Ξεκινά σήμερα το 6ο Διεθνές Video Dance Festival Moving Images!

Μια νέα και πολύ μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών δυνατοτήτων online!

Τι κάνουν άραγε αυτά τα τόσο υπέροχα όσο και παράξενα πλάσματα του χορού στην παράπλευρη σκάλα της πρόσοψης και στον ανοιχτό εισόδειο χώρο του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου;

Τίποτε το αξιοπερίεργο, τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό (το μα την αλήθεια σπουδαίο) που μια ζωή ολόκληρη – μετά κορονοϊού ή άνευ – κάνουν, τίποτε το διαφορετικό από αυτό που η ζωή τους η ίδια – μετά κορονοϊού ή άνευ – είναι και σημαίνει.

Αυτοσχεδιάζουν! Χορεύουν!

Η Ήβη και η Έλενα, η Ζωή και ο Κυριάκος, ο Γιάννης και η Χριστιάννα, η Νικόλ και η Κρίστια, η Ιωάννα και η Αλίκη.

Αυτοσχεδιάζουν! Χορεύουν!

Δέκα τόσο υπέροχα όσο και παράξενα πλάσματα του χορού, σε έναν και μοναδικό ομαδικό χορό-αυτοσχεδιασμό χρονικής διάρκειας ενός (απολαυστικού, εμπιστευτείτε μας) δεκαλέπτου, ενταγμένο στις συμπληρωματικές δράσεις του 6ου Moving Images Video Dance Festival υπό τον κωδικό (κι άκρως νοηματικό) τίτλο 10 Dance.

Τίτλος του αυτοσχεδιασμού: Moving Bodies.

Το 6ο Διεθνές Video Dance Festival Moving Images (MOV.IMA.) μετά από την αναβολή του Δεκεμβρίου λόγω του άτιμου του αόρατου εχθρού αλήτη κορονοϊού, επιτέλους πραγματοποιείται, online από τις 8 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Ως διοργανωτές (Dance Lab Nicosia) νιώθουμε υπερήφανοι να ανακοινώσουμε πως για το φεστιβάλ είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε ούτε λίγο ούτε πολύ 639 αιτήσεις – υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, αριθμό ρεκόρ για το Moving Images αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους αντίστοιχου φεστιβάλ παγκοσμίως! Με πολύ μεγάλη δυσκολία, επιλέξαμε ανάμεσά τους τις 69 ταινίες που το κυπριακό κι όχι μόνο κοινό θα έχει την ικανότητα διαδικτυακά να απολαύσει.

Εκτός από υπερήφανοι για την διεθνή ανταπόκριση του φεστιβάλ, εφέτος νιώθουμε και ξέχωρα ευτυχείς διότι ανάμεσα στις επιλεγείσες ταινίες είναι και δυο κυπριακές με πολύ ξεχωριστό ενδιαφέρον, των Εύης Δημητρίου και Νεφέλης Κεντώνη.

Οι 69 μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους ταινίες και videos που μετέχουν στο 6ο MOV.IMA. προέρχονται από 27 χώρες από όλα τα σημεία του κόσμου και αποτελούν προϊόν συνεργασίας καλλιτεχνών από πολλά και διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία.

Αποδεικνύοντας με τρόπο αδιάψευστο, πως οι σύγχρονες οπτικοακουστικές τεχνολογίες και μέσα, απελευθερώνουν μια νέα πολύ μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, που ολοένα και περισσότερο θα αναπτύσσεται και βαθαίνει τα επόμενα χρόνια.

Είμαστε βέβαιοι πως το κυπριακό (κι όχι μόνο) κοινό, θα αγκαλιάσει το φετινό 6ο – και πρώτο διαδικτυακό – MOV.IMA περισσότερο από ποτέ, ανταποκρινόμενο στη μεγάλη διεθνή δυναμική που έχει δημιουργήσει και τροφοδοτώντας την για ακόμα ‘‘περισσότερα και μεγαλύτερα’’ στο άμεσο (μετά κορονοϊό) μέλλον.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πρόωρα παρών: Χριστόφορος Σάββα 1924-1968

Με έργα τέχνης του Χριστόφορου Σάββα, ενός καλλιτέχνη που θεωρείται πρωτοπόρος της σύγχρονης κυπριακής ...

Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου

Και επισήμως ενήλικη, η Πλατφόρμα για τον σύγχρονο χορό στην Κύπρο στη 19η διοργάνωσή ...

Ο Γελωτοποιός και ο Κλέφτης

Με σαφή αναφορά στους στίχους του τραγουδιού του Μπομπ Ντίλαν All Along the Watchtower, ...

Θερινό σινεμά στη Λάρνακα

Στον κήπο του Μουσείου Πιερίδη, στο “παρασκήνιο” του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, θα καταφύγει ...

Περπατώντας στην άκρη της γης μας

Μια περιδιάβαση στην πανέμορφη Καρπασία, με την πένα της Άννας Μαραγκού και τη ματιά ...

Διαρκής μετακίνηση/μετάγγιση στην ιστορία της Κύπρου

“Βασικό στοιχείο σε όλη τη διαδρομή της δουλειάς μου είναι η διακίνηση, η μετάγγιση ...

X