Τα νέα μέτρα μας κλείνουν ξανά με έμμεσο τρόπο, λέει ο Διευθυντής του Παττίχειου Θεάτρου Λεμεσού.

Η επαναλειτουργία των θεάτρων στη Λεμεσό και Πάφο, στη βάση των νέων οριζόντιων μέτρων, δεν αλλάζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποίαν έχουν περιέλθει λόγω της πανδημίας, με τον Διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, Βάσο Αργυρίδη, να δηλώνει στο ΚΥΠΕ πως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00, αποτρέπει την όποια παράσταση τις καθημερινές.

«Είναι σαν να μας έχουν κλείσει ξανά με έμμεσο τρόπο», ανέφερε ο κ. Αργυρίδης, προσθέτοντας ότι πέραν από το οικονομικό πλήγμα που έχει δημιουργηθεί για τα θέατρα, βασικότερο πρόβλημα είναι η αδυναμία προγραμματισμού για το 2021.

«Αυτό είναι πιο κρίσιμο και από τη λειτουργία με το 50% της χωρητικότητας, αφού βρίσκουμε τρόπους για κάποιες βιώσιμες παραγωγές χαμηλού κόστους» είπε και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε με σιγουριά για τις επόμενες παραστάσεις, χωρίς να ξέρουμε τι ανακοινώσεις θα έχουμε μετά τα Χριστούγεννα. Είμαστε στο περίπου, στη διαδικασία ακυρώσεων και μεταθέσεων σε άλλες ημερομηνίες».

Λέγοντας πως ο κόσμος έχει κουραστεί με την όλη κατάσταση, ο Βάσος Αργυρίδης διερωτήθηκε «με ποια όρεξη θα έρθει να δει μια παράσταση όταν θα νιώθει την πίεση πως πρέπει να είναι σπίτι του στις 21:00;»

Ερωτηθείς σχετικά, ο Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού ανέφερε πως το πλήγμα για τον Πολιτισμό συνεχίζει να είναι τεράστιο λόγω των περιορισμών, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας πολλοί καλλιτέχνες, «οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν, αφού είναι χωρίς δουλειά εδώ και μήνες».

Την ίδια ώρα είπε πως υπάρχουν ερωτήματα που οι άνθρωποι του Πολιτισμού θα ήθελαν να θέσουν ενώπιον της επιδημιολογικής ομάδας, υποδεικνύοντας πως «ουδέποτε επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ακούσουν» ενώ σημείωσε πως, από τον Μάρτιο, δεν υπάρχουν αναφορές από τις ιχνηλατήσεις που να συνδέουν περιστατικά κορωνοϊού με παραστάσεις και θέατρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΗΦ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες από το κέντρο τεχνών ΜΙΤΟΣ

To Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού θεατρικού προγράμματος lipasma, ανακοινώνει νέο ...

Πρωτιά για Κύπριο φωτογράφο σε διαγωνισμό στην Αθήνα

Στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Kaiser Photo Reflections» στην Αθήνα στις 30 Μαΐου 2018, πήρε πρωτιά ...

Οι «Αχαρνείς» σε Λάρνακα και Δερύνεια

Γιατί το δίκιο το ξέρει καλά και η κωμωδία. Οι «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, σε ...

70η Μπερλινάλε: Με τη Χίλαρι Κλίντον κι ένα πικρόγλυκο ταξίδι ωρίμανσης

Γράφει ο Νίνος Φένεκ Μικελλίδης Με την παρουσία της Χίλαρι Κλίντον ξεκίνησε η νέα ...

Διάλεξη για τα έργα της «Συλλογής του Παρισιού» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Τη διαδρομή των έργων που σήμερα αποτελούν τη «Συλλογή του Παρισιού» της Λεβεντείου Πινακοθήκης ...

ΘΟΚ: Ακροάσεις για το έργο «Η Δράκαινα» του Δημήτρη Μπόγρη

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής «Η Δράκαινα» του Δημήτρη Μπόγρη, σε ...

X