Χρύσω Χαραλάμπους

Ποιά είσαι;

Ονοµάζοµαι Χρύσω Χαραλάμπους και είµαι εικονογράφος µε έδρα τη Λευκωσία. Γεννήθηκα και µεγάλωσα στο Γιοχάνεσµπουργκ της Νότιας Αφρικής. Το Γιοχάνεσµπουργκ είναι ένα ζωντανό, πολύχρωµο μέρος για να µεγαλώσει κανείς, και αποτελεί για µένα βασική έµπνευση στη δουλειά µου. Σπούδασα illustration στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχω δουλέψει σε µουσεία και χώρους τέχνης στην Κύπρο και τώρα εργάζοµαι ως εικονογράφος.

Τι κάνεις;

Εικονογραφώ για άρθρα, βιβλία, περιοδικά, αλλά και περιορισµένες εκδόσεις προσωπικών έργων. Η εικονογράφηση είναι ένας άμεσος τρόπος επικοινωνίας µιας ιδέας, σκέψης ή συναισθήµατος. Μπορεί να ξεπεράσει πιθανούς περιορισµούς της λεκτικής έκφρασης και των αφηγήσεων. Η δουλειά µου έχει χρώµα και πολλοί µου λένε ότι δίνει µια αίσθηση αισιοδοξίας. Πρόσφατα εικονογράφησα παιδικά βιβλία σε συνεργασία µε εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα. «Το πουλόβερ» του συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάµ, εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για µένα, καθώς ήταν η αρχή της καριέρας µου στα παιδικά βιβλία. Τα εικονογραφηµένα βιβλία µου επιτρέπουν να µεταφράζω ιστορίες σε εικόνες. Η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ήταν πάντα ένα όνειρο για µένα.

Τι θέλεις;

Θα προσπαθήσω να απαντήσω αυτήν την σημαντική, για µένα, ερώτηση. Η δουλειά µου εκτίθεται αυτή την περίοδο ως μέρος µιας οµαδικής έκθεσης στο Bomba Picnic και θα ήθελα να το κάνω ξανά. Ήταν µια εξαιρετική εµπειρία. Επίσης, θα ήθελα να συνεχίσω να εικονογραφώ βιβλία σε συνεργασία µε συγγραφείς και ενδεχομένως να εικονογραφήσω και να εκδώσω µια προσωπική συλλογή δικών μου ιστοριών. Η συντακτική εικονογράφηση είναι επίσης ένας τοµέας που στοχεύω να εξερευνήσω στο άμεσο μέλλον, είτε πρόκειται για περιοδικά, εφημερίδες ή ψηφιακές πλατφόρµες. Θέλω να συνεχίσω να εικονογραφώ και να είµαι ανοιχτή σε ό,τι έρχεται στον δρόμο µου. Ω, και θα ήθελα να είµαι πάντα ευγενική και γι᾽αυτό άλλωστε ευχαριστώ για τη συνέντευξη!

Instagram – @chrysoillustrates
Facebook – https://www.facebook.com/chrysoillustrates/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μουσικό Σχήμα ΝΕΟΡΕΜΠΕΤΕΣ

22.8.2010 Τι κάνετε; Κάνουμε… μουσική! Μαθητές και καθηγητές μουσικής ενώσαμε τον ενθουσιασμό και την ...

Χάρης Αττώνης

Ποιος είσαι; Είμαι ο Χάρης Αττώνης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά και μένω στην ...

Ανθή Πάφιου

Ποια είσαι; Ονομάζομαι Ανθή Πάφιου. Είμαι ερευνήτρια, εικαστικός και περφόρμερ. Τι κάνεις; Σε ένα ...

Μαρίνα Χατζηλούκα

19.6.2011 Η Μαρίνα Χατζηλούκα έφτιαξε μια “Σχεδία” και φτάχνει σχέδια δημιουργίας Τι έκανες; Μικρή ...

Λήδα Καραγιάννη

Ποια είσαι; Είμαι η Λήδα Καραγιάννη. Είμαι μέλος της θεατρικής ομάδας Point To Contemporary ...

Τόνια Παπαπέτρου

Ποια είσαι; Είμαι η Τόνια Παπαπέτρου και είμαι εικαστικός με κατεύθυνση τη γλυπτική. Έχω ...

X