Phytorio Artists-in-Residency 2020, Open Studio: II

Πραγματοποιείται στο Φυτώριο, την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, το Phytorio Artists-in-Residency 2020, Open Studio: II, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του δεύτερου προγράμματος φιλοξενίας με τους Μιχάλη Χαραλάμπους και Όθωνα Χαραλάμπους. Οι φιλοξενούμενοι εικαστικοί ανοίγουν τον χώρο στο κοινό και παρουσιάζουν την έρευνα και δουλειά τους σε εξέλιξη.

«Η αφή είναι η αίσθηση που επιτρέπει στην ουσιαστική κατανόηση ενός όγκου, μιας επιφάνειας, μιας μορφής, υφής, μεγέθους, και τον επαναπροσδιορισμό μέσα από την αλληλεπίδραση που έρχεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ δύο διαφορετικών πρακτικών. Η συνεργασία διαπραγματεύεται την επανερμηνεία της τρισδιάστατης μορφής σε δισδιάστατη επιφάνεια, την απόδοση του όγκου σε μια επιπεδότητα, και αντίθετα, επαναπροσδιορίζοντας πράγματα που μπορεί να μας φαίνονται οικεία με τρόπο που μεταλλάσσει την ουσία που γίνεται αντιληπτή σε μας μέσα από διαφορετικές εκφάνσεις της υλικότητας. Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της αφής στη διαδικασία μας, να αυξάνεται ουσιαστικά η κατανόηση που έχουμε για τα πράγματα.»
——————————————————————————————————————
O Μιχάλης Χαραλάμπους είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Η πρακτική του περιλαμβάνει κεραμική, ζωγραφική, filmmaking και ψηφιακά μέσα. Χρησιμοποιεί αναφορές από αρχαία αγγεία διαφορετικών πολιτισμικών περιόδων τα οποία αναμιγνύονται με ποιητικές αφηγήσεις και γλυπτικές πρακτικές οδηγώντας σε νέες υβριδικές φόρμες. Εξερευνά επίσης τα όρια ανάμεσα στο χώρο, το σώμα, το αντικείμενο και την ταυτότητα χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία και παραδοσιακά μέσα. Αποφοίτησε από της Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ (2013) και στο MA, στο τμήμα Πολιτιστικών Σπουδών Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (2019). Έχει συμμετάσχει στην 16η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας (Κυπριακής Συμμετοχή, 2018) και στην 6η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης Σύγχρονης Τέχνης (2017, “Imagined Homes”)
Ο Όθωνας Χαραλάμπους είναι εικαστικός καλλιτέχνης με έδρα τη Λευκωσία. Η πρακτική του, αντλώντας από την κατάρτιση του στο σχέδιο και τεχνολογία μόδας (fashion design and technology) εξερευνά συμβάσεις, τεχνικές και μεθοδολογίες που καθορίζουν την κατασκευή ‘ειδών πολυτελείας’ (luxury goods), και που παραμένουν εγκλεισμένες στο συγκεκριμένο πλαίσιο, επανακατευθύνοντας τις προς την ανάπτυξη μιας νέας γλυπτικής προσέγγισης που επιχειρεί να εκφράσει εναλλακτικές σχέσεις μεταξύ υλικότητας και διαφορετικών χωροχρονικών αφηγήσεων. Ο Χαραλάμπους είναι κάτοχος μεταπτυχιακού MA Fashion Design Technology από το University of the Arts London, αποφοιτώντας το 2014.
——————————————————————————————————————

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους.
Ώρες: 18:30 – 22:30

Για πληροφορίες / For info:
https://www.facebook.com/events/301003657784568/

www.phytorio.org

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Θεατρική Παράσταση “RAM” της Μαρίας Βαρνακκίδου

Μια γυναίκα, απογοητευμένη από την πραγματικότητα γύρω της, καταφεύγει σε αναμνήσεις. Νομίζει ότι αν ...

Mixed Messages: Η γυναίκα στην τέχνη

Tο Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας παρουσιάζει μια εικαστική έκθεση με τίτλο «Mixed Messages», ...

Piano Quartet: Επιστρέφει το Musical Bridges

Τέσσερις πιανίστριες, οκτώ χέρια και ένα πιάνο ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το Piano Quartet, ...

«Ο Άι Βασίλης είναι σκέτη λέρα» των Ρέππα και Παπαθανασίου από την Alpha Square

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και στο Γραφείο «Η Ζωή είναι Γλυκιά» τέτοια μέρα μεσάνυχτα πέφτει ...

Αφιέρωμα στον Καββαδία από τους Fata Morgana

Το «Friends Rock Bar» στη Λεμεσό οργανώνει μουσική βραδιά – αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία ...

10 καλλιτέχνες υπό το φως του Caravaggio

Σύγχρονοι καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία συμμετέχουν στην έκθεση «10 ...

X