Δυναμικά μέτρα προαναγγέλλει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εκδηλώσεων

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εκδηλώσεων με λύπη δηλώνει ότι για άλλη μια φορά οι επιχειρήσεις του κλάδου των εκδηλώσεων παραμένουν μετέωρες και εκτεθειμένες από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων, ενώ ανακοινώνει ότι σύντομα θα λάβει δυναμικά μέτρα.

Όπως αναφέρουν, για άλλη μια φορά η ημερομηνία οριστικού ανοίγματος του κλάδου έχει παραταθεί σημαντικά, στερώντας από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εκδηλώσεων την ευκαιρία επιβίωσης τους κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και από τα ζευγάρια που επιθυμούσαν να παντρευτούν και ήδη άλλαξαν τις ημερομηνίες τους 2 φορές, ακολουθώντας τις κατά καιρούς δηλώσεις των αρχών για άνοιγμα του κλάδου, την ευκαιρία να ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δίνεται έτσι η εντύπωση προς τον ΠΑΣΥΕΠΕΚ και τα μέλη του, αλλά και προς τους πελάτες τους ότι, πρώτον, καμία κατανόηση υπάρχει από πλευράς Κυβέρνησης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, οι οποίες αναμένεται να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες κατά τους χειμερινούς μήνες, με πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο λουκέτου και δεύτερον, ότι όλες οι επαφές που έγιναν μεταξύ ΠΑΣΥΕΠΕΚ και αρμοδίων αρχών δεν έχουν ληφθεί καθόλου υπόψη.

Επίσης ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ υπενθυμίζει ότι το πρώτο άνοιγμα του κλάδου είχε ανακοινωθεί για τις 14 Ιουλίου κι εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επέτρεπαν. Ακολούθως η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε για την 1η Σεπτεμβρίου και τώρα με τις τελευταίες ανακοινώσεις στις 15 Σεπτεμβρίου.

Επιπρόσθετα ο Σύνδεσμος σημειώνει πως ενώ προσπαθούσε να κερδίσει τις τελευταίες 2 εβδομάδες του Αυγούστου ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος από τους προηγούμενους μήνες, κι ενώ είχε ετοιμάσει εγχειρίδιο για τους τρόπους διεξαγωγής των εκδηλώσεων, προς διευκόλυνση ων αρμοδίων αρχών, η Κυβέρνηση τους έδωσε 8 επιπρόσθετες μέρες τον Αύγουστο με τον περιορισμό στα 350 άτομα, ενώ παράτεινε την αρχική ημερομηνία ανοίγματος κατά 15 μέρες.

Τα δε εγχειρίδιο που ετοίμασαν, όπως σημειώνουν  δεν έχει ληφθεί σχεδόν καθόλου υπόψη.

Με βάση τα πιο πάνω, ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ θεωρεί ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία ενώ την αξιοπιστία τους  έχουν χάσει και τα μέλη τους  προς τους πελάτες τους, τα οποία βασιζόμενα στις δηλώσεις των αρχών κατεύθυναν κάθε φορά τους πελάτες στους σε νέα αλλαγή ημερομηνιών και νέα αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων τους.

Καλούν ακόμη  την Κυβέρνηση να είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες, οικονομικές και άλλες, των πολιτικών της αποφάσεων – αφού περί πολιτικής απόφασης πρόκειται το μη άνοιγμα του κλάδου τους , παρά τις αντίθετες υποδείξεις της επιδημιολογικής ομάδας, των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και των προηγούμενων δηλώσεων της ίδιας της Κυβέρνησης.

Δηλώνουν δε ότι “δεν θα μείνουμε αδρανείς σε αυτές τις εξελίξεις ούτε και θα δείξουμε εκ νέου εμπιστοσύνη στις διάφορες υποσχέσεις και δηλώσεις αλλά ετοιμάζουμε σειρά δράσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν, με σκοπό τη διεκδίκηση του δικαιώματος  στην εργασία και κατά συνέπεια στην επιβίωση”.

Τέλος,καλούν όλα τα μέλη τους  αλλά και όσους επηρεάζονται από τις αποφάσεις αυτές, είτε είναι επαγγελματίες, ή ιδιώτες “σε συσπείρωση και μαζική παρουσία στις εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν ώστε να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δικαιώματα μας”.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ) 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Treasure Island: Εγκαίνια στις 26 Σεπτεμβρίου

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 εγκαινιάζεται η έκθεση Treasure Island [Νησί των Θησαυρών] στο Δημοτικό ...

Πολιτικοί και καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Θ. Μικρούτσικο

Ο «ανόητος» πυρετός των τελευταίων εβδομάδων, όπως ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκάλεσε ...

Είκοσι χρόνια Μεγάλα Μπαλέτα

Στο πλαίσιο της διαφορετικής προσέγγισης που επιχειρήθηκε πέρσι, με τη συμπερίληψη Κύπριων καλλιτεχνών, συνεχίζει ...

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου

Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015 το Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου, συμπληρώνοντας ...

Seefest – «Γευστικό… σινεμά» από την Πάφο 2017

Με στόχο να κάνει παράδοση το θερινό σινεμά στην Πάφο, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της ...

Η Κύπρος στο γύρισμα του 20ού αιώνα

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι παρμένες από την έκδοση «Κύπρος στο γύρισμα του 20ού ...

X