Ο Νοέμβριος στο Θέατρο Ριάλτο

 • ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  ΘΕΑΤΡΟ

  01/11 – Πτήση 1702 08 Κόσοβο / Θέατρο Τσέπης / Κυριακή, 18:00 και 20:30 (65’) / €10

  Το Θέατρο Τσέπης, με το αντιεθνικιστικό δράμα του Jeton Neziraj σε μετάφραση Ελεάνας Ζιάκου και σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους, θέτει επί σκηνής ζητήματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πολιτικής.

  Πρωταγωνιστούν: Βάρσια Αδάμου, Γιάννης Ιωάννου, Ανδρέας Νικολαΐδης, Μιράντα Νυχίδου, Αθηνά Σάββα, Κωνσταντίνος Τσιόλης.

  ΧΟΡΟΣ

  06-07-08/11 – 20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου / ΠΣΚ, 20:30 / €8

  Οι χορογράφοι Βίκυ Κάλλα, Alexandra Waierstall, Μελίνα Σοφοκλέους, Φώτης Νικολάου, Λία Χαράκη, Μαρία Κασάπη, Ήβη Χατζηβασιλείου, Παναγιώτης Τοφή, Άντρια Μιχαηλίδου, Julia Brendle, Χάρης Κούσιος και Μιλένα Ugren Κούλας παρουσιάζουν τις καινούριες δουλειές τους.

  Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο. Με τη συνεργασία της Στέγης Χορού και του Δήμου Λεμεσού.

  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

  11/11 – Lara (Weeks of the German Language*) / Τετάρτη, 20:00 

  Είναι τα εξηκοστά γενέθλια της Λάρα και ο γιος της δίνει το πιο σημαντικό του κοντσέρτο, στο οποίο δεν είναι ευπρόσδεκτη. Εκείνη καταστρώνει άλλα σχέδια που γρήγορα εκτροχιάζονται, οδηγώντας σε απρόβλεπτες συνέπειες. Σκηνοθεσία: Jan-Ole Gerster (Γερμανία 2019, 98’)

  Στα Γερμανικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

  *Διοργανώνουν οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε. Είσοδος ελεύθερη – απαραίτητη η προεξασφάλιση δελτίων εισόδου.

  KΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

  15/11 – Die letzte Pointe (Weeks of the German Language*) / Κυριακή, 20:00

  Στα 89 της χρόνια, η Gertrud Foster είναι αξιοζήλευτα δυναμική και ανεξάρτητη, έχοντας μονάχα ένα πράγμα στο μυαλό της όταν συναντά τον κομψό Άγγλο, τον οποίο, αν και δεν θυμάται, προφανώς γνώρισε σε μια πλατφόρμα γνωριμιών: να καθορίσει η ίδια τα τελικά στάδια της ζωής της, πριν καταλήξει σε πτέρυγα άνοιας. Σκηνοθεσία: Rolf Lyssy (Ελβετία 2017, 99’)

  Στα Ελβετικά Γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους.

  *Διοργανώνουν οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε. Είσοδος ελεύθερη – απαραίτητη η προεξασφάλιση δελτίων εισόδου.

  ΘΕΑΤΡΟ

  17/11 – Develop. Develop Again. Develop Better. (Developing in Cyprus) / Τρίτη, 20:30 (80’) / €7

  Θεατρικό αναλόγιο τεσσάρων νέων μονόπρακτων θεατρικών έργων από Κύπριους συγγραφείς, ως αποτέλεσμα ενός πεντάμηνου εργαστηρίου συγγραφής σε συνεργασία με την Fresh Target Theatre Ensemble.

  Συμμετέχουν οι συγγραφείς Στέφανος Σταυρίδης, Αυγή Λίλλη, Μαρία Α. Ιωάννου και Γιώργος Τριλλίδης, οι σκηνοθέτες Πάρις Ερωτοκρίτου και Μαρία Κυριάκου και οι ηθοποιοί Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Βασίλης Χαραλάμπους, Παναγιώτα Παπαγεωργίου και Βαρβάρα Χριστοφή.

  ΜΟΥΣΙΚΗ

  19/11 –  Μια Βραδιά στην Όπερα / Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου / Πέμπτη, 20:30 (65’) / €12 ,€7 ,€5

  Δέκα διάσημοι συνθέτες, άριες από δώδεκα αγαπημένες όπερες και συναρπαστικές ιστορίες ανθρώπινων αδυναμιών και συναισθημάτων ζωντανεύουν στη σκηνή από μια έξοχη ομάδα παθιασμένων καλλιτεχνών.

  Σολίστ: Ζώη Νικολαΐδου (σοπράνο) και Σταύρος Μάντης (βαρύτονος)
  Μαέστρος: Julius Kalmar

  ΘΕΑΤΡΟ

  21/11 – Ο Τριγωνοψαρούλης / Θέατρο Τσέπης (4-7 χρονών) / Σάββατο, 17:00 (45’) / €8

  Το Θέατρο Τσέπης με τις περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη, από την πένα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, έρχεται να μας δείξει τον δρόμο προς την αγάπη για όλους, τον αυτοσεβασμό, τη συγχώρεση και την αποδοχή.

  Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
  Πρωταγωνιστούν: Βάρσια Αδάμου, Λήδα Καραγιάννη, Αφροδίτη Ντζιούρου & Έλενα Παναγή.

  ΜΟΥΣΙΚΗ

  22/11 – Με τη ματιά της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Σαμαράκη / FlashArt@Rialto / Κυριακή, 20:30 (60’) / €10, €8

  Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Αντώνη Σαμαράκη και της Μελίνας Μερκούρη. Σε συνδυασμό μουσικής και αφήγησης παρουσιάζεται η διαφορετική και καθαρή φωνή των δύο προσωπικοτήτων. Συμμετέχει επταμελές μουσικό σχήμα υπό τη γενική επιμέλεια και παραγωγή του μαέστρου Μιχάλη Γρηγορίου και το ανδρικό φωνητικό σύνολο «Ίλαντρον». Στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt@Rialto.

  XΟΡΟΣ

  24/11 – Είναι αλήθεια πως πάντα θα με περιμένεις; / Τρίτη, 20:30 (50’) / €10, €7

  Προσωπικές αφηγήσεις και διαβάσματα για το πώς χάθηκε η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης το 1943, μαζί με τις επιστολές της Σαρίνας Σαλτιέλ προς τον γιο της Μωρίς από το γκέτο της Θεσσαλονίκης, εμπνέουν την Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl, σε ένα έργο που επιχειρεί να δώσει πρόσωπο και φωνή σε αυτούς που χάθηκαν.

  Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl
  Fusionia Quartet: Μάριος Ιωάννου (βιολί), Σάββας Λάγου (βιολί), Sorin Horlea (βιόλα), Robert Grod (τσέλλο).
  Αφηγητής: Βασίλης Βασιλάκης
  Χορεύουν: Πωλίνα Ιωάννου, Βίκυ Κάλλα, Aneesha Μιχαήλ, Μαρία Χρυσοστόμου.
  Παραγωγή: Ασώματες Δυνάμεις στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη 2020 των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

  MΟΥΣΙΚΗ

  27-28/11 – 7th Jazz and World Music Showcase / Παρασκευή και Σάββατο, 19:30 / €10, €8

  Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν για 7η χρονιά την Πλατφόρμα Jazz and World Music παρουσιάζοντας μια σφαιρική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας. Πραγματοποιούνται, επίσης, παρουσιάσεις, jam sessions και συναντήσεις με προσκεκλημένους από τον διεθνή μουσικό χώρο.

  MΟΥΣΙΚΗ

  29/11 – Μουσικές Συναντήσεις Νέων 2020 / Κυριακή, 20:30 (90’) / €10, €5

  Η Ορχήστρα Νέων της Μουσικής Σχολής της Βρέμης (Γερμανία) και φωνητικό σύνολο από την Κύπρο, μετά από μια εβδομάδα κοινών δοκιμών, εργαστηρίων και κοινωνικό-εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, υπό την καθοδήγηση του Martin Lentz παρουσιάζουν σε κοινή συναυλία έργα των πιο γνωστών Ευρωπαίων, Αράβων και Κυπρίων συνθετών.

  Οδηγίες προς θεατές:  Το κοινό πρέπει να προαγοράζει τα εισιτήρια του, να προσέρχεται έγκαιρα στο θέατρο, να κρατάει τις αποστάσεις και να φοράει προστατευτική μάσκα εντός του Θεάτρου. Το ταμείο του θεάτρου θα είναι ανοιχτό Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-15:00 και δύο ώρες πριν από κάθε παράσταση για τυχόν επίλυση προβλημάτων.

  *Το Θέατρο Ριάλτο ενημερώνει πως η προγραμματισμένη για τις 25 Οκτωβρίου συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στο Θέατρο Ριάλτο δεν θα πραγματοποιηθεί. Η συναυλία του καλλιτέχνη στις 24 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  «Ποίηση και Πηλός» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

  Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει έκθεση του διεθνούς φήμης κεραμίστα Βαλεντίνου Χαραλάμπους με ...

  Ένα Όσκαρ (και) για τον Ντέιβιντ Λιντς

  Ο διάσημος σκηνοθέτης των ταινιών Mulholland Drive, Lost Highway, Blue Velvet, Wild at Heart ...

  Κάθε μέρα ένα σονέτο του Σαίξπηρ από τον σερ Πάτρικ Στιούαρτ

  Ο σερ Πάτρικ Στιούαρτ, ο διάσημος ηθοποιός που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ...

  Εργαστήριο της Τρίτης «Έστω ότι…» στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

  Μια σειρά εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στο Θεατρικό Καταφύγιο ΘΟΚ ως “Εργαστήρια της Τετάρτης” κατά ...

  Ολοκληρώθηκε η σειρά διαδικτυακών συζητήσεων “Το Δικό της Δωμάτιο”

  Ολοκληρώθηκε στις 29/6 μια σειρά από ανοιχτές διαδικτυακές συζητήσεις κάτω από τον γενικό τίτλο ...

  «Wall to Wall»: Χορός στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού

  Η aRttitude παρουσιάζει το χορογραφικό δρώμενο: WALL to WALL σε δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο ...

  X