Πραγματοποιήθηκε η 16η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Καλλιτεχνών και Συγγραφέων Κύπρου

Η νέα αυτή περίοδος, αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί με γυναίκες συμπροέδρους και από τις δύο κοινότητες.

Η Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων Κύπρου πραγματοποίησε την 16η Τακτική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ώρα 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Βιβλιοπωλείου Işık, ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του 15ου Προέδρου Ταμέρ Οντζούλ.

Στη Γενική Συνέλευση, της οποίας Πρόεδρος ήταν ο Ουμίτ Ινατσί και Γραμματέας η Φατός Μιραλάι, εγκρίθηκαν η οικονομική έκθεση και η έκθεση δραστηριοτήτων της 15ης θητείας, καθώς και τροποποιήθηκε το 7ο άρθρο του Καταστατικού, αφού η πρόταση για μετάβαση στην «Συμπροεδρία» αντί της «Προεδρίας» τέθηκε σε ψηφοφορία και έγινε αποδεκτή ομόφωνα. Στη συνέχεια έγινε η επιλογή των οργάνων.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, του οποίου η Εμέλ Καγιά και η Μαρία Σιακαλλή εξελέγησαν ως συμπρόεδροι, είναι οι Χιουσεϊν Μπαχτζιά (Γενικός Γραμματέας), Ταμέρ Οντζούλ (Ταμίας), Τζεϊχάν Οζγιλντίζ (Συντονιστής Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων), Νεσιέ Γιασίν και Τούγτσε Τέκχανλι (Συντονιστές Εξωτερικών Σχέσεων), Νάφια Άκντενιζ, Φατός Αβτζίσογιου Ρούσο, Φατίχ Γιαλινέρ και Μουσταφά Τοζακί.

Tο εποπτικό συμβούλιο αποτελείται από τους Ζενάν Σελτσιούκ, Φατός Μιραλάι, Αχμέτ Ντονίκ και Λέιλα Ουλούμπατλι, ενώ το Συμβούλιο Τιμής Ένεκεν αποτελούν οι Ζεκί Αλί, Ουμίτ Ινατσί και Αλέβ Αντίλ.

Οι συμπρόεδροι Καγιά και Σιακαλλή τόνισαν τη σημασία της ενοποιητικής δύναμης της τέχνης απέναντι σε κάθε είδους ενέργεια, η οποία καταπατά το δικαίωμα στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης, καθώς και στις προσπάθειες των μηχανισμών εξουσίας για περιθωριοποίηση και πόλωση, και δήλωσαν ότι ο αγώνας για τη δημιουργία μια κουλτούρας συνύπαρξης των κοινοτήτων και για την επικράτηση και την ανάπτυξη της γλώσσας της ειρήνης θα συνεχιστεί με πίστη και αποφασιστικότητα όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Μονομαχία» στο Μουσείο της Πάφου

Ενα απροσδόκητο -αν όχι ανεπιθύμητο- επισκέπτη δέχτηκαν χθες [Τρίτη 9 Αυγούστου] στο Αρχαιολογικό Μουσείο ...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Διεθνή Μέρα Μουσείων 2016

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή του ...

«The Shining» η συνέχεια..

Το μυθιστόρημα  του Στήβεν Κινγκ, «Doctor Sleep» το οποίο είναι η συνέχεια της ιστορίας ...

Ακροάσεις στον ΘΟΚ

Ακροάσεις για τις δράσεις του Α’ τριμήνου στο Θέατρο Αποθήκες αλλά και για την ...

Αποτελέσματα 28ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου 2017

Συμπληρώθηκαν στις 24 Μαρτίου οι παραστάσεις Γυμνασίων και Λυκείων που έλαβαν μέρος στους 28ους ...

«Συμβόλαιο εργασίας» για μια θεατρική συνεργασία

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους για την παραγωγή «Η νέα τάξη πραγμάτων 2», η ...

X