Κλακέτα τον Σεπτέμβρη για το Man of War

Από Ιούλιο που θα ξεκινούσαν, προγραμματίζονται για Σεπτέμβρη τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Δημήτρη Λογοθέτη στην Κύπρο

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 «κλείδωσε» η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «Man of War» του Δημήτρη Λογοθέτη, μετά το πολυσυζητημένο «Jiu Jitsu» με τον Νίκολας Κέιτζ. 

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη και παραγωγού γίνεται εφικτή μετά και την πρόσφατη έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του αναθεωρημένου σχεδίου ανάπτυξης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επιτρέπει τη χρηματοδότηση του πιστοποιητικού επιστροφής μετρητών (cash rebate) από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου.

«Η εξέλιξη κρίνεται καίριας σημασίας καθώς παρέχει ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, παρέχοντάς του συγκριτικά πλεονεκτήματα», εκτιμά ο κ. Λογοθέτης.

Ο ίδιος βρίσκεται στα τελικά στάδια οριστικοποίησης συμφωνίας για το εν λόγω πιστοποιητικό με τραπεζικό ίδρυμα στην Κύπρο ώστε να καταστεί εφικτή η έναρξη των γυρισμάτων. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ταινίες που θα υλοποιηθούν το 2021.

Αλλαγές λόγω κορωνοϊού

«Αρχικά θα ερχόμασταν Ιούλιο, αλλά πρέπει να μεταφέρουμε το πλάνο μας για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο», ανέφερε ο Δημήτρης Λογοθέτης, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για την ταχεία αντιμετώπιση τoυ περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα των έγκαιρων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.

Σε σχετική ανακοίνωση, πάντως, επισημαίνεται πως η έναρξη της ταινίας «Man of War» αποτελεί σημείο αναφοράς καθώς θα είναι η πρώτη παραγωγή προδιαγραφών Χόλιγουντ, με προϋπολογισμό πέραν των 35 εκατ. ευρώ, που ξεκινά μετά την παύση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όσο για τα νέα μέτρα στους χώρους εργασίας, για το «Man of War» αναμένεται να εργαστούν περί τα 220 άτομα, «επομένως επεξεργαζόμαστε ένα ασφαλές πρωτόκολλο εργασίας στο γύρισμα», επισήμανε ο σκηνοθέτης.

Σε αναζήτηση στούντιο

Ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός στούντιο στην Κύπρο και μάλιστα αναζητείται ο κατάλληλος χώρος γι’ αυτόν τον σκοπό. Τόνισε δε πως μια τέτοια εξέλιξη θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τόσο τον κλάδο στην Κύπρο, όσο και την οικονομία του τόπου γενικότερα.

«Το μέλλον της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Κύπρο προβλέπεται λαμπρό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λογοθέτης, καθώς η χώρα διαθέτει άτομα με όρεξη να την οικοδομήσουν.

«Είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι έτοιμος να φέρω την παραγωγή ακόμη τριών ταινιών στο νησί».

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η «σκοτεινή» πλευρά της έκθεσης για την Ολυμπία στη Γερμανία

Την σκοτεινή πλευρά της έκθεσης «Ολυμπία: μύθος – λατρεία – αγώνες, η οποία εγκαινιάζεται ...

Γιώργος Νεοφύτου: Ζητά αφαίρεση του Μπαμ! από τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου

Επιστολή με την οποία ζητά να αφαιρεθεί το έργο του, Μπαμ!, από τη λίστα ...

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

Μπορεί το σχέδιο για να γίνουν γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρου του Σουνίου να πέρασε ...

Η Τζέιν Κάμπιον στο τιμόνι του Φεστιβάλ των Καννών

Η Νεοζηλανδή σκηνοθέτιδα Τζέιν Κάμπιον, τιμημένη με τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «The ...

Ο Νέαρχος Κωνσταντίνου και η Αλεξία Οθωναίου στο EYEKON COMIC CON

Ο Νέαρχος Κωνσταντίνου κατέχει πτυχίο Master of Arts στο Communication Arts (με διάκριση) και ...

Πάφος2017: οι άνθρωποι πίσω από την τελετή έναρξης

Γράφει ο Κώστας Νάνος Ενα πολύ σημαντικό κομμάτι για κάθε πετυχημένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της ...

X