Παιδική «Γκουέρνικα» από την Κύπρο στην Ιαπωνία

Μια «Γκουέρνικα» που ζωγράφισαν παιδιά από την Κύπρο στάλθηκε στην Ιαπωνία για την Ημέρα Ειρήνης της Χιροσίμα 2020.

Η ετήσια Ημέρα Μνήμης για την Ειρήνη στη Χιροσίμα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου 2020 με μια παγκόσμια μετάδοση από το υποκατάστημα της πρώην Τράπεζας της Ιαπωνίας στη Χιροσίμα. Η Ημέρα Μνήμης τιμά τα 75 χρόνια ειρήνης από την πτώση της ατομικής βόμβας.

Ο ιαπωνικός ΜΚΟ Heart of Peace Hiroshima, έχει διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο που μοιράζουν μηνύματα για την ειρήνη μέσω από την τέχνη και τη μουσική. Ο ΜΚΟ ζήτησε από το Visual Voices, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην Κύπρο που επικεντρώνεται στη διεθνή ειρήνη βασιζόμενη στις τέχνες, να συμμετάσχει στην παρουσίαση και να συνεισφέρει άμεσα μέσω μιας τεράστιας ζωγραφιάς που να απεικονίζει μηνύματα ειρήνης μέσα από τα μάτια των παιδιών στην Κύπρο.

Η ζωγραφιά της παιδικής Γκουέρνικα έγινε σε καμβά όσο μεγάλο όσο η αυθεντική Γκουέρνικα του Πικάσο. Η παιδική Γκουέρνικα είναι ένα έργο τέχνης παιδιών από όλο τον κόσμο που σκοπό έχει την έκφραση της παγκόσμιας σημασίας της ειρήνης. Η τοιχογραφία θα επιμεληθεί μαζί με άλλα διεθνή έργα τέχνης που αποστέλλονται στη Χιροσίμα για αλληλεγγύη και για ένα πιο ειρηνικό μέλλον. Το έργο αυτό κατέστη δυνατό με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο μέσω της δωρεάς υλικών ζωγραφικής.

Η τοιχογραφία ζωγραφίστηκε από νέους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Sistema Cyprus, ένα Κυπριακό ΜΚΟ που στοχεύει να παρέχει σε παιδιά και νέους δωρεάν μουσική εκπαίδευση μέσω ορχήστρας και χορωδίας. Επιπλέον ο στόχος του ΜΚΟ είναι να προωθήσει τον σεβασμό και την αναγνώριση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων στην κοινωνία.

Δύο από τους νέους μουσικούς του Sistema συνεργάστηκαν στη δημιουργία του σχεδιασμού και η εκδήλωση ζωγραφικής ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η τοιχογραφία έχει τώρα σταλεί στη Χιροσίμα για την ετήσια Ημέρα Μνήμης στις 6 Αυγούστου 2020.

Ο κ. Alden Jacobs διευθυντής του Visual Voices, δήλωσε πολύ χαρούμενος με την ευκαιρία να συνεργαστεί με τα παιδιά του προγράμματος Sistema Κύπρου, εξηγώντας πόσο περήφανος νιώθει για την τόσο όμορφη τοιχογραφία που δημιούργησαν τα παιδιά και το τόσο θετικό μήνυμα που φέρει.

Μάθετε περισσότερα για την ετήσια Ημέρα Μνήμης «Peace & Art & Music 2020» στο www.peaceartmusic.com/

+Για περισσότερες πληροφορίες για το ΜΚΟ Visual Voices: www.visual-voices.org

+Για περισσότερες πληροφορίες για το ΜΚΟ Sistema Cyprus: www.sistemacyprus.com/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σελίν Ντιόν: Ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου η προπώληση εισιτηρίων

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων της πολυαναμενόμενης συναυλίας της Σελίν ...

Πρεμιέρα για τις Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2016

Ένα ελκυστικό πρόγραμμα 25 ταινιών προτάσσει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος ...

Έκθεση με βιβλία καλλιτεχνών στο μουσείο Παγκυπρίου Γυμνασίου

Τα Μουσεία του Παγκυπρίου Γυμνασίου συμπληρώνουν φέτος δέκα χρόνια επιτυχούς λειτουργίας. Στο σύμπλεγμα των ...

Νέα θεατρική ομάδα και θρίλερ επί σκηνής

Η θεατρική ομάδα D-tale παρουσιάζει την πρώτη της θεατρική δουλειά, σε παγκύπρια πρώτη πρεμιέρα, ...

Το φυσικό μεγαλείο της Κύπρου σε ντοκιμαντέρ

Αλλη μια κυπριακή ταινία καταφεύγει στη διαδικτυακή εκστρατεία indiegogo για τη χρηματοδότησή της. Πρόκειται ...

Ο Sadiq Khan καλεί καλλιτέχνες ανα τον κόσμο να φωτίσουν τις γέφυρες του Λονδίνου

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, καλεί τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου να προτείνουν ...

X