Restart για την ΕΘΑΛ

Με το έργο του Ντίνου Σπυρόπουλου «Η Γιαγιά» ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού
 • «Έχοντας «κερδίσει» εσωτερικά από αυτή τη δύσκολη περιπέτεια που βίωσε και βιώνει η ανθρωπότητα… γεμάτοι όμως αισιοδοξία και με το βλέμμα στο μέλλον, βάζουμε εμπρός τις μηχανές του θεάτρου μας… κι αρχίζουμε πάλι!» γράφει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΘΑΛ. Τα φώτα της σκηνής ανάβουν ξανά, οι θεατές επιστρέφουν στις θέσεις τους και οι ηθοποιοί είναι επί το έργον για τις ανάγκες της κωμικής παράστασης «Η γιαγιά» που ανεβαίνει από τις 24 Ιουλίου. Πρόκειται για την απολαυστική κωμωδία του Ντίνου Σπυρόπουλου, διασκευασμένη στην κυπριακή διάλεκτο, η οποία καθρεφτίζει με μοναδικό τρόπο τη σημερινή πραγματικότητα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων σε περίοδο κρίσης. Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου, σκηνικά / κοστούμια Θέλμας Κασουλίδου και σχεδιασμό φωτισμών Βασίλη Πετεινάρη. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Κώστας Βήχας, Γιώργος Κυριάκου, Μαρία Φιλίππου και Μάριος Κωνσταντίνου.

  Συνέχεια με μονόλογο

  Η ΕΘΑΛ θα συνεχίσει τη σεζόν με το έργο «Η Ψιλικατζού», μια θεατρική διασκευή του ομώνυμου best seller βιβλίου της Κωνσταντίνας Δελημήτρου. Μια ψιλικατζού μας αφηγείται την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Μας μιλάει για τις εικόνες της καθημερινότητάς της, εικόνες μιας Ελλάδας που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Έτσι με μπόλικες δόσεις χιούμορ μαθαίνουμε για τους τύπους των πελατών, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό αλλά και για το προσωπικό της δράμα. Τον δρόμο προς τη μητρότητα! Με έναν πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα-ταμπού, την υπογονιμότητα.

  Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου, σκηνικά / κοστούμια  Γιάννη Τουμαζή, σχεδιασμό φωτισμών Αλεξάντερ Γιότοβιτς.

  Πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Μαρίνα Βρόντη.

  Επίσης, η πρεμιέρα του έργου «Η Ρομαντική μου Ιστορία», του Ντ. Σ.Τζάκσον σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, επαναπρογραμματίζεται γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 2020.

  Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του νέου της προγράμματος η ΕΘΑΛ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όσους τη στήριξαν: « Είναι χρέος μας να ευχαριστήσουμε τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το διοικητικό του συμβούλιο για τα έγκαιρα μέτρα που πήραν και στάθηκαν δίπλα μας… αλλά και τον Δήμο Λεμεσού για την αμέριστη στήριξή του», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «με υπευθυνότητα και προσοχή, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα υγείας για την προστασία και την ασφάλεια όλων μας!», το θέατρο συνεχίζεται.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  «Η Γκόλφω» ταξιδεύει στη Λεμεσό

  Η παραγωγή του Θεάτρου Δέντρο «Η Γκόλφω» ταξιδεύει στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό την ...

  Στέλα Φυρογένη: «’Κοιμάμαι’ με τους ρόλους μου»

  Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι σε φεστιβάλς του εξωτερικού η κυπριακή ταινία επιστρέφει στην ...

  ΠΛΗΜΜΥΡΑ από το Φανταστικό Θέατρο

  Τέσσερις Κύπριοι συγγραφείς εμπνέονται από έναν αρχαίο μύθο για να μιλήσουν για το σήμερα. ...

  Φιλανθρωπική παράσταση «Η σιωπηλή υπεροχή της Λευτεριάς»

  Μία φιλανθρωπική θεατρική παράσταση διοργανώνει η Νεολαία ΕΔΕΚ, με τίτλο «Η σιωπηλή υπεροχή της ...

  Dubitanda: Αμφισβητώντας τα όρια του θεάτρου

  «Καλωσορίσατε στο Dubitanda», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΘΟΚ υποδεχόμενος στο θέατρο Αποθήκες, στα ...

  Ικέτιδες του 1978:Το παρασκήνιο μιας εμβληματικής παραγωγής

  Ο σκηνοθέτης Νίκος Χαραλάμπους και η ηθοποιός Μαρία Μίχα ταξιδεύουν στον χρόνο και θυμούνται ...

  X