Ποιός είσαι;

Είμαι ο Chris Ροτσάκης, είμαι 22 χρονών και ζω στην Λευκωσία. Γεννήθηκα στη Λευκωσία αλλά κατάγομαι από το Βαρώσι. Σπουδάζω μουσική και είμαι τελειόφοιτός. Παράλληλα δουλεύω σαν καθηγητής μουσικής αλλά και σαν ηχολήπτης σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Αγαπώ την Κύπρο και το γεγονός ότι είναι διαιρεμένη και διχασμένη με στεναχωρεί πάρα πολύ και έχω σαν στόχο να αλλάξω αυτήν την κατάσταση μαζί με μία μεγάλη μερίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που έχουν κοινό στόχο μαζί μου.

Τι κάνεις;

Η δουλειά που κάνω μέσω του Instagram και του Facebook με την σελίδα μου “Cypriot with Sign”, έχει ακριβώς αυτόν το σκοπό. Δηλαδή προσπαθώ να φέρω κοντά τις δύο κοινότητες και να τους κάνω να προβληματιστούν με θέματα που απασχολούν και τις δύο κοινότητες του νησιού. Για να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα, εμπνεύστηκα από τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram, που ονομάζεται “Dude with Sign”. Διαχειριστής της σελίδας αυτής είναι ο Seth Jacobs Phillips, ο οποίος βγαίνει στην πόλη της Νέας Υόρκης, κρατώντας ένα κομμάτι χαρτόνι, πάνω στο οποίο γράφει ό,τιδήποτε τον απασχολεί και προσπαθεί να περάσει κάποια μηνύματα με έναν πολύ απλό τρόπο. Τον ακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι και όταν κοινοποιήσει μία φωτογραφία, πάρα πολύς κόσμος την κάνει repost στο story του. Και σκέφτηκα ότι αφού είναι τόσο επιτυχημένη αυτή η ιδέα, ίσως να μπορούσα να κάνω και εγώ κάτι αντίστοιχο και να γράφω τα θέματα που με απασχολούν για το κυπριακό πρόβλημα αλλά και για τις κοινότητες της Κύπρου γενικά. Έτσι και έγινε. Θεωρώ πως ο λογαριασμός μου είναι επιτυχημένος για την ώρα, αφού μέσα σε ενάμιση μήνα με ακολουθούν 1250 άτομα. Επίσης, ακριβώς όπως τον Seth, πάρα πολύ Κύπριοι, και όχι μόνο, κάνουν repost τις φωτογραφίες μου στα stories τους.

Τι θέλεις;

Θέλω να μπορώ να κινούμαι ελεύθερα στη χώρα μου. Θέλω να νιώθω ασφάλεια στη χώρα μου αλλά και ο κάθε πολίτης οποιασδήποτε καταγωγής. Θέλω να μπορώ να συναντιέμαι με τους Τουρκοκύπριους φίλους μου χωρίς περιορισμό, χωρίς να χρειάζεται να δείχνω διαβατήριο για να περάσω στην υπόλοιπη χώρα, χωρίς να νιώθω ότι όποτε περνώ το οδόφραγμα είμαι ξένος. Θέλω να βρίσκομαι στην Κύπρο και να νιώθω ότι πραγματικά βρίσκομαι στην Κύπρο με το να βλέπω να κυματίζουν κυπριακές σημαίες παντού και όχι σημαίες τρίτων χωρών. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα αγάπης. Από τη μία κοινότητα προς την άλλη. Θέλω να χτίσω φιλίες μεταξύ ανθρώπων της μίας κοινότητας και της άλλης. Θέλω να μπορώ να γνωρίζω καλά κάθε μέρος της Κύπρου και να το νιώθω δικό μου. Θέλω να δω μια Κύπρο η οποία δεν θα είναι ρίνγκ για να παλεύουν η Ελλάδα και η Τουρκία επάνω στα εδάφη της. Θέλω να περπατώ στους δρόμους της πρωτεύουσας χωρίς να με βγάλει ο δρόμος στο συρματόπλεγμα. Θέλω να διακινούμαι ελεύθερα στη χώρα μου. Θέλω μια Κύπρο ελεύθερη. Θέλω ειρήνη.

Cypriot with Sign

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Oι κάδοι και οι τηλεφωνικοί θάλαμοι της Νέας Υόρκης γέμισαν λουλούδια

Tο «Lewis Miller Design», κατάφερε να μετατρέψει τη δυσοσμία των κάδων στους δρόμους της ...

Βασιλεία Βασιλείου

Ποια είσαι; Είμαι η Βασιλεία. Μαζί με τους φίλους και συνεργάτες μου, ανοίξαμε το ...

Χριστιάνα Ιωάννου

Ποια είσαι; Είμαι η Χριστιάνα Ιωάννου, δραματουργός χορού και παραστατικών τεχνών. Ως σινεφίλ, διαχειρίζομαι ...

Χριστίνα Γεωργίου

Η Χριστίνα Γεωργίου δημιουργεί πεδία συλλογικής και ατομικής αλλαγής Τι κάνεις; Πραγματοποιώ art performances ...

Σε Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο μετονομάζεται το CVAR

Υπεγράφη η συμφωνία διαχείρισης από το Δήμο Λευκωσίας του κτηρίου που στεγάζει το Κέντρο ...

Κλαύδια Μπαλαμπανίδου

Ποια είσαι; Είμαι η Κλαύδια Μπαλαμπανίδου. Σπούδασα στο πανεπιστήμιο της Κέρκυρας Audiovisual Arts, έζησα ...

X