Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2020

Οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου ανακοινώνουν ότι οι Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας έχουν προγραμματιστεί και αναμένεται να πραγματοποιηθούν και φέτος λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας, που θα ξεκινήσουν στις 24 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τέλη Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες σχετίζονται με τη γερμανική γλώσσα και τον πολιτισμό των τριών γερμανόφωνων χωρών.

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η συναυλία “Beyond 6 Strings” με δέκα αξιόλογους μουσικούς που θα παρουσιάσουν σπάνια έργα μουσικής δωματίου με κιθάρα από Αυστριακούς συνθέτες, οι ταινίες “Lara” (κοινωνικό δράμα πρώτης προβολής του 2019) από την Γερμανία και “Die letzte Pointe” (The Last Touch, κωμωδία 2017) από την Ελβετία, καθώς και η διαδραστική εγκατάσταση “Ο τοίχος που χάνεται” που παρουσιάζει την ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσα από μια συλλογή αποφθεγμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην νέα ιστοσελίδα www.wddscyprus.com και στη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/CypWddS, οι οποίες θα ενημερώνονται διαρκώς.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση Ανθής Πάφιου Στο Πρόζακ

«Κάπου άκουσα τις προάλλες κάποιον να ευγνωμονεί τον πόνο μιας και έτσι νιώθει  ζωντανός, ...

Στο Φεστιβάλ Δράμας η κυπριακή ταινία μικρού μήκους THIN GREEN LINE

Η ταινία του Μάριου Ψαρά THIN GREEN LINE συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στα ...

Ο Οκτώβριος στο Ριάλτο

Μουσική, Θέατρο και Κινηματογράφος είναι στο πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο, για το μήνα Οκτώβριο: ...

Άγνωστα έργα του Banksy παρουσιάζει η γκαλερί Lazinc

Από τα παγκοσμίως γνωστά στένσιλ του Μπάνκσι έως τις απρόσμενες ελαιογραφίες του και μερικά ...

Έφηβοι, πολίτες του τώρα, στο Θέατρο Αποθήκες

Γράφει η Μιράντα Λυσάνδρου Μια κοινωνική παρέμβαση με επίκεντρο τον έφηβο επιχειρεί φέτος ο ...

Τι παίζει σήμερα – Πέμπτη, 25 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει πολλές δωρεάν συναυλίες αλλά και πρεμιέρες στις κινηματογραφικές ...

X