Πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών 2020 από τον ΜΚΟ Visual Voices

Ο ΜΚΟ Visual Voices ανακοινώνει ανοικτή πρόσκληση για το φετινό του πρόγραμμα φιλοξενίας για νέους εικαστικούς καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για τον καλλιτεχνικό ακτιβισμό. “Πιστεύουμε ότι οι νέοι καλλιτέχνες είναι βασικοί μετασχηματιστές με τη δύναμη να ενθαρρύνουν τον διάλογο στις κοινότητές τους και να επισημαίνουν κρίσιμες κοινωνικές προκλήσεις που περιορίζουν τη βαθύτερη κατανόηση, τη συνεργασία και τη θετική ειρήνη.”

Αυτό το residency έχει σχεδιαστεί για εικαστικούς καλλιτέχνες που επιδιώκουν να προωθήσουν θετικές κοινωνικές αλλαγές και να υποστηρίξουν την ειρήνη τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας 18-35 ετών.

Το φετινό πρόγραμμα Visual Voices Artist in Residency θα επικεντρωθεί γύρω από το θεματικό επίκεντρο, “ΜΜΕ και Εθνικιστικές αφηγήσεις”.

Επιμελήτρια του προγρἀμματος είναι η Μαράλ Ντεγκατί.

Με εμπειρία στις καλές τέχνες, το φωτορεπορτάζ και την ψυχολογία, τα ενδιαφέροντα της Μαράλ επικεντρώνονται στην εξερεύνηση της ανθρώπινης εμπειρίας και στις ποικίλες προοπτικές της, χρησιμοποιώντας ένα διαπολιτισμικό πλαίσιο για αφήγηση. Στοχεύοντας σε συντακτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με μεγάλο αντίκτυπο.

Συμμετέχουν επίσης ως μέντορες οι  Anthony Freda Studio, Esra Plumer Bardak, Melissa Hekkers

Η δομή του προγράμματος

1. Εργαστήρια και θεματικές συζητήσεις: το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ομαδικά εργαστήρια και συζητήσεις για να εξερευνήσει έννοιες για την οικοδόμηση της ειρήνης από την οπτική του καλλιτεχνικού ακτιβισμού.

2. Εφαρμοσμένη πολιτιστική διαχείριση: οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα κληθούν να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σχετικών δραστηριοτήτων. Αυτή η πρακτική προσέγγιση προορίζεται να διευκολύνει την πρακτική εμπειρία και την απόκτηση εμπειρίας. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται η συζήτηση γύρω από την επιμέλεια της έκθεσης του προγράμματος, ο σχεδιασμός διαφημιστικού υλικού, η δημιουργία περιεχομένου κοινωνικών μέσων, η αρχειοθέτηση φωτογραφιών της διαδικασίας κ.λπ.

3. Χρόνος σε στούντιο: οι καλλιτέχνες θα μπορούν να δουλέψουν σε κοινόχρηστο χώρο στούντιο (εάν χρειάζεται) για την παραγωγή πρωτότυπων έργων τέχνης εμπνευσμένα από το θέμα του προγρἀμματος, τα εργαστήρια και τις συζητήσεις.

4. Έκθεση: έργα τέχνης που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα συμπεριληφθούν σε ομαδική έκθεση στην Κύπρο. Θα γίνουν επίσης επιλέξιμα για συμμετοχή σε μελλοντικές διεθνείς εκθέσεις του Visual Voices.

Εργαστήρια: Ιούλιος – Αύγουστος 2020.
Πού: Διαδικτυακά και στην ενδιάμεση ζώνη του ΟΗΕ, Λευκωσία.

Στούντιο: Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2020.
Έκθεση: Οκτώβριος 2020.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής εδώ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Με το Ισραήλ σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Με τους… γείτονες να κάνουν έναρξη της φετινής 19ης έκδοσης, ανοίγει την 1η Ιουνίου ...

Κάρτες ελευθέρας εισόδου για τον Ιππόλυτο στη Σαλαμίνα

Για την παράσταση Ιππόλυτος, στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ...

Οι Red Hot Chili Peppers στην Ελλάδα!

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 οι Red Hot Chili Peppers δίνουν την πρώτη τους συναυλία ...

Μουσική και θέατρο στο Αρχοντικό Αξιοθέας

To δεκαμελές μουσικό σχήμα NAVA παίρνει τη σκυτάλη από τον Γιάννη Κούτρα στο φετινό ...

Τρεις στους έξι Κύπριοι για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ

Τρεις Κύπριοι καλλιτέχνες, η Νάταλι Γιαξή, ο Σωκράτης Σωκράτους και η Μαρία Χασάπη διεκδικούν ...

X