Φεστιβάλ Τεχνών Everything Flows|26 – 29 Νοεμβρίου, 2020

Ο ΜΚΟ Ξαρκής οργανώνει την πρωτοβουλία Everything flows (Τὰ πάντα ῥεῖ). 

Εμπνευσμένο από το lockdown λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, πρόκειται για ένα διαδραστικό Φεστιβάλ δημιουργίας σε μορφή ψηφιακής πλατφόρμας. Το Φεστιβάλ-πλατφόρμα αντικατοπτρίζει τον απώτερο σκοπό του, δηλαδή τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού δικτύου, μέσω του οποίου δημιουργοί θα συνδέονται, θα αλληλεπιδρούν και θα συν-δημιουργούν σε ένα νέο ψηφιακό χώρο. Στόχος είναι η συμβολή στην αναβίωση του τομέα του πολιτισμού, όσο και στη διατήρηση μιας αξιοπρεπούς ζωής των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν, διασφαλίζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας ακόμη και σε περιόδους κρίσεων.

Το Φεστιβάλ υπογραμμίζει το γεγονός ότι ζούμε σε πρωτοφανείς και αβέβαιους καιρούς με τους βασικούς πυρήνες στήριξης συχνά να απειλούνται, ενώ σε μερικές περιπτώσεις εξαλείφονται εντελώς, ειδικότερα στον τομέα του πολιτισμού. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, λοιπόν, «Τὰ πάντα ῥεῖ», του Ηράκλειτου (= τα πάντα ρέουν) αντιπροσωπεύει το ότι καλούμαστε να διατηρήσουμε την ροή της πολιτιστικής παραγωγικότητας και δημιουργικότητας. Το Ξαρκής, ως ομάδα νέων πιστεύει επομένως, ότι τίποτα δεν είναι στατικό, και όλα αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Ταυτόχρονα όμως, ως ομάδα που εμπλέκεται με τον πολιτιστικό ακτιβισμό, δεν θα μπορούσε να μην διερωτηθεί για το δικό της χρέος για την διατήρηση της ροής, τη συνέχιση της ζωής, της εργασίας και συνεισφοράς στην κοινωνία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Αξιοποιώντας τις αξίες του κοινωνικά εφαρμοσμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των πολυσύνθετων προκλήσεων, στόχος είναι η προσφορά ενός εναλλακτικού πολιτιστικού Φεστιβάλ που να είναι περιεκτικό και ιδιαίτερα συμμετοχικό -παρομοίως και η πλατφόρμα με την πάροδο του χρόνου.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια ποικιλία δράσεων οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για το περιεχόμενο της πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, το διατομεακό, ψηφιακό Φεστιβάλ τεχνών θα είναι εμπνευσμένο από τις μεθοδολογίες του θεσμοθετημένου Φεστιβάλ Ξαρκής. Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ διαμορφώθηκε στη βάση της προεργασίας που έγινε στο πρόγραμμα πολλαπλής ψηφιακής φιλοξενίας καλλιτεχνών (online multi-residency programme) που προηγήθηκε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στο πνεύμα αυτών των ιδεών, προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει στα εργαστήρια, συμβάλλοντας σε συζητήσεις, παρουσιάσεις και απολαμβάνοντας τις παραστάσεις της πρώτης έκδοσης του ψηφιακού Φεστιβάλ Everything Flows από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου 2020.

Μπορείτε να συμμετέχετε ακολουθώντας τα zoom links που θα προσφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://bit.ly/2UTmfe0, και μέσω της πλατφόρμας .

Σχετικοί συνδέσμοι:

Ιστοσελίδα: everythingflows.eu/

Facebook: facebook.com/xarkisfestival

Instragram: instagram.com/xarkisfestival/

Πρόγραμμα και οδηγίες συμμετοχής:

https://bit.ly/2UTmfe0

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον χορηγό του φεστιβάλ τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για την στήριξη.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

The Edit Gallery: Νέα γκαλερί με νέα έκθεση

Η The Edit Gallery στη Λεμεσό ανοίγει τις πόρτες της για πρώτη φορά και ...

«Μύθος και Εικόνα» στο Ίδρυμα Τεχνών Πήγασος

Η έκθεση «Μύθος και Εικόνα» αποτελεί ετήσιο θεσμό από το Ίδρυμα Τεχνών Πήγασος και εστιάζει ...

Πρόσθετη παράσταση για τα «Πράγματα δικά μου, αληθινά»

Μια επιπλέον παράσταση με το έργο «Πράγματα δικά μου, αληθινά» προστέθηκε στο πρόγραμμα των ...

Online το φετινό Buffer Fringe Festival, με το καινούργιο του blog.

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe συνεχίζει να ενώνει τον κόσμο απέναντι στις όποιες ...

Ομαδική έκθεση χαρακτών στην γκαλερί Γκλόρια

Δεκατέσσερις καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση χαρακτικής που παρουσιάζει η Γκαλερί Γκλόρια από τις ...

Στάθης Βατανίδης στη Μορφή

Αντιπροσωπευτικά έργα του τρόπου εργασίας που υιοθέτησε τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει στη νέα του ...

X