Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι: Πρώτη επίσημη με υπουργική επίσκεψη

Με αφορμή το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων, ο υπουργός Γιάννης Καρούσος επισκέφτηκε το Κάστρο Κολοσσίου, το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και τα ψηφιδωτά που βρίσκονται στην Κάτω Πάφο

Η 1η Ιουνίου ορίστηκε ως η πρώτη μέρα για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων στην Κύπρο, μετά το υποχρεωτικό κλείσιμό τους στο πλαίσιο της λήψης περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, στο υπουργείο του οποίου εμπίπτει το Τμήμα Αρχαιοτήτων, επισκέφτηκε το Κάστρο Κολοσσίου, το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και τον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Πάφου με τα ψηφιδωτά.

«Φέτος, ειδικά το καλοκαίρι, καλώ τον κάθε ένα από εσάς να επισκεφτεί όλους αυτούς τους αρχαιολογικούς μας χώρους που είναι μοναδικής ιστορικής αξίας και διεθνούς ενδιαφέροντος για να βιώσει αυτή τη μοναδική εμπειρία της κυπριακής ιστορίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook μετά την επίσκεψή του ο υπουργός. «Ας γίνει φέτος η αρχή, σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την πατρίδα μας ο καθένα μας να ανακαλύψει αυτό τον σπάνιο πλούτο των κυπριακών μνημείων και αρχαιοτήτων μας. 

Σημειώνεται ότι σε σχετική ανακοίνωση, το Τμήμα Αρχαιοτήτων αναφέρει ότι όλα τα μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία που υπάγονται σ’ αυτό είναι ανοιχτά από την 1η Ιουνίου, με εξαίρεση τα Αρχαιολογικά Μουσεία Πάφου και Λάρνακας που παραμένουν κλειστά λόγω βελτιωτικών έργων.
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μέσα στο 2020 ανοίγει για πρώτη φορά η Πυραμίδα Ζοζέρ

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2020, ανοίγει για πρώτη φορά μία από τις παλαιότερες ...

12ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού – Στιγμιότυπα

Φωτογραφίες:©Παύλος Βρυωνίδης και Σουζάνα Φιαλά       WE and US in the Journey of ...

Εικόνες από το Κυπριακό Περίπτερο στη Μπιενάλε Βενετίας

Στην Καστέλο 3865, ένα δρόμο πολύ κοντά στην Πύλη των Λεόντων και δίπλα στην Αρσενάλε ...

Mamma Mia! στο Παττίχειο Λεμεσού

Το Mamma Mia!, το δημοφιλέστερο musical στον κόσμο, το παγκόσμιο φαινόμενο που μετά το ...

Lo Cor de la Plana στην Πλατεία Ηρώων

Οι Lo Cor de la Plana έδωσαν δύο συναυλίες στις 11 και 12 Ιουλίου ...

Στήριξη χωρίς στόχευση για τον πολιτισμό

Με μια μάλλον άκομψη εισαγωγή και μια εξαιρετικά αόριστη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, ...

X