Αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Δουμά το σημερινό Google Doodle

Αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Δουμά και έναν από τους πιο διάσημους ήρωές του, τον «Κόμη Μοντεχρίστο», είναι το σημερινό doodle της Google.

Σαν σήμερα, το 1884, η παριζιάνικη εφημερίδα Les Journal des Débats άρχισε να δημοσιεύει σε σειρά το περίφημο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Με αυτή την αφορμή, η Google τιμά τον Δουμά, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους Γάλλους συγγραφείς του 19ου αιώνα, δημιουργώντας ένα doodle slideshow, με «σκηνές» από τον «Κόμη Μοντεχρίστο».

Ο Dumas Davy de la Pailleterie γεννήθηκε το 1802 στο χωριό Βιγιέρ- Κοτρέ της Γαλλίας. Έγινε γνωστός ως Αλέξανδρος Δουμάς, καθώς αργότερα υιοθέτησε το επίθετο της γιαγιάς του από την πλευρά του πατέρα του. Ήταν μια γυναίκα αφρικανικής καταγωγής, σκλάβα στη σημερινή Αϊτή.

Ως παιδί, ο Αλέξανδρος Δουμάς διασκέδαζε με τις ιστορίες από τα κατορθώματα του πατέρα του, ο οποίος ήταν υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού. Αργότερα, κάποια από αυτά τα στοιχεία, τα συμπεριέλαβε στο έργο του.

Μετακόμισε στο Παρίσι το 1822 και έγινε επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας, προτού αρχίσει να γνωρίζει επιτυχία με τα μυθιστορήματά του. Εκτός από τον «Κόμη Μοντεχρίστο», έγραψε τους «Τρεις σωματοφύλακες», το «Μετά Είκοσι Έτη», «Βασίλισσα Μαργκό», «Ο Υποκόμης της Βραζελόνης», μεταξύ πολλών άλλων βιβλίων.

Χάρη σε αυτά τα έργα, είναι ακόμη και σήμερα ένας από τους πιο δημοφιλείς Γάλλους συγγραφείς στον κόσμο και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

Πηγή: LiFO

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Όχι δεν είναι έτσι

Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα σε δύσκολη θέση όταν ένας φίλος με ρώτησε γιατί ...

Θέατρο Σκιών – Η δύναμη της φιγούρας ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην αντιμετώπιση των παιδικών φόβων

Αναμφίβολα, όλα τα παιδάκια βιώνουν το δυσάρεστο αρνητικό συναίσθημα του φόβου στην προσχολική ηλικία, ...

«The way things go» στο Θέατρο Ριάλτο

Η ταινία «the way things go» προβάλλεται την Τρίτη 16 του Οκτώβρη στο πλαίσιο ...

Η άλλη θάλασσα

Pιζοκάρπασο, Δευτέρα, ώρα δεκάτη βραδινή. Oι προβολείς στο γήπεδο με τον χλοοτάπητα έχουν ανάψει. ...

Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις με γυναικεία ονόματα

Σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα υπήρξε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες και δημιουργούς. Γι’αυτό ...

Μουσικό Χωριό Φέγγαρος τον Ιούλιο στον Κάτω Δρυ

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη μουσική κοινότητα, αφού κάθε δραστηριότητα έχει ανασταλεί εξαιτίας ...

X