9o Φεστιβάλ Νέας Μουσικής στην Αίθουσα Καστελιώτισσα

 • Το 9ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής μετράει αντίστροφα και ανοίγει τις πόρτες του από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου στην μεσαιωνική αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κύπριων Συνθετών και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης, σας προσκαλούν σε ένα τετραήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη λόγια μουσική.

  Το σήμα της έναρξης θα δοθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου με το ρεσιτάλ πιάνου του Χρίστου Φούντου στο οποίο θα παρουσιάσει έργα των Μ. Ανδρονίκου, Ε. Καραγιώργη, Γ. Παπαγεωργίου, Σ. Σάββα, Γ. Σταύρου και Τ. Στυλιανού.

  Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τα «Μουσικά Τοπία για Φωνή», μία συναυλία για υψίφωνο, βιολί, κλαρινέτο και ηλεκτρονικά. Η Χρίστια Μιχαήλ (υψίφωνος), ο Αλέξης Θεοφυλάκτου (βιολί) και ο Παναγιώτης Σιώρας (κλαρινέτο) θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων έργα των Α. Σκορδή, Α. Μουστούκη, Γ. Σταύρου και Τ. Στυλιανού.

  Τη σκυτάλη θα παραλάβει το Composers’ Electroacoustic Ensemble το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Οι συνθέτες – μέλη του Κέντρου Κυπρίων συνθετών, Σάββας Σάββα (πιάνο), Ανδρέας Μουστούκης (κρουστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Σταύρου (ηλεκτρική κιθάρα), Τάσος Στυλιανού (theremin, ηλεκτρονικά) και Χάρης Σοφοκλέους (ηλεκτρονικά) πρόκειται να εξερευνήσουν αυτοσχεδιαστικά τα όρια των συνθέσεών τους.

  Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με το Chronos Contemporary Music Ensemble. Ανάμεσα στα έργα του διεθνούς σύγχρονου ρεπερτορίου, η συναυλία περιλαμβάνει συνθέσεις των Ν. Βήχα, Ε. Καραγιώργη, Γ. Παπαγεωργίου και Ά. Σκορδή. Το ενόργανο σύνολο αποτελείται από τους Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο), Νίκο Ιωάννου (κοντραμπάσο), Virginie Bove (φλάουτο), Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Δροσοσταλίδα Μωραΐτη (πιάνο) και Μάριο Νικολάου (κρουστά).

  Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες του φεστιβάλ έπειτα από διαδικτυακή ή τηλεφωνική κράτηση. Λόγω των εκτάκτων μέτρων για την προστασία από τον COVID-19 ο συνολικός αριθμός των ακροατών θα ανέρχεται στους 50 για κάθε συναυλία. Όλες οι συναυλίες θα προβάλλονται και σε απευθείας μετάδοση (live web streaming) από το κανάλι του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης στο YouTube.

  Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 99-404723
  Διαδικτυακές Κρατήσεις: info@cymic.org.cy

  • Facebook: https://www.facebook.com/CyprusNewMusicFestival
  • Instagram: https://www.instagram.com/cyprus_newmusicfestival/
  • YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC4-5nTeWhDpGKxC0MrNSKfA

  9ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής
  19 έως 22 Νοεμβρίου
  Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα
  Ώρα έναρξης 20:00 (ώρα προσέλευσης 19:30)
  Είσοδος Ελεύθερη

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Οι νέοι της 20ης Πλατφόρμας Χορού: Άντρια Μιχαηλίδου

  Τρεις ερωτήσεις στους νέους χορογράφους που συμμετέχουν φέτος στην 20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, που πραγματοποιείται ...

  Οι περιπέτειες ενός απόδημου σε stand up comedy

  Έγραψε το αυτοβιογραφικό βιβλίο Where is Home? με το οποίο συνάντησε μεγάλη επιτυχία και ...

  Ατομική Έκθεση: «50 Χρόνια Πορεία Σπουδής και Έργου»

  Ο Θέμης Θεμιστοκλέους σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης του « 50 Χρόνια Πορεία ...

  «Αυτοκρατορικό» από την ΣΟΚ

  Στην πολυαναμενόμενη αυτή συναυλία, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αποτίει φόρο τιμής σε έναν γίγαντα ...

  «Με/Χωρίς Β’» στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού

  Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζει το έργο «ΜΕ/ΧΩΡΙΣ Β’» στο πλαίσιο του 10ου Καλοκαιρινού ...

  Η Ατζέντα του Σ/Κ

  Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου είναι εδώ και σε περιμένει με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ...

  X