«Γιορτή της φθινοπωρινής μετανάστευσης» στο Πάρκο Αθαλάσσας

 • Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη «Γιορτή της φθινοπωρινής μετανάστευσης» την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας για να περάσουμε ένα πρωινό στον μαγικό κόσμο των πουλιών με επίδειξη δακτυλίωσης πουλιών, πτηνοπαρατήρηση και δημιουργικές δραστηριότητες.

  Η μετανάστευση των πουλιών είναι ανάμεσα στα θαύματα του φυσικού κόσμου. Από μικρά πουλιά που ζυγίζουν μόλις μερικά γραμμάρια μέχρι μεγάλα αρπακτικά που εκμεταλλεύονται θερμές αέριες μάζες για να ταξιδέψουν, τα θαυμαστά ταξίδια των πουλιών πάνω από θάλασσες, οροσειρές κι ερήμους συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους. Αυτή την εποχή εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά εγκαταλείπουν την Ευρώπη και ταξιδεύουν προς την Αφρική για να περάσουν τον χειμώνα σε πιο ζεστά μέρη. Για πολλά από αυτά η Κύπρος αποτελεί μέρος της διαδρομής τους, καθώς το νησί μας βρίσκεται σε ένα από τους κυριότερους μεταναστευτικούς διαδρόμους μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής. Για τον λόγο αυτό, το φθινόπωρο είναι ιδανική περίοδος για να απολαύσουμε πολλά διαφορετικά είδη πουλιών που περνούν από το νησί μας κατά τη μετανάστευσή τους.

  Για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα τηρηθούν οι οδηγίες για την πραγματοποίηση υπαίθριων εκδηλώσεων που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την προφύλαξη του κοινού και την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19. H συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή για μικρούς και μεγάλους, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων.
  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή για να παρευρεθούν στην εκδήλωση σε προκαθορισμένη ώρα προς αποφυγή συνωστισμού στον χώρο. Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τον Πτηνολογικό στο 22455072 ή συμπληρώστε τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/jpbsiVZN36CwpfZP7. Θα παρέχουμε κιάλια και τηλεσκόπια για την καλύτερη απόλαυση των φτερωτών μας φίλων καθώς και όλα τα απαραίτητα υλικά για τις δραστηριότητες.
  Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του EuroBirdwatch.

  Το EuroBirdwatch είναι μία ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση που διοργανώνεται από το BirdLife International και περιλαμβάνει εκατοντάδες δραστηριότητες οι οποίες διοργανώνονται σε χώρες στην Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία. Αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για όλους να βγουν έξω, να παρατηρήσουν και να απολαύσουν τα πουλιά κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, συνήθως το πρώτο του μήνα Οκτώβρη. Διοργανώνεται από τους εταίρους του BirdLifeInternational ώστε οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά των πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον.

  (Φωτογραφία: Emma Louise Charalambous)

  Για τα τελευταία δελτία τύπου του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, κάντε κλικ εδώ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Return – ομαδική έκθεση στο πλαίσιο του Flying Away Festival

  Έντεκα καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους για τρεις μόνο μέρες στον χώρο της Σχολής ...

  Σεμινάριο και έκθεση καλλιτεχνών στο Σπίτι της Συνεργασίας

  Ένα σεμινάριο με θέμα «Ενθυμούμενοι την Ιστορία – μια μελέτη μέσα από την περίπτωση ...

  Στιγμές της παλιάς Λευκωσίας στο φακό του Στέφανου Κουρατζή

  «Ενταύθα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που παρουσιάζει ο Στέφανος Κουρατζής στο Βιβλιοπωλείον ...

  Πασχαλινό παζαράκι στη «διαλεχτή»

  Ένα πασχαλινό παζαράκι πραγματοποιείται το Σάββατο 27 Απριλίου στο εργαστήρι κεραμικής «Διαλεχτή», στην παλιά ...

  Trio Tekke Live

  Σειρά συναυλιών για την παρουσίαση του νέου τους δίσκου παρουσιάζουν οι Τρίο Τεκκέ. Δύο ...

  Pinturicchio – Il Bambini Gesù Delle Mani

  The Mayor of Nicosia Mrs Eleni Mavrou and H. E. the Ambassador of Italy ...

  X