Παιδική «Γκουέρνικα» από την Κύπρο στην Ιαπωνία

Μια «Γκουέρνικα» που ζωγράφισαν παιδιά από την Κύπρο στάλθηκε στην Ιαπωνία για την Ημέρα Ειρήνης της Χιροσίμα 2020.

Η ετήσια Ημέρα Μνήμης για την Ειρήνη στη Χιροσίμα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου 2020 με μια παγκόσμια μετάδοση από το υποκατάστημα της πρώην Τράπεζας της Ιαπωνίας στη Χιροσίμα. Η Ημέρα Μνήμης τιμά τα 75 χρόνια ειρήνης από την πτώση της ατομικής βόμβας.

Ο ιαπωνικός ΜΚΟ Heart of Peace Hiroshima, έχει διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο που μοιράζουν μηνύματα για την ειρήνη μέσω από την τέχνη και τη μουσική. Ο ΜΚΟ ζήτησε από το Visual Voices, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην Κύπρο που επικεντρώνεται στη διεθνή ειρήνη βασιζόμενη στις τέχνες, να συμμετάσχει στην παρουσίαση και να συνεισφέρει άμεσα μέσω μιας τεράστιας ζωγραφιάς που να απεικονίζει μηνύματα ειρήνης μέσα από τα μάτια των παιδιών στην Κύπρο.

Η ζωγραφιά της παιδικής Γκουέρνικα έγινε σε καμβά όσο μεγάλο όσο η αυθεντική Γκουέρνικα του Πικάσο. Η παιδική Γκουέρνικα είναι ένα έργο τέχνης παιδιών από όλο τον κόσμο που σκοπό έχει την έκφραση της παγκόσμιας σημασίας της ειρήνης. Η τοιχογραφία θα επιμεληθεί μαζί με άλλα διεθνή έργα τέχνης που αποστέλλονται στη Χιροσίμα για αλληλεγγύη και για ένα πιο ειρηνικό μέλλον. Το έργο αυτό κατέστη δυνατό με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο μέσω της δωρεάς υλικών ζωγραφικής.

Η τοιχογραφία ζωγραφίστηκε από νέους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Sistema Cyprus, ένα Κυπριακό ΜΚΟ που στοχεύει να παρέχει σε παιδιά και νέους δωρεάν μουσική εκπαίδευση μέσω ορχήστρας και χορωδίας. Επιπλέον ο στόχος του ΜΚΟ είναι να προωθήσει τον σεβασμό και την αναγνώριση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων στην κοινωνία.

Δύο από τους νέους μουσικούς του Sistema συνεργάστηκαν στη δημιουργία του σχεδιασμού και η εκδήλωση ζωγραφικής ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η τοιχογραφία έχει τώρα σταλεί στη Χιροσίμα για την ετήσια Ημέρα Μνήμης στις 6 Αυγούστου 2020.

Ο κ. Alden Jacobs διευθυντής του Visual Voices, δήλωσε πολύ χαρούμενος με την ευκαιρία να συνεργαστεί με τα παιδιά του προγράμματος Sistema Κύπρου, εξηγώντας πόσο περήφανος νιώθει για την τόσο όμορφη τοιχογραφία που δημιούργησαν τα παιδιά και το τόσο θετικό μήνυμα που φέρει.

Μάθετε περισσότερα για την ετήσια Ημέρα Μνήμης «Peace & Art & Music 2020» στο www.peaceartmusic.com/

+Για περισσότερες πληροφορίες για το ΜΚΟ Visual Voices: www.visual-voices.org

+Για περισσότερες πληροφορίες για το ΜΚΟ Sistema Cyprus: www.sistemacyprus.com/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ούτε… Κύπριοι να ήταν: κλέβουν τις πέτρες από αρχαία λιθόστρωτα

Τα αρχαία λιθόστρωτα… έβαλαν τώρα στο μάτι οι τουρίστες της Ρώμης, οι οποίοι γεμίζουν ...

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των πινάκων

Έρευνες σε αεροδρόμια, λιμάνια και σε κύκλους εμπόρων έργων τέχνης που έχουν σχέσεις με ...

Γλυπτό με δύο μάσκες εξερευνά την έννοια της οικειότητας εν μέσω πανδημίας

Αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο που τον περιβάλλει, ο καλλιτέχνης Τζόνσον Τσανγκ από το ...

«Το Όνειρο του Τζιυπρή του Λευκαρίτη»

Η ΕΘΑΛ ανεβάζει το Δεκέμβριο του 2018 την κυπριακή οπερέτα  Το Όνειρο του Τζιυπρή ...

Νέες εικόνες από την Αμφίπολη

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά για την αποκάλυψη του ταφικού μνημείου στην ...

Under the trees : Υπαίθρια έκθεση στην Ερήμη από το Ark Collective

Κάτω από την φυλλωσιά των δέντρων, με δροσερή καλοκαιρινή διάθεση, το Αρκ διοργανώνει και ...

X