Δημιουργός cartoon απεικονίζει την ζωή του Vincent van Gogh σε πολύχρωμα κόμικς

 • Ο ιρανικής καταγωγής δημιουργός cartoon Alireza Karimi Moghaddam, αποτυπώνει και μοιράζεται τον θαυμασμό του για τον Vincent van Gogh με μια σειρά κόμικς.

  Ο ιρανικής καταγωγής δημιουργός cartoon Alireza Karimi Moghaddam, αποτυπώνει και μοιράζεται τον θαυμασμό του για τον Vincent van Gogh με μια σειρά κόμικ. Πρωταγωνιστής είναι ο ζωγράφος του μεταϊμπρεσιονισμού. Οι πολύχρωμες εικόνες του αφηγούνται την ιστορία της ταραχώδους ζωής του καλλιτέχνη αλλά και το έργο τέχνης που παρήγαγε κατά τη διάρκεια της σύντομης καλλιτεχνικής του διαδρομής.

  Από το ποδήλατο μέσα από ένα λιβάδι ηλίανθων και τα χωράφια με σιτάρι μέχρι τη κωπηλασία στον ωκεανό και την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, ο Moghaddam συχνά απεικονίζει τον Van Gogh να εξερευνά τη φύση που ενέπνευσε μερικά από τα πιο διάσημα έργα του. Σε μία εικόνα, το κινούμενο σχέδιο που αναπαριστά τον Van Gogh, κοιτάζει τον στροβιλισμένο νυχτερινό ουρανό, τον οποίο ο Moghaddam απεικονίζει ως στυλιζαρισμένες πινελιές γεμάτες χρώματα.

  Αυτή την “εικόνα” την συναντάμε σε ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του καλλιτέχνη, το Starry Night (1889), το οποίο απεικονίζει τη θέα από το “σιδερένιο παράθυρο” του δωματίου του ασύλου στο Saint-Rémy-de-Provence, λίγο πριν την ανατολή του ηλίου.

  Τα κόμικς του Moghaddam είναι αισθητικά χαρωπά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ταλαντούχος γελοιογράφος αποφεύγει να απεικονίζει τη σκοτεινή πλευρά του Van Gogh. Πολλές εικόνες μαρτυρούν την ταλαιπωρημένη ψυχική υγεία του καλλιτέχνη. Ένα κόμικ δείχνει τον Van Gogh να δίνει ως τροφή το κομμένο αυτί του σε κοράκια. Ένα άλλο κόμικ τον απεικονίζει να στέκεται πάνω σε μια γέφυρα, σκεπτόμενος για το εάν θα αυτοκτονήσει. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, κάθε εικονογραφημένη σκηνή δίνει μια πραγματική αναπαράσταση της ζωής του καλλιτέχνη.

  culturenow.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μίχλη

  Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μίχλη από τη Δευτέρα 2 ...

  Έκθεση φωτογραφίας «Οικισμένα και Ιερά Τοπία»

  Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο για τη Νόσο ...

  «Μικρά, μικρά, μικρά» του Αλέκου Φασιανού

  H Golden Gallery by Kapatays υποδέχεται για άλλη μια φορά τον Έλληνα εικαστικό καλλιτέχνη ...

  Τέχνη και γεωπολιτική

  Στη νέα έκθεση του NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] δέκα καλλιτέχνες ...

  «Ιστορίες Χρυσού»: Νομίσματα που κουβαλούν ιστορίες στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

  Χθες Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, η έκθεση νομισμάτων «Ιστορίες Χρυσού», που θα εγκαινιάσει η Λεβέντειος ...

  ΘΡΑΚΗ ΡΩΣΣΙΔΟΥ ΤΖΟΟΥΝΣ: Στο εργαστήριο του Μονέ

  Το The Island Club παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Θράκης Ρωσσίδου Τζόουνς, Στο Εργαστήριο ...

  X