A Collective Library Project by Phytorio, Yours Faithfully.

 • Η πρόταση A Collective Library Project by Phytorio, Yours Faithfully είναι μια συλλογική δράση από τα μέλη και τους φίλους του Φυτωρίου.

  Αφορά στη δημιουργία μιας μοναδικής βιβλιοθήκης με σειρά συλλεκτικών έργων, ενσωματωμένων στη σελίδα 24 παλαιών βιβλίων, που γενναιόδωρα προσέφερε για το σκοπό αυτό το Βιβλιοπωλείο Moufflon και επιμελήθηκε το Pinna Nobiblis Bookworks.

  Η σύσταση της ιδιαίτερης αυτής βιβλιοθήκης είναι προϊόν μιας συντονισμένης δράσης κατά την οποία οι καλλιτέχνες αφότου πρώτα επέλεξαν ένα βιβλίο, εργάστηκαν ο κάθε ένας χωριστά, από τον δικό του χώρο, την ίδια ώρα και μέρα. Η νοερή αυτή συνάντηση προκειμένου να συμβάλει ο κάθε ένας με το τρόπο του σε μια συλλογική πράξη οδήγησε από τη μια, στη δημιουργία αυτόνομων μικρών έργων και από την άλλη ενδυνάμωσε τη σημασία της χειρονομίας μέσα από την παραδοχή ότι ανήκουν σε μια ομάδα.

  Η εκ νέου άλλη ανάγνωση που προκύπτει, εκτίθεται σε νέες συσχετίσεις, προκαλεί επιθυμίες οι οποίες οδηγούν σε νέες συναντήσεις. Αυτό θα καταστεί δυνατό μέσω δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, από τις 11 το πρωί στο Φυτώριο. Η δράση διατηρώντας τον δημιουργικό της χαρακτήρα προσαρμόζεται στις ειδικές συνθήκες ασφάλειας υγείας.

  Τα βιβλία θα είναι αναρτημένα διαδικτυακά σε ψηφιακό αρχείο στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του συνδέσμου, από τη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 στις 4 μ.μ. το απόγευμα. Θα είναι επίσης τοποθετημένα στο χώρο του Φυτωρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα επισκεφτούν κατόπιν r.d.v.

  Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να θέτει τη προσφορά του για το/α βιβλίο/α που τον ενδιαφέρουν από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, με τη φυσική του παρουσία στο χώρο ή τηλεφωνικώς. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 στις 4 μ.μ. το απόγευμα.

  Καθ’ όλη τη διαδικασία θα διατηρηθεί η ανωνυμία του δημιουργού του οποίου το όνομα θα αποκαλύπτεται μόνο με την παράδοση του έργου στον νέο του ιδιοκτήτη.

  Όλα τα βιβλία θα ξεκινήσουν με αρχική τιμή πώλησης στα 200 ευρώ. Από το τελικό ποσό πώλησης το 50% διατίθεται στον δημιουργό και το 50% στο Σύνδεσμο Φυτώριο.

  Επιμέλεια: Μαρία Λοϊζίδου & Αναστασία Μηνά
  Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εικαστικών Καλλιτεχνών και Θεωρητικών Τέχνης – Φυτωριο www.phytorio.org

  Συνεργάτες: Βιβλιοπωλείο Moufflon & Pinna Nobilis Bookworks

  Συμμετέχοντες:

  Alexandra Pambouka, Anastasia Mina, Andreas Mallouris, Anna Maria Charalambous, Antis Ioannides, Christos Kyriakides, Constantinos Taliotis, Demetra Kallitsi, Efi Spyrou, Eirene Constantinou, Elena Kouma, Elina Ioannou, Kakia Catselli, Katerina Attalidou, Kyriaki Costa, Lara Benjamin, Lefteris Tapas, Leontios Toumpouris, Loizos Olympios, Maria Lianou, Maria Loizidou, Maria Papacharalambous, Marina Christodoulidou, Marina Kassanidou, Mustafa Hulusi, Natalie Yiaxi, Nayia Savva, Nikos Kouroussis, Othonas Charalambous, Peter Eramian, Phanos Kyriakou, Polys Peslikas, Rebecca Efstathiou, Socratis Socratous, Stellios Kalinikou, Victoria Leonidou, Yorgos Petrou.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  “Bold As Love: Celebrating Hendrix”: Έκθεση στο Λονδίνο για τον θρυλικό Τζίμι Χέντριξ

  Αποτίνοντας φόρο τιμής στα 50 χρόνια από τον θάνατό του στις 18 Σεπτεμβρίου του ...

  Έκθεση του Ιωάννη Μαχαιριώτη στην Opus 39

  Την νέα ζωγραφική του δουλειά με τίτλο Kali Yuga παρουσιάζει ο Ιωάννης Μαχαιριώτης στην ...

  Η Ελληνική Επανάσταση σε playmobil

  Η κήρυξη της επανάστασης στην Πελοπόννησο, η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, η καπετάνισσα Μπουμπουλίνα ...

  Βeyond The Walls στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου

  Με εγκαταστάσεις, γλυπτά και βίντεο αρτ καταλαμβάνει το εσωτερικό του Μεσαιωνικού Κάστρου της Κάτω ...

  Μοτίβα καθαρισμού στην γκαλερί Alpha C.K

  H Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει έκθεση των Κυπρίων εικαστικών Ελίνας Θεοδώτου και Μάριου ...

  Η Ατζέντα του Σ/Κ

  Το πρώτο σαββατοκύριακο της Άνοιξης είναι εδώ και σε περιμένει με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: ...

  X