Ποιά είσαι;

Έχοντας μια τάση προς υπαρξιακές κρίσεις και διατηρώντας μια βαθιά εκτίμηση για τον φιλοσοφικό συλλογισμό, καμία ερώτηση δεν με απασχολεί περισσότερο. Σε λιγότερο υπαρξιακά πλαίσια, είμαι η Βικτώρια, 19 ετών και κατάγομαι απο την Ομορφίτα. Το πατρικό μου, όπου και μεγάλωσα, βρίσκεται δίπλα από την περίφραξη που διχοτομεί το νησί μου στα δυο. Ως παιδί οδηγούσα συχνά το ποδήλατό μου στη γειτονιά μου καθώς και στα στενά της παλιάς Λευκωσίας, παρατηρώντας τα ερειπωμένα σπίτια, το επακόλουθο του πολέμου, με στρατιώτες να περνούν από δίπλα μου κατά την αλλαγή της σκοπιάς τους. Ως έφηβη πειραματιζόμουν με τη φωτογραφική μου μηχανή με εστίαση στο πρόβλημα του κυπριακού, που εξακολουθεί να επιβαρύνει την πατρίδα μου. Θεωρώ πως το γεγονός ότι κατάγομαι από μια λαϊκή περιοχή της Λευκωσίας, μακριά από τον πλούτο, τη χλιδή και την ξενομανία, επηρέασε ιδιαίτερα την διαμόρφωση του χαρακτήρα μου και των πολιτικών μου πεποιθήσεων, καθώς ήμουν εκτεθειμένη στην κοινωνική ανισότητα, συγκεκριμένα στην διάκριση ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, από νεαρή ηλικία.

Τι κάνεις;

Παράλληλα με τις σπουδές μου, επιδιώκω πάντοτε να περνάω τον χρόνο μου δημιουργικά. Την αγάπη για τη φωτογραφία την είχα καλλιεργήσει απο μικρή ηλικία, βγάζοντας άπειρες φωτογραφίες, από πορτραίτα των αγαπημένων μου ατόμων μέχρι χαρακτηριστικά στοιχεία του τόπου μου, όπως αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, ακόμη και αυθόρμητες στιγμές με επίκεντρο περαστικούς αγνώστους. Μεγάλη μου λατρεία αποτελεί επίσης ο κινηματογράφος, με επίκεντρο τις παλαιότερες ιταλικές ταινίες. Νομίζω από μικρή ηλικία είχα ερωτευτεί παράφορα την Σοφία Λόρεν. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.

Τι θέλεις;

Η αδιάκοπη μάχη να αποκτήσουμε ό,τι προσδοκούμε με την ελπίδα πως αυτό θα επιφέρει την μετάβαση στην ικανοποίηση ειναι αναμφισβήτητη τάση των πλείστων από εμάς.  Επιθυμώ πάνω από όλα ό,τι κάνω να το κάνω από καρδιάς, διότι εγώ το επιθυμώ και όχι διότι μου έχει επιβληθεί. Έχω πλήρη αντίληψη της βραχείας διάρκειας ζωής του κάθε ανθρώπου επί γης και η σκέψη πως σπαταλώ έστω και ελάχιστο από τον πολύτιμο χρόνο που μου έχει δοθεί, με τρομάζει ιδιαίτερα. Επιθυμώ την υγεία, τόσο σωματική όσο και ψυχική. Επιθυμώ να εξαντλήσω όλες μου τις δυνατότητες και να αξιοποιήσω όλες μου τις ικανότητες όσο υπάρχω. Επιθυμώ να περάσω τη σταδιοδρομία της ζωής πλάι στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Επιθυμώ την ειρήνη στο νησί μου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νάγια Τ. Καρακώστα

Ποια είσαι; Είμαι η Νάγια Τ. Καρακώστα. Συχνά θα με βρεις να προσπαθώ να ...

Μιχάλης Κουλουμής

20.2.2011 Ο Μιχάλης Κουλουμής παίζει βιολί και ετοιμάζει δίσκο Τι έκανες; Μεγάλωσα σε μια ...

Αντρονίκη Γερατζιώτου

31.7.2011 Η Αντρονίκη Γερατζιώτου δημιουργεί κοσμήματα από plexi glass και ξύλο Τι κάνεις; Έχω ...

Αντρούλα Καφά

Ποια είσαι; Είμαι η Αντρούλα Καφά, 23 ετών. Σπούδασα Φιλοσοφία στο University College London, ...

Δέσπω Ποταμού

Πού είσαι;  Τα τελευταία δύο χρόνια ζω και εργάζομαι στην Πάφο. Έζησα εφτά χρόνια ...

Alex and the dukes

Ποιοι είστε; Είμαστε οι Alex and the Dukes. Η Alex August είναι η φωνή ...

X