσωπική λειτουργία. Εργάζομαι καθημερινώς χωρίς να περιμένω να εμπνευστώ πριν αρχίσω. Δουλεύοντας προσπαθώ να ανοίξω τον δημιουργικό χώρο του χαρακτήρα μου, που πιστεύω ότι βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο. Όταν ο χώρος αυτός ανοίξει, τότε γεννιέται ή αρχίζει να γεννιέται ένα έργο τέχνης. Έτσι η καταπιεσμένη ενέργειά του ελευθερώνεται και το ηθικό μου δυναμώνει».

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 19:30 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιουλίου στην γκαλερί Γκλόρια (Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία). Πληροφορίες, τηλ. 22762605.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Οι Λύκοι» έρχονται στη Λευκωσία τον Σεπτέμβριο

Μετά την καλοκαιρινή τους περιοδεία σε χωριά και κοινότητες στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστικής ...

Τι παίζει σήμερα – Σάββατο, 20 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει τρεις ταινίες, τρία φεστιβάλ, ένα χορό, δύο θεατρικές ...

Οι σινε-πρεμιέρες της εβδομάδας 6 – 12 Φεβρουαρίου

Γυναίκες και πάλι γυναίκες. Αυτή είναι η -μάλλον τυχαία- θεματική των πέντε ταινιών που ...

Sharing Stories ΙΙΙ | παράσταση χορού στη Νεκρή Ζώνη

Την Ελληνίδα χορογράφο Αλίκη Καζούρη φιλοξενεί το Αμφίδρομο Χοροθέατρο, στο τρίτο και τελευταίο μέρος ...

«Το άρωμα του γιασεμιού», παρουσίαση δίσκου στη Λευκωσία

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ομορφη Ελλάδα» σε συνεργασία με την Παγκύπρια Χορωδία Καλλιτεχνών ...

«Μόνα… Τραγούδια μιας ζωής» με τη Μάρα Κωνσταντίνου

Μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση παρουσιάζει η ηθοποιός Μάρα Κωνσταντίνου από τις 12 Οκτωβρίου στο ...

X