Phytorio Artists-in-Residency 03 / Open Studio

 • Την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα φιλοξενίας στο Φυτώριο από τις Ελπίδα Φραγκεσκίδου και Λευκή Σαββίδου. Οι φιλοξενούμενες εικαστικοί καλλιτέχνες ανοίγουν τον χώρο στο κοινό και παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

  Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.
  Ώρες: 18:00 – 22:00

  Η Ελπίδα Φραγκεσκίδου, γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1996. Απόφοιτος της σχολής Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με τίτλος την γλυπτική, ζει και εργάζεται στην Λευκωσία. Η πρακτική της επικεντρώνεται στη σύνθεση τοπίων, ενώ παράλληλα σμιλεύει την υλικότητα, τη μνήμη και τη χρονικότητα μέσα από ζητήματα ταυτότητας. Εστιάζει σε εικαστικές εγκαταστάσεις εμπειρίας, που φέρουν τις ιδιότητες του τώρα αλλά σχετίζονται με την αρχαιολογία και ανασκαφή ως προς τη διαδικασία και το αποτέλεσμα.

  Το 2017 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Έχει εκθέσει έργα της στη γκαλερί Α.Αντωνοπούλου στην Αθήνα, Back to Athens|International Art Festival, Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, στην Ιταλική Πρεσβεία, Αθήνα; στο Νομισματικό Μουσείο, Αθήνα; ENDROSIA, Λευκωσία; ME THEN Showroom, Αθήνα; We Are Bud, Αθήνα; Ιslington Arts Factory, Λονδίνο; Αρχαιολογικό Μουσείο, Δελφοί; και στο Ιταλικό Ινστιτουτο, Αθήνα.

  Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ως ασκούμενη στα τμήματα επικοινωνίας. Έχει συμμετάσχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Art Athina και σε διάφορα εργαστήρια και άλλα πρότζεκτ. Εργάστηκε ως βοηθός παραγωγής για την 6η Μπιενάλε της Αθήνας 2018 ΑΝΤΙ και ως βοηθός στη γκαλερί Hot Wheels Athens. Τέλος εργαζόταν ως μέλος της ομάδας του Onassis AiR, ενός διεθνούς προγράμματος καλλιτεχνικής και επιμελητικής έρευνας και φιλοξενίας.

  Ελπίδα Φραγκεσκίδου

  Η Λευκή Σαββίδου, γνωστή και ως Lé Boob, (γ.1990, Κύπρος) είναι εικαστικός, ποιήτρια και εικονογράφος. Χρησιμοποιεί το κείμενο ως το κύριο μέσο της δουλειάς της η οποία επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσης και τις αντιλήψεις για τη ζωή στον 21ο αιώνα. Απο το 2011 έχει λάβει μέρος σε σόλο και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Η δουλειά της έχει επίσης εμφανιστεί σε πολλά περιοδικά και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις και εκδόσεις.

  Λευκή Σαββίδου

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  8 πραγματικές τοποθεσίες διάσημων έργων ζωγραφικής που μπορείτε να επισκεφθείτε σήμερα

  Από ένα καφενείο στον ονειρικό νότο της Γαλλίας έως ένα εξοχικό σπίτι στο Οχάιο, ...

  Λογοτεχνικό συνέδριο με διεθνή συμμετοχή στην Κύπρο

  Με τίτλο «Δια ανθύμησιν καιρού και τόπου, Λογοτεχνικές αποτυπώσεις του Κόσμου της Κύπρου» πραγματοποιείται ...

  Μαρία Λοϊζίδου: Συνεχώς βρίσκομαι υπεύθυνη απέναντι στο τι προτείνω

  Ενδείξεις με βελάκια αριστερά και δεξιά της κεντρικής εισόδου του Πολυχώρου «Γκαράζ» παραπέμπουν τους ...

  Τα «μουλάρια» της φωτογραφίας

  Γράφει η Δέσπω Πασιά* Σπάνια έχουμε την ευκαιρία ως κοινό να δούμε μια φωτογραφική ...

  Χριστουγεννιάτικα παραμύθια στο Φουαγιέ του Θεάτρου Ένα

  To Θέατρο Ένα γιορτάζει τις μέρες των Χριστουγέννων παρουσιάζοντας τρία παραμύθια σε μορφή σκηνοθετημένης ...

  Έκθεση του Σάββα Γεωργιάδη στην γκαλερί Ζαχαρίας

  Στην γενέτειρά του, τη Λεμεσό, παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δουλειά του ο ζωγράφος ...

  X