Sistema Cyprus: Σε ρυθμούς αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης το Σκαλί Αγλαντζιάς

Με το ελπιδοφόρο μήνυμα ‘Hope Lives On’, το Sistema Cyprus επέστρεψε για ακόμη μια συναυλία η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, τηρώντας όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και του σχετικού πρωτοκόλλου υγείας και ασφάλειας, παρουσιάστηκε η ορχήστρα και η χορωδία του Sistema Cyprus από Λευκωσία και Λάρνακα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σαντιάγο Οσσά Αλζάτε και της Λουκίας Λαζάρου αντίστοιχα.

Το Σκαλί ήχησε με την πανέμορφη μουσική και τις απίστευτες δεξιότητες των μικρών μουσικών του Sistema Cyprus, οι οποίοι μετέφεραν μηνύματα αγάπης, χαράς, ελπίδας και αλληλεγγύης, χαρίζοντας στους θεατές συγκινητικές στιγμές.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η παρουσίαση της ομάδας της Λάρνακας που έπαιξε στον κοινό για τελευταία φορά τα cajon τους, αποχαιρετώντας έτσι το σύνολο κρουστών αφού σε λίγες μέρες παίρνουν στα χέρια τους καινούρια πνευστά όργανα, δημιουργώντας έτσι την δική τους ορχήστρα πνευστών.

Οι εκπλήξεις δεν έλειπαν από τη μοναδική συναυλία του Sistema Cyprus ‘Hope Lives On’. O νεαρός Louis με το μπατόν του διεύθυνε με αυτοπεποίθηση την ορχήστρα εγχόρδων του Sistema Cyprus και ξεσήκωσε τους θεατές με το ταλέντο και την τσαχπινιά του!

Χρυσός Χορηγός της συναυλίας ήταν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες – ΥΠΠΑΝ.
Φωτογραφίες: Γιάννος Χρίστου

Περισσότερα για το Sistema Cyprus:

Το Sistema Cyprus αποτελεί ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας, που έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία σε όλα τα παιδιά και νέους μέσα από τη δημιουργία Ορχηστρών και Χορωδιών. Ο δεύτερος του στόχος είναι η προώθηση του σεβασμού και της αναγνώρισης ευάλωτων ομάδων από την κοινωνία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2018 στην αίθουσα Ειρήνη, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λευκωσίας και στη Λάρνακα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους. To Sistema Cyprus, είναι μέλος του Sistema Europe, του Ευρωπαϊκού δικτύου το οποίο φιλοξενεί όλα τα προγράμματα Sistema που είναι εμπνευσμένα από το El Sistema της Βενεζουέλας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό αλλά και για το πως μπορείτε να στηρίξετε το Sistema Cyprus μπορείτε να βρείτε στο https://www.sistemacyprus.com/donate-now/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram.

Γενική φώτο της συναυλίας

Ο μικρός Λούης διευθύνει

Η ομάδα κρουστών αποχαιρετά τα cajons της με μια τελευταία παρουσίαση, πρωτού πάρουν στα χέρια τους τα καινούρια τους πνευστά όργανα.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Ai Weiwei στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα

Με νέα έργα του Ai Weiwei εμπνευσμένα από την προσφυγική κρίση, με ένα μαρμάρινο ...

Comic Book Festival στις 10 Νοεμβρίου στη Λευκωσία

Επιστρέφει για τρίτη χρονιά το Comic Book Festival, στην Στοά Παπαδοπούλου, στην παλιά Λευκωσία. ...

Το Ευρωπαϊκό βραβείο κινηματογράφου LUX αλλάζει μορφή

Η τρέχουσα κρίση υγείας δημιουργεί πρωτόγνωρες προκλήσεις στη βιομηχανία του κινηματογράφου, και οι υπεύθυνοι ...

Πέθανε η αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίτ

Αιφνίδια σε ηλικία 65 ετών απεβίωσε η Ζάχα Χαντίτ, η ιρακινής καταγωγής Βρετανή αρχιτέκτονας ...

Δωρεά από την Ύπατη Αρμοστεία Ινδίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας δώρισε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αριθμό βιβλίων με θέμα τον ...

Matchbook Stories: Το πιο μικροσκοπικό περιοδικό στον κόσμο

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού Matchbook Stories, το τέταρτο στη σειρά, με ιστορίες ...

X