Συμβουλευτική Επιτροπή για δημιουργία Υφ. Πολιτισμού συστήνει ο Π. Προδρόμου

 • Συμβουλευτική Επιτροπή για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού συστήνει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

  Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο αρμόδιος Υπουργός έχει συστήσει Συμβουλευτική Επιτροπή από προσωπικότητες,  που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς του πολιτισμού, προκειμένου να τον συμβουλεύουν στη διαμόρφωση της πρότασης πολιτικής για τον πολιτισμό, στις προεργασίες για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και στην πρόταση για θεσμική κατοχύρωση της ιδιότητας του καλλιτέχνη και του εργαζόμενου στην πολιτιστική δημιουργία.

  Παράλληλα, αναφέρεται ότι συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) τόσο με τις πολιτικές δυνάμεις, όσο και με αντιπροσωπευτικούς συλλογικούς φορείς από τον χώρο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

  Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο στη Συμβουλευτική Ομάδα συγκαταλέγονται τόσο πανεπιστημιακοί με σχετική ειδίκευση, όσο και προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

  Συγκεκριμένα, προτείνονται οι Αντρέας Πίττας, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου, Δημήτρης Πιερίδης, Πρόεδρος του Μουσείου και Ιδρύματος Πιερίδη, Γιώργος Ξενής, Καθηγητής – Τμήμα Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεόδωρος Μαυρογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής – Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μαρίνος Ιωαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής – Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  Επίσης, προτείνονται οι Στέφανος Ευθυμιάδης, Καθηγητής Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γιώργος Δεληγιαννάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Σάββας Χριστοδουλίδης, Καθηγητής Θεωρίας της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, Νάσα Παταπίου, Λογοτέχνης και Ιστορικός, Άντης Ροδίτης, Σκηνοθέτης και συγγραφέας, Αντρέας Πάντζης, Σκηνοθέτης, Σπύρος Σταυρινίδης, Ηθοποιός και Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Ηθοποιός.

  Τέλος, προτείνονται οι Θεόδουλος Γρηγορίου, Εικαστικός και καλλιτέχνης, Σταύρος Κυριακίδης, πρώην μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Συμφωνικής Ορχήστρας και Μάριος Παπαδόπουλος, Σύμβουλος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

  (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΧΡ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Επιτάσσουν οικόπεδα ως αρχαία μνημεία, αφήνοντας εκτεθειμένους τους ιδιοκτήτες

  Μισό δισεκατομμύριο ευρώ χρωστά το κράτος σε ιδιώτες των οποίων την ιδιοκτησία επίταξε ως ...

  Ακροάσεις για συμμετοχή στην Ορχήστρα Νέων της ΕΕ και στην Κύπρο

  Αιτήσεις δέχεται το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με την Ορχήστρα Νέων της ...

  Δημoτικό Θέατρο Λευκωσίας: Εγκαίνια στις 18 Ιουνίου

  Στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας. Τα εγκαίνια ήταν ...

  Συνέντευξη του Στέλιου Βότση στο «Π» από το 2008

  Αναδημοσιεύουμε συνέντευξη που είχε δώσει ο Στέλιος Βότσης στο «Παράθυρο της Κυριακής», της εφημερίδας ...

  Πέθανε η θρυλική Αλίσια Αλόνσο

  Η Κουβανή Αλίσια Αλόνσο, χορεύτρια και χορογράφος, θρύλος του μπαλέτου, απεβίωσε στην Αβάνα την ...

  Aterballetto στα Κύπρια | η Κριστίνα Μποζολίνι μιλά στο «Π»

  Από τις αξιόλογες -και μοναδική στον τομέα του χορού- προτάσεις στα φετινά Κύπρια, η ...

  X