«For the Love of Europe» από τον Ρικ Στιβς

Μετά τη συγγραφή ταξιδιωτικών οδηγών, άρθρων σε εφημερίδες και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών τις τελευταίες δεκαετίες, ο Ρικ Στιβς, αυθεντία στα ταξίδια στην Ευρώπη δημιούργησε το «For the Love of Europe: My Favorite Places, People, and Stories», μία συλλογή 100 ιστοριών, στην οποία καταγράφει τις πολύτιμες εμπειρίες του από την περιπλάνηση στην ήπειρο.

Με λυρικές περιγραφές, χιουμοριστικά στιγμιότυπα και συγκινητικά εδάφια ο Αμερικανός συγγραφέας μοιράζεται τις ιστορίες ταξιδιών 50 χρόνων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από το 1973, ο Ρικ Στιβς περνά περίπου τέσσερις μήνες τον χρόνο εξερευνώντας την Ευρώπη. Αποστολή του είναι να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν ταξίδια στην Ευρώπη, διασκεδαστικά, προσιτά, διευρύνοντας τους πολιτιστικούς τους ορίζοντες.

Μεταξύ άλλων στα κείμενα που συνοδεύονται από εντυπωσιακές φωτογραφίες περιγράφει περιπέτειες στην Πελοπόννησο, στη Λισαβόνα, στο Ελσίνκι, στη Μπριζ, στο Ντουμπρόβνικ σε χωριά των Άλπεων, σε εγκαταλελειμμένα κάστρα.

Ο Ρικ Στιβς είναι δημιουργός ταξιδιωτικών οδηγών και παραγωγός τηλεοπτικών σειρών και ραδιοφωνικών εκπομπών με έδρα την πόλη Έντμοντς κοντά στο Σιάτλ των ΗΠΑ και οργανώνει περιηγήσεις μικρών ομάδων που μεταφέρουν πάνω από 30.000 ταξιδιώτες στην Ευρώπη ετησίως.

«Καθώς η πανδημία του νέου κορονοϊού πλήττει τις ΗΠΑ και οι Αμερικανοί εξακολουθούν να μην μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, το “For the Love of Europe” προσφέρει σε όσους παραμένουν στα σπίτια έναν τρόπο να ονειρεύονται τη διαφυγή» αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου που κυκλοφορεί ως έντυπο και ακουστικό βιβλίο.

«Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που θα διαβάζεται στο σπίτι, από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν για διάφορους λόγους, ή από εκείνους που έχουν επισκεφθεί τα μέρη αυτά και έχουν πολλές υπέροχες αναμνήσεις. Είναι επίσης για εκείνους που ονειρεύονται να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και ενθαρρύνονται να βιώσουν ίδιες εμπειρίες» ανέφερε ο Ρικ Στιβς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η διαδικτυακή αναγέννηση του Bob Ross

Πριν λίγες εβδομάδες η Hasbro παρουσίασε την νέα συλλεκτική έκδοση του παιχνιδιού Monopoly με ...

Τα παιδιά της Γάζας

Η Μαρία Χαμάλη γράφει για την παραγωγή του Θεάτρου ΑντίΛογος «Τα παιδιά της Γάζας» ...

Σχέδιο Επιχορηγήσεων Θυμέλη 2020 με αλλαγές

Με αλλαγές έρχεται το πολυσυζητημένο Θυμέλη 2020, το Σχέδιο Επιχορήγησης Επαγγελματικών Θεατρικών Παραγωγών που ...

16 χρόνια από την έναρξη των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Στις 13 Αυγούστου του 2004 διεξήχθη η τελετή έναρξης των 28ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων ...

Πίνακας του Τσόρτσιλ πωλήθηκε πάνω από 1 εκατ. ευρώ

Ένας πίνακας ζωγραφικής του Ουίστον Τσόρτσιλ που απεικονίζει ένα μπουκάλι από το αγαπημένο ουίσκι ...

Μήνυση στη Lana Del Ray από Radiohead

Στα δικαστήρια με την είσοδο του χρόνου η καλλιτέχνης Lana Del Ray και το ...

X